Окупацията на СУ остава, пиле не може да прехвръкне

"Оставаме до оставка на кабинета", отсякоха окупаторите
Обновена: 27 яну 2014 16:59 | 27 яну 2014 11:47, Камелия Цветанова
376

Снимка: БТА

Студентите, които от три дни са окупирали Ректората на Софийския университет "Св. Климент", заявиха днес, че окупацията ще продължи до оставката на правителството.

Своебразната им пресконференция се състоя пред един от входовете на СУ.

Още по темата
На нея Моис Натан - студент по право в първи курс в СУ, заяви, че формата на "окупацията е променена и тя се радикализира, защото протестите продължават вече седем месеца, а ако се включат и февруарските протести от 2013 г., става една година".

"Декапсуловаме" се и търсим подкрепата на всички, които смятат, че оставката ще помогне, търсим подкрепата и на политическите партии, на неправителствените организации и на бизнеса, обясни Натан новата форма на окупацията на СУ.

Един от окупаторите на СУ Манол Глишев заяви, че "нощувалите тази нощ в Ректората са имали притеснения, че в университета може да нахлуе полиция в някой мъртъв час - между два и четири часа". Той отбеляза, че това не се е случило благодарение на широкото медийно отразяване на окупацията и на гражданите от протеста, които са дошли вътре в Ректората.

Окупаторите не пускат в сградата на Ректората на СУ преподаватели, администрация и студенти на висшето училище, въпреки че още в 9 ч. много от тях бяха пред вратите на сградата.

„Сградата на университета се взима за заложник, както всички хора в нея”, коментира по този повод преподавателят от катедра „История” проф. Искра Баева и определи проявата като тероризъм.

„Само терористите не преговарят. Тази малка група, която е вътре, няма нищо общо с университета. Вътре има единствено студенти, които по време на предишната окупация са гласували за оставането ѝ, но са били малцинство. По принципите на демокрацията мнозинството решава. В крайна сметка техните действия се изразяват в окупацията. Това е не само незаконно, но е и гражданско неподчинение, защото нарушава правата на другите”, коментира още проф. Баева.

Заради окупацията ректорът на университета проф. Иван Илчев сезира прокуратурата, защото има "обсебване на държавна публична собственост".

Той обясни, че окупацията пречи подготовка на документи за кандидатстване по проект за 5 млн. лева, на изплащането на заплатите на преподаватели и служители, което трябва да стане в петък, на приемането на бюджета за среща на ректори от университети от Черноморския регион.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
5
 
14
 
! Отговори
омг преди 10 години
До ВикиЧакаме прокуратурата да се намъдрува. То няма да й за сефте.
233
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименSLED MITINGA NA ORLOV MOST OT KOMUN ISTI, ZIGANI I POMAZI ,SOFIA IMASHE NUJDA OT HIMITCHESKO TCHISTENE. MOJESH LI DA MI OBIASNISH ZASHTO STUDENTITE TRIABVASHE DA BADAT NA TOZI MITING?????????????????? TI SI EDNA JALKA KOMUNISTITCHESKA PODLOGA ILI SI OT NA ATAKA. DOLU MRASNITE VI RAZE OT STUDENTITE GNIDI MRASNI. NE ISKAME DA JIVVEM POVETCHE UPRAVLIAVANI OT GEIOVE, BEIOVE I * I V KOTCHINATA NA DELIAN PEEVSKI. NIAMATE LI KAPKA SAVEST TCHE PRODADOHTE BALGARIA.
232
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко не ще да ви управлява вече ,затова вече и протести не прави
231
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРИ ТОВА УПРАВЛЕНИЕ ВСЕКИ ДЕН ПРОТЕСТИ ПИСНА МИ ВЕЧЕ
230
3
 
28
 
! Отговори
Вики преди 10 години
Къде дремат още правораздавателните органи? Май европейците са прави - нищо не става от нашата съдебна система!
229
7
 
25
 
! Отговори
ЗДРАВКОВ преди 10 години
ПО-РАНО ДНЕС, ПИСАХ НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР И НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ,КАКВО ИСКАТ БЪЛГАРИТЕ И ТО Е : ВЕДНАГА ЖАНДАРМЕРИЯТА ДА ОТРЕЖЕ С ЪГЛОШЛАЙФИ ВСИЧКИ ВРАТИ ,ЗАТВОРЕНИ В УНИВЕРСИТЕТА ОТ ТЕЗИ *** , НАРИЧАЩИ СЕБЕ СИ ДЕМОКРАТИ . ДА ГИ НАТРЪШКАТ ПО ПЛОЧКИТЕ В УНИВЕРСИТЕТА,БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО И ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ ! ЯВНО ГОРНИТЕ ДВЕ ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА ИГРАЯТ НЯКАКВА ДРУГА ИГРА ,ЗАСЕГА "НЕРАЗБИРАЕМА" !
228
9
 
