Проверки в район "Слатина" в столицата

Кметът на района Антоанета Апостолова е временно отстранена от длъжност
Обновена: 13 дек 2013 17:16 | 13 дек 2013 14:46,
17
Проверки в район "Слатина" в столицата
Антоанета Апостолова. Снимка: Bulgaria On Air

Кметицата на район "Слатина" Антоанета Апостолова е отстранена временно от длъжност, обяви столичният градоначалник Йорданка Фандъкова.

Тя каза, че преди време е получила няколко сигнала и ги е предала за проверка на отдел "Вътрешен контрол", който сега е излязъл с два доклада, пълни с констатации за редица нарушения.

"Първото, най-фрапиращо за мен нарушение, е, че фирми на роднини на общински служители, включително на зам.-кметове и кметове, печелят обществени поръчки за ремонтни дейности и строителство", поясни Фандъкова.

"Има и информация, че едноличната фирма на бащата на сегашния зам.-кмет на районната администрация - Станка Методиева, е печелила обществени поръчки, шест на брой, които са на различна стойност", допълни кметицата.

По думите й проектите са за детски градини, училища, за инвестиции в района.

Фандъкова обяви още, че има и значително превишаване на парите за представителни разходи.

"Всеки районен кмет има право на 480 лева годишно. За 2012 година вместо 480 лева за представителни разходи, кметът на район "Слатина" е изразходвал 1012 лева“, пресметна тя, но уточни, че за тази година Апостолова е изрядна - едва 308 лева, които се вписват в отпуснатия бюджет.

Столичният кмет каза още, че има неправомерни раздадени от кмета възнаграждения, едното от тях е на стойност 200 лева, а другото - за 1850 лева.

По думите ѝ докладите за нарушенията са изпратени до градската прокуратура. Поискани са щателни проверки, тъй като кметът на "Слатина" имала възражения по някои от сигналите.

Въпреки това Йорданка Фандъкова каза, че до приключване на проверките е поискала отстраняването на Антоанета Апостолова и освобождаването на зам.-кмета на района, тъй като по негов адрес имало ясни доказателства.

За временно изпълняващ длъжността кмет на район "Слатина" е назначена Наталия Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Милена преди 10 години
На ред за махане е Даниела Райчева - договори без конкурс за дигите, далавери с общински терени, фиктивни договори за услуги ....отврат, да я махат
14
0
 
0
 
! Отговори
margo020250 преди 10 години
Разходение е от години, Третоарите са в безобразно състояние,Няма третоари и по ул Боян Магесник около спирките на авт 75 и 404 в двете посоки,нете се по ул Мъдрен-от пазара до бензиностанцията,Няма третоари, а когато се движиш по платното за теб няма място от трудно разминаващи се коли И това положение е от години,Около спирките до 33 блок няма третоари Трудно се придвижваш до спирката за центъра ,Имаше сигнали за поставяне на третоари , но решиха въпроса със закриване на спирка откъм жп линия
13
0
 
2
 
! Отговори
tarbuh преди 10 години
Да разследват и кой и как ремонтира улици в квартала! Около реката всяка година запълват едни и същи дупки и след 2 месеца пак се появяват и се вижда ясно как са сложили един пръст асфалт колкото да отбият номера и да могат да вземат пари за същата дейност и на следващата година!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като живеещ в кв. Слатина питам голямата и малката кметица - Защо вече повече от година и половина новопостроената детска градина до бл. 30 и 148 ОУ (Втора испанска гимназия) не работи?Защо стои този паметник на строителната дейност?
11
0
 
5
 
! Отговори
Милф преди 10 години
Много красиво милфче,вече съм влюбен!
10
2
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Тя по мутрата си личи че е крадла и далавераджийка !!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дръгливия богаташ - я кажи на колко шльоковици си !
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Дръгливия, абе как може да си толкова нещастен мизерабъл бе ?!
7
2
 
1
 
! Отговори
Никола преди 10 години
Колко време яде и нищо не прави на тоя стол. Но твойта учица до блока си я управи и освети. Провинциалеса.
6
7
 
3
 
! Отговори
Дръгливия преди 10 години
Ами може жената врътнала далаверката.Вие бедняците сте много завистливо племе бе.Аз що има бе.И на мерцедес се возя и къща и апартамент и уискито си пия ама като вас не седя хляб с чесън да ям.Търча наляво на дясно тук щипна там малко далаверка телефонче туй онуй балъци много.Нямало в България пари.Има *** трябва да знаеш къде да кихнеш.Хората не са вълци кой не обича мангата.Оставят те да си бачкаш да си бараш и така
5
1
 
10
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Един бивш кмет на "Витоша"СО само за обяд изяждаше 300-400 лв. За дребни услуги - подпис на протокол или поправка на очевидна грешка в по къс срок.
4
1
 
16
 
! Отговори
No Name преди 10 години
Нека да проверят сторежите на нови сгради в района-всичките са на Инфинити Пропърти които по случайност са на съпруга и/по непотвърдени данни разведена/.Държат се нагло строителите и се усеща безнаказаност. Пейките в парка Гео Милев ги смениха няколко пъти -носи се слух, че обикалт по евро проекти от парк на парк. Та 200 лв едва ли е проблема.Нека започнем да си казваме нещата както са - краде се за милиони.Едва ли искам да стана кмет за 800лв на месец а преди това съм взимал 2000лв?!?
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви 200 лв,с какви циркове ни занимавате.Вижте там дали не и се води и някоя поцинкована кофа щото това до тук е смешно.Буджета на София е колкото бюджета на Брюксел ... ама София не е Брюксел.
2
1
 
33
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Мижи да те лажем!Ще ни занимават с 200 кинта.КОГАТО В ЦЯЛАТА СОФИЙСКА ОБЩИНА СЕ КРАДЕ С МИЛИОНИ.
1
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман от крадливи геберасти. Мутрата трябваше да си ги вземе с него като си тръгна, барабар с Фандупката и Чехлестия.