Патрулите излязоха от нелегалност из София

На хората ще им бъде по-спокойно, твърди националистът Боян Расате
Обновена: 19 ное 2013 10:14 | 19 ное 2013 09:16,
132
Патрулите излязоха от нелегалност из София
Граждански патрул по "Пиротска". Снимка: Facebook

Граждански патрули на националистически организации вече обикалят София.

Патрулиращите доброволци на Боян Расате и граждански форум "Обединение" казват, че следят за нередности в проблематичните според тях места в столицата.

В понеделник вечерта гражданският патрул не предотврати престъпление, нито пък сигнализира полицията за такова. Изпълни обаче една от целите, които признава, че са в дневния му ред - показа, че го има.

Още по темата
"Нашата идея е да осигурим спокойно движение на хората, които работят в централната градска част. Престъпността се е увеличила. Полицията трудно се справя. Тя е разкъсана между протестиращи, контрапротестиращи, окупатори, нелегални имигранти, които по нашия закон са престъпници", твърди пред bTV Мирослав Паскалев от Национален форум "Обединение".

Екологът Петко Цветков обясни, че гражданските патрули не са част от полицията.

"Това е пресиране, оказване на натиск върху хората. Аз съм против фашизма и националистическите идеи по този начин, но се чувствам патриот", обясни обаче той.

"На хората ще им бъде по-спокойно", твърди на свой ред лидерът на националистическата формация "Национално единство" Боян Расате.

Той твърди, че хората, които участват в гражданските патрули, са "проверени, инструктирани и няма да има провокации".

Само преди ден столичният кмет Йорданка Фандъкова скочи срещу сформирането на гражданските патрули, като припомня, че съгласно българското законодателство органите на МВР и правораздавателните институции упражняват правото да опазват обществения ред и да гарантират собствеността, здравето и живота на гражданите.

"Формирането на частни отряди, които да изземат техните функции и да упражняват закона от свое име, е не само незаконно, но е и сериозна опасност за реда и сигурността в държавата. Посяването на омраза ражда насилие. Затова цялото общество и институциите трябва да се противопоставим на агресията", настоя кметицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
САБЯТА преди 10 години
АЙДЕ,АЙДЕ...НАВРЕМЕТО НЕ СМЕЕХТЕ ДА ШУГНЕТЕ МИШКИ ДОЛНИ СРЕЩУ РАЗНИ СЕЛСКИ *** НАРЕКЛИ СЕ БОРЦИ,КОИТО НИ ТОРМОЗЕХА И ТРЕПАХА ВСЯ4ЕСКИ И СЕГА КОНТРОЛИРАТ ВСИ4КО....И ИЗВЕДНЪЖ КАТО СПРАВЕДЛИВОСТТА СЕ НАДИГНА ДА СИ ИСКА РЕВАНША, ВИЕ МАЙ НЕЩО СЕ СЕТИХТЕ ЗА СТАРИТЕ СИ ГРЕХОВЕ,А..??.НЕМОЖЕ ДА СПРЕТЕ ГНЕВА НАРОДЕН...БОГАТИ ИЗЕДНИЦИ...***..!!!
122
1
 
15
 
! Отговори
Godo преди 10 години
Тези ги видях в началото на Пиротска, когато на 12.11. отивах на протеста. Чудех се що за хора са, а на Мария Луиза, бяха наспряли полицаи на мотори. И какво излиза? Патрулите пазят нас, полицията тях, а *** си джиткаха по Пиротска със самодоволни физиономии. Пърформанс, народе!
121
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие не сте за европейския а за малийския съюз.
120
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фандъкова да скача против каквото си иска,аз искам да не треперим за нас и особено децата ни и дори трябва да има НАВСЯКЪДЕ омръзна ми от криворазбрана т.н. толерантност и все на наш гръб,на Запад показват *** 9 говорят за българи,тук пък същите тия "българия'са се качили на главите ни,виновни сме заради *** от Румъния та затова не трябвало да сме в некакъв си Шенген,тук пък пак ние сме виновни че искаме сигурност от всякакви категории ***,все ние виновни и на запад и на изток
119
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво! Като няма държавни институции, които да правят необходимото, ще го правят гражданите, защото те са държавата! Противниците на патрулите, вместо да каканижат глупости, да поискат неработещите държавни институции да се закрият, щом не правят онова, за което им се плаща от всички!
118
2
 
