Националистите все пак излязоха на Луковмарш

Полицията прибра 10 от тях в районните управления
Обновена: 15 фев 2014 21:24 | 15 фев 2014 20:40, Камелия Цветанова
214

Снимка: БТА

Въпреки забраната на Столична община и недоволството на партии и неправителствени организации, националистите все пак излязоха на шествието, известно като Луковмарш.

Това накара кметът на София Йорданка Фандъкова да издаде заповед за прекратяване на провеждането на мероприятието в района на пл. „Св. Александър Невски”.

Още по темата

Според съобщението на пресцентъра на общината на събитието то е с начален час 17:30 часа. „В 17:32 часа в Столична община е получено писмо от директора на Столична дирекция на вътрешните работи, с което се иска кметът на София да предприеме мерки за прекратяване на мероприятие със събиране на хора в района на пл. „Св. Александър Невски”, уточняват от СО.

От полицията разполагат с „оперативни данни”, че на Луковмарш присъстват „лица, участвали в различни правонарушения, включително по време на спортни мероприятия”, както и участници от вчерашния протест в Пловдив, по време на който се стигна до сблъсъци с полицията и погром на сградата на мюфтийството.

Според МВР „от посочените факти може да се направи основателен извод, че са налице предпоставки за нарушаване на законовите норми, за възникване на нарушения на обществения ред и застрашаване на сигурността на гражданите на територията на столицата”.

С този аргумент кметът на София прекратява събитието, а участниците са длъжни да се разотидат.

От МВР по-късно съобщиха, че десет от участниците във възпоменателното шествие за ген. Христо Луков са отведени в столични полицейски управления. Причините за задържането им са липсата на документи за самоличност и притежание на забранени предмети. Един от отведените мъже е разпознат като участник във вчерашния протест, провел се в Пловдив.

Ден преди събитието организаторите се оплакаха от „безпрецедентния натиск, който кликата на антиконституционната партия ДПС и наследниците на убийците на ген. Луков от БСП, чужди посолства, начело с израелското и различни НПО-та, проводници на чужди интереси, оказват върху българските власти, за забрана на марша”.

„Искаме да успокоим всички, които искат да вземат участие в Луковмарш, а и неговите противници, че няма правно основание, на което той да бъде забранен. Луковмарш ще го има, въпреки всичко!” заявяват националистите.

Тази година паметта на ген. Луков се чества за 11-та година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
2
 
! Отговори
Ех Историйо ........ преди 10 години
На 24 август 1944 г. в местността Жабокрек в Рила планина т.нар. Рило-Пирински партизански отряд, нападат сграда използвана за лечение на войници от Вермахта, обезоръжават и убиват БЪРГАРСКИТЕ ВОЙНИЦИ, пазещи сградата и след това убиват около 20 немски войници,болни и невъоръжени.Тези срамни събития се превръщат в героични и сега там има паметник и музей на терористите.Всяка година лидерът на БСП ходи там на чествания.Така,че кой кой е в българската история айде по кротко другари от Позитано20.
173
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За всеки човек който е да е може да се изкарат и героични и срамни дела.Аз лично нямам отношение към този генерал,но историческите факти сочат,че офицер от българската армия е бил убит от нелегална терористична групировка за мокри поръчки.Пък какво,че някой си го чества?Сергей как чества зверствата при село Жабокрек като героични.
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
uuuuuuuuuuuuu bulgarsi s konski opashki znaka na tangra no vse pak ideiski hristiqni uuuuuuuuuuuuuuuuu
171
0
 
0
 
! Отговори
A A A ???? преди 10 години
BYLGARI VS KOMUNISTI,DEMONOKRATI,LIBERALI,MALCINSTVA,BHK : 1-1 .... i vse pak se chudq koi e tozi bulgarin .... pishesht se za golqm htistiqnin .... a razmahvasht znaka na TANGRA i konski opashki ..... vie posledno iudeiski patriarsi li ste ili bylgarski shamani ?
170
2
 
4
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Може ли някой да напише кой организира този марш.Прочетох разни неща за генерал Луков и се убедих,че е достоен човек.Ако организацията която организира марша участва в изборите,аз ще гласувам за нея.Защото досега явно сме грешали-за коготои да гласуваме все БКП си остава на власт.Е,хората организирали марша ОЧЕИДНО не са от БКП.И аз бих гласувал за тях.Най накрая нещо различно!Браво!
169
2
 
5
 
! Отговори
3 преди 10 години
Фандъкова къде беше когато платените протестиращи ни тормозеха всеки ден. Двоен стандарт!!!!!!!
168
1
 
2
 
! Отговори
До 186 преди 10 години
Генералите Георги Вазов и Владимир Вазов чували ли са думата комунизъм? Аз до колкото зная Иван Вазов е съжалявал че е написал "Под Игото"
167
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I KOI NE ISKA LUKOV MAR6 KOMUNISTITE.EVREITE I TURCITE AMI TOVA SA VSE BOKLUCI I PRESTYPNICI V BYLGARIQ
166
1
 
8
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
И като толкова е бил антикомунист генерал Луков колко комунисти е застрелял??? Разстрелът при Ястребино няма как да е негово дело,защото е би убит преди 10 месеца.Какво друго конкретно е направил та го плюете толкова много?Питам защото никъде нищо конкретно против него не пише.
165
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 10 години
Обръщам се към подръжниците на БСП .Посочете ваш офицер направил нещо подобно на Луков.Акоима.Иначе съм съгласен,че трябва да почетем и генералите Георги и Владимир Вазови.И тримата са достойни за уважение българи.Но фак е,че преди 25 години и за генералите Георги Вазов и Владимир Вазов не се говореше.Грехота е да не се почитат героите!
164
0
 
5
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Срещу дебелошкембестите милиционери трябва да застане взвод от SS.
163
3
 
6
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
управлява един дръндарски бей от сарайте,а сергей и варадерото са му момченца на повикване
162
3
 
5
 
! Отговори
да да преди 10 години
Хм!Ако този генерал,който явно е бил смел човек види сега какви амеби/едноклетъчни същества/ използват името му сигурно ще съжали,че е воювал за България.А що се отнася за *** като сидеровци,барековци,станишевци би ги изправил до стената незабавно.
161
18
 
2
 
! Отговори
Танк АЛТАЙ преди 10 години
Само коментари айде ако ви стиска нападайте ни чупите прозорци нападате джамии.айде нападайте ни ако сте толкоз големи патриоти. И ССР НЕМОЖЕ ДА