Кражба на масло остави без ток столичния квартал "Горна баня"

Екипите на ЧЕЗ започнаха отстраняване на нанесените щети
24 дек 2013 15:54, Петя Славова
25
Кражба на масло остави без ток столичния квартал "Горна баня"
Снимка: Булфото

Кражба на трансформаторно масло от работещи трансформатори остави клиенти на ЧЕЗ без ток в столичния квартал „Горна Баня“, съобщават от компанията.

В следствие на аварията без електрозахранване са потребители на ул. „Дон“, „Проф. Никола Милев“, „Синьото езеро“, „Еделвайс“, „Отдих“, „Каменица“ и „Гръсниче“.

„Ще отстраним щетите във възможно най-кратки срокове. Изключително неприятно е, че това се случи именно в празничния ден, но аварийните екипи работят усилено и очакваме електрозахранването да бъде възстановено около 17.00 часа.

Искам да призова още веднъж за нетърпимост към подобни посегателства. Нека потребителите да проявяват гражданско самосъзнание и да подават сигнали в полицията при наличието на ситуации, застрашаващи сигурността и интереса на обществото.“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Маслото осигурява изолацията на транформатора. Когато се източи, той аварира и трябва да се подмени. Компанията е информирала органите на реда за кражбата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
XXL преди 10 години
ЧЕЗ са гадове...ГОЛЕМИ ГАДОВЕ...
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами ако някой още не е забелязал цяло лято се подменят водопроводи из цяла София и околностите, сменят се електромери, водомери, трансформатори, измерватели на парното и др.(които все още си работят нормално) НО САКЪН ДА СА НОВИ.Всичко ново означава ПОВЕЧЕ ПАРИ за тези които вечно ни грабят по всякакъв повод.Ако не искаш или не можеш да смениш-ГЛОБА.Пак пари-вечно пари, пари, пари.Айде всички да минем на свещи и без отопление и тогава ще разберете какво ни готвят всеки ден добрите господа.
19
1
 
3
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯЗащо непременно от Българи? то, вече и в армията и полицията няма само Българи, а ти енергото искаш да има...
18
0
 
5
 
! Отговори
Boroka преди 10 години
Крада, мамя, търся само далавера да направя.Предателството ми е в кръвта,но какво от това?!Нямам скрупули, чест не познавам,всичко красиво и стойностно попилявам!Дискотеки , ку*ви, коли, пари, не е ли прекрасен живота ми кажи?!Обичам интриги, завист, да злобея, туй до съвършенство владея
17
0
 
5
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Продължение на 185.Да се сменяват през 6 месеца документите за самоличност, а номерата на мпс-тата през 3.6.Да се монтират до касовите апарати и камери, минимум по 3, смързани с нап, в реално време,за символичните 500-700 лева годишна такса + тази, на касовия апарат.7.Да се вдига осигурителния минимум на 2, максимум 3 месеца.8.Да се създадат пречки за предприемачите и малкия бизнес, стига са печелили тия кръвопийци, ако не им изнася-да станат полицай или държавни служители, за 1000 на месец.
16
0
 
4
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
До Дежурен8. Предлагам, зада се вдигнат доходите на хората следните спешни мерки:1.Спешна подвяна автопарка на НС .Време е да преминат на Бентли или още по добре- на Ролс Ройс.Доказани марки, издръжриви по 50-100 години без всякакъв сервиз.2.Да изпратим още 1-2 роти *** в Афганистан, а като изтече мандата им, да ги прехвърлим в Сирия, независимо дали към Асад, или към бунтовниците, важното е да са за наша сметка.3.Да приютим още 30-50 хиляди бежанци.4. 240 са малко, 720 трябва да са!
15
1
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
КРАЖБАТА Е ИЗВЪРШЕНА ОТ БЪЛГАРИ СЛУЖИТЕЛИ В ЕНЕРГОТО ! СЛУЧАЕН ЧОВЕК НЯМА ВЪЗМОЖНОСТ И УМЕНИЯ ДА ИЗВЪРШИ ПОДОБНА КРАЖБА ! АЗ ПРЕДИ ВИ ПИШЕХ ,ЧЕ ОТ КАКТО СЕ ПОМНЯ ПОЧТИ ВСЕКИ БЪЛГАРИН КРАДЕ ОТ ЗАВОДА В КОЙТО РАБОТИ И ЗАТОВА ДЪРЖАВАТА ЗАГИВА ,А ВИЕ ПРАВЕЙКИ СЕ НА ПАТРИОТИ И БЪЛГАРИЛЮБЦИ НЕ ДАВАЩИ И ДУМА ДА СЕ КАЖЕ ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ ,МИ ТРИЕХТЕ КОМЕНТАРИТЕ! И КВА ФАЙДА КАТО ТРИЕТЕ, ПРОМЕНЯТЕ ЛИ ИСТИНАТТА ?! С *** НА КОМЕНТАРИ НЯМА ДА СТАНЕТЕ ПАТРИОТИ И БЪЛГАРОЛЮБЦИ , А НАПРОТИВ ЩЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАТЕ
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tochno taka bravo
13
5
 
1
 
! Отговори
Berlin преди 10 години
Децата на бежанците са били 100%! Те майките им ги оставят да си играят без надзор и малките правят големи поразии. Примитивна работа, мусулманска!
12
1
 
10
 
! Отговори
Гошо Японеца преди 10 години
До ЗапознатАко наистина си запознат,то терористът е ЧЕЗ поради безстопанственост,тогава се извинявам на "***"
11
1
 
18
 
! Отговори
Запознат преди 10 години
Без да изключиш ниското напрежение и после високото напрежение(20 000волта) не можеш да влезнеш в трафо килията и да точиш маслото.За тази манипулация се изисква време достатъчна да дойдат аварийните екипи.Будалка ви.По вероятно трафа не е наглеждан и не му е доливано масло.
10
0
 
16
 
! Отговори
Гошо Японеца преди 10 години
Вместо празния куфар,да бяха гръмнали два пъти *** терорист в челото между веждите,свалям шапка на такава полицейска структура която има такива пълномощия.
9
1
 
21
 
! Отговори
Гошо Японеца преди 10 години
Това не е кражба а тероризъм,поради което трябва да се разреши отстрелването на тия *** и да се дава награда от 1000 лева на глава,но вместо това те вкараха художника в затвора защото се защитил от ***,помните ли?
8
1
 
15
 
! Отговори
Дежурен преди 10 години
И какво съм виновен аз, какво е виновен съседа, какво са ти виновни хората, че нафтата е скъпа?Ти какво си направил през изтичаща 2013 год., че да не ти е скъпа нафтата?Разберете мили хора, не цените са ни високи, а доходите ниски.
7
2
 
15
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Направете 3,50 нафтата, и ще трябвядо всеки трафопост въоръжена охрана 24 часа...Или просто дигнете доходите на хората?
6
1
 
7
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Направете 3,50 нафтата, и ще трябвядо всеки трафопост въоръжена охрана 24 часа...Или просто дигнете доходите на хората?
5
2
 
15
 
! Отговори
Римляни преди 10 години
Дали са евроримляни или са обикновени римляни? В римските квартали нали е пълно със спецове по високото напрежение...
4
2
 
26
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Скоро в сметката за тока ще има нов ред, "масло"
3
3
 
24
 
! Отговори
jo преди 10 години
При тази цена на нафтата , трансформаторното масло и всякакви други ла..на са спасение за някои хора.
2
2
 
33
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Някой ще си джитка с дизеларката.