18
 
! Отговори
qwerty11 преди 10 години
браво Рассате те печкоподобните само от б й е ане и е ане и б й до и беляване разбират
117
25
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Да питам във военно положение ли сме?Тоя държава да не е на Расате да създава полиция под негово командване?Я полицията да се взима в ръце и тая престъпна организация в затвора да патролира от килията до двора на затвора! А частен ДАНС кога ще има?
116
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До glagoabazubaduzaКметицата апелира точнотова - полицията да си свърши работата е да не се налага фашистките бригади да се занимават с това.
115
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е работа на огромната полицейска машина, с големите си заплати, освободени от плащане на осигуровки, с ранно пенсиониране и един куп други привилегии. Това не е работа на случайни хора въобразили си, че те ще спасяват нацията. Не си давате сметка колко е страшно това.
114
1
 
21
 
! Отговори
glagoabazubaduza преди 10 години
Така че в отсъствие на институциите гражданите взимат спокойствието си в свои ръце. За съжаление и в случая нормалните хора (вкл. и моя милост) ни мързи под оправданието за липса на време и изпълзяха скинарчетата, защото единствено крайностите и комплексите са способни да преодолеят мързела на българина да се погрижи за обществената среда.
113
2
 
17
 
! Отговори
glagoabazubaduza преди 10 години
...Кметицата много добро знае за напрежението и страха, което личи по факта, че в събота бе монтирано и пуснато след и аз не помня колко години по спешност улично осветление по Княз Борис. Много добре знае момата и че полицията охранява на огромни отряди политиците, но ги няма никакви в невралгични за обикновените граждани точки като тази. И вместо поне да си трае, тръгнала коментари да дава. Ако в участъка имаше три патрулки непрекъснато, никакви патрули не биха изпълзяли...
112
2
 
27
 
! Отговори
glagoabazubaduza преди 10 години
Около Джамията и Халите и участъкът от Симеон между Ботев и Княз Борис се превърнаха не просто в място, където по цял ден се движат на групи мъже-араби с черни кожени якета, оглеждащи задълбочено жените и магазините (може би поради липса на други занимания), но и в място с рязко нараснал в последния месец брой на престъпленията - от дразнещи (грабнати GSM-и) до сериозни - два побоя и наръганата през нощта продавачка. Полицаи се виждат от дъжд на вятър, след 21 ч. - никак...
111
4
 
27
 
! Отговори
murtagon преди 10 години
ТОВА Е ЕДНО ХУБАВО НАЧАЛО..НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ, КОГАТО БЪЛГАРИТЕ СИ СЪЗДАДАТ БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА У НАС..ТОВА Е ИСТИНАТА..НЕ КОПИРАНА..НЕ ПРОРУСКА.. НЕ ПРОАМЕРИКАНСКА,А БЪЛГАРСКА, КОЯТО ДНЕС ЛИПСВА
110
4
 
2
 
! Отговори
mnogo prost mango преди 10 години
kak chte gi nastignem amerikancite . ah rusia rusia rusnaci kupuvat imoti po bg selata ,skoro ruska guvernia. reka volga
109
3
 
27
 
! Отговори
Ани преди 10 години
И стават все по-нагли! Няма жив полицай наоколо, само от време на време стои патрулка на "Екзарх Йосиф" близо до трамвайната спирка, но униформените или са вътре в колата, или си говорят отвън и изобщо не обикалят черните групи. Така че ЕВАЛА са гражданските патрули, нека ги има и хората да ги виждат.Не дай си Боже нещо да стане - няма кой да ти обърне внимание! Браво, момчета, само така!!!
108
0
 
30
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Работя в центъра и всяка вечер минавам покрай халите и началото на "Пиротска". До скоро си ходех съвсем спокойно покрай групите от черна и жълта раса, които си бърбореха на техния си език и изглеждаха невинни. Но откакто станаха явни техни престъпления - нападения, грабежи на GSM-и, дамски чанти и т.н., все гледам да съм близо до "наши" хора, които вървят по същия маршрут. Наистина е страшно, картинката е ужасна, на всяка крачка ги има, на тумби от по 5-10, че и повече - всякаква ***.
107
8
 
37
 
! Отговори
ами преди 10 години
Браво на момчетата,показаха,че са истински българи!На кметицата какво й бърка,да не казвам къде
106
2
 
32
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
както е тръгнало след патрулите, ще си направим наши митничари, здравеопазване,телекомуникаций, селско стопанство, и какво ли не още и накрая, едно напълно ново ПРАВИТЕЛСТВО което да работи за народа и държавата, защото явно от тези нищо нестава, доказват го всеки ден.
105
8
 
34
 
! Отговори
Уилли преди 10 години
Никой ли не забеляза колко ни е *** кметицата? Трябва да има доброволни отряди...
104
5
 
33
 
! Отговори
Баба Вуна преди 10 години
Браво Браво на националистите!!! Само така момчета покажете на политическите *** че не може да има само еврейска и масонска хегемония и да ни пълнят задния двор с отпадъци. Рано или късно всичко ще си дойде на мястото!!!