Пращат съдебен изпълнител на гратисчиите в трамвая

Само през миналата година издадените актове са близо 8 000
17 яну 2014 15:52,
14
Пращат съдебен изпълнител на гратисчиите в трамвая
Снимка: архив, Булфото

Столична община започва да дава нередовните пътници на съдебен изпълнител.

Процедурата вече е в ход за гратисчиите, които имат по повече от един неплатен акт за пътуване без билет, съобщи Нова тв.

Досега много от хванатите нередовни пътници отказваха да платят глобата от 20 лева на място в превозното средство.

В такива случаи контрольорите издават акт за нарушение, по който глобата за гратисчиите е до 100 лева.

Само през миналата година издадените актове са близо 8 000.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И пак работещите ще го отнесат, че малко ги скубят за осигуровки за ***. Сега и съдия изпълнител, а за *** пак привилегии. Май трябва да си прекръстим държавата на Мангалия, зашото печките се ползват с повече права и привилегии от българите
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както са прави много в по долните коментари.След като има глоби за българи да има и за ***.Ама няма да ми реве в автобуса или трамвая и да са тръшка,епилепсия да ми получава. ПОД НОЖА!Яко глоба ако ще бъбрек,крак,око квото ще да продава ама ДА СИ ПЛАЩА!!!
11
3
 
3
 
! Отговори
vlady преди 10 години
Ако акта не се плати доброволно съвсем нормално е общината да стартира процедура по издаване на изпълнителен лист и последващо принудително събиране посредством съдебен изпълнител. По света процедурата е аналогична. Също така при принудително събиране всички разноски включително хонорари на адвокати и изпълнители се плащат от длъжника. Сумата от 100лв ще стане поне 500 и това ще има възпитателен ефект. Ако има реално осъдени гратисчии останалите ще се замислят дали да пътуват гратис.
10
0
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 10 години
POGLEDNETE SI KRADLIVATA NAREDBA. 4OVEK SI PLASHTA I PAK AKT. KADE GO IMA NA SVETA OSVEN V BG.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По света си ги дърпат от заплатата ти веднага и се излагаш пред работодателя си. Тук ще се облагодетелстват съдия изпълнители.
8
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
в авт 111 от люлин за младост са само *** и араби за една година не съмсрещала проверка за билети каква е тази държава какава е тази община
7
0
 
8
 
! Отговори
asdfghjkl преди 10 години
па ка немам паре да дойда да ми взамат уууууууууууиоп ама има пушка и стрелям един изпълнител с цял пълнител. У затворо че ме е ат ама и ранят а изпълнитело че го нема
6
1
 
17
 
! Отговори
неам нерви! преди 10 години
Поредно доказателство,че ни управляват *** ***.Поредното безмислие.Имали статистика,колко *** са платили поне една глоба?Простотия,след простотия!
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в гърция се трупат в данъчното глобите и ако не се платят се уголемяват десеторно
4
0
 
25
 
! Отговори
с. преди 10 години
И какво сега!?Толкова са я окъсали,че ще пращат съдия-изпълнители за 100-200 кинта!И защо наистина никой не закача ***!Смятайте до какъв фалит е докарана държавата за да подгонят така юнашки дребни длъжници!И да попитам какво пречи тия хора с актовете да се принудят да платят като им се откажат някакви административни услуги по общините!?Ами защото съдия-изпълнителите трябва да папкат явно и от хората пак трябва да се вземат едни пари!8000 дела по 500 кинта такси средно!Честито!
3
2
 
36
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
както всички се досещате 8000 акта са само на българи. на *** да сте видяли да са издали акт някога?на следващите избори може да променим нещата и *** - електората на БСП и ДПС, да си получат заслуженото!
2
0
 
33
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
От издадените актове които са близо 8 000 колко са на ***..всички знаем как контрольоритеподминават или бързо слизат ако вътре има такива!
1
1
 
32
 
! Отговори
Коки преди 10 години
А наказателни постановления после връчвали ли са?