25
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
20 души на кръст шантажират цял университет!!!! :D А БУДА Е ВЕЧЕ ТОЛКОВА МИЗЕРЕН, ЧЕ НА ПРОТЕСТИТЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ИМА НЯМА 20 ДУШИ ЗА ТОЛКОВА СЕ СКРЪНДЗА ДА ПЛАЩА САМО!
227
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАЩО полицията не разкара окупаторите ,защото полицията е с управляващите а управляващите искат да има така наречените фалшиви окупатори ЗАТОТО ТОВА СА СИ ТЕХНИ ХОРА ,ТИЯ ОКУПАТОРИ ЗАПЪЛВАТ НОВИНИТЕ ЗА ДА НЕ ДАВАТ СТАНИШЕВ И ОРЕШАРСКИ КАКВИ ГИ ВЪРШАТ таман лошото време и окупаторите и украйна и новините свършват
226
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ?Според мен правилно постъпват като не се намесват, тия келемета точно това търсят някой полицай да влезне вътре и да си разбията сами главите и после да ореват всички медии че са бити и репресирани, а СУ е окървавен .....Никакво внимание не трябва да им се обръща, само трябва да спрат тока, парното и водата и всичко че си дойде на мястото
225
2
 
7
 
! Отговори
282 преди 10 години
Пари има. Краде доста години. Просто е стиснат и знае само да взима.
224
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До redimagА бе умник, защо има избори, защо има парламент? Не съм фен на никоя партия, но не съм съгласен тези *** да окупират университета. Да отидат да протестират пред парламента или пред правителството, но те търсят само начин да осребрят поведението си.
223
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарю Йовчев, това което вършат тия хулигани си е чисто престъпление по НК-грубо нарушаване на обществения ред, граничещо с тероризъм. Това е винаги дереджето, когато управляват комунисти-анархия, беззаконие и вандалщина.
222
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вие луди ли сте окупаторите били хора на Бойко -лъжа ,бойко ако иска да окупира ще плати на 20000-30000човека и тогава ще окупира тва са си живи бесепари тия окупатори и се опитват да запълват новините ,че да не дават Орешарски как се излага и как нищо не правиПАРИ ЛИ НЯМА БОЙКО ЧЕ ЩЕ ПЛАЩА САМО НА 10ЧОВЕКА
221
2
 
17
 
! Отговори
11 преди 10 години
Тези нискоинтелигентни лица на простовати, но амбициозни селянчета с вкус към синтетичните стимуланти от вътрешната страна на оградата ли са окупаторите?! Живея близо до университета, утре може и да направя посещение на добра воля като бивш възпитаник, пък да видим какво ще се случи...
220
1
 
8
 
! Отговори
Имат право преди 10 години
Народното събрание незабавно да гласува персонални пенсии на Успалите се Укопатори. По добри защитници на правителството на Орешарски от тях за сега няма.
219
3
 
5
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
това е постановка на дс,окупатори провокатори в комбина с охранителната фирма на дс.жалко,е провалиха най голямото учебно заведение на бг.кой ще се запише в такъв университет,посмешище,5-6 лапета го окупират когато си искат,охранители правещи се на балерини и пияни професори клатещи се по коридорите,за ректора просто нямам думи,пълно недоразумение е човека
218
0
 
17
 
! Отговори
потърпевш преди 10 години
Когато напускат университета, трябва да претърсят много добре Манол Глишев, защото не е тайна, че обича да попипва чуждо имущество.
217
0
 
13
 
! Отговори
? преди 10 години
Чудя се защо издържаме прокуратура и тя не вземе да се самосезира за самоуправство, че и за по- тежки прояви вече?Или някой й плаща да си кротува?
216
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
273/redimag-Окупацията няма да доведе нищо, освен че тия хулигани ще пречат на останалите студенти. Някои от студенти, за разлика от тия нещастници си плащат образованието, работят и учат, а тия ***, чакат на гърба на мама и тате.
215
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А това *** на четвъртата снимка с белото от околовръстното или от Лъвов мост са го забърсали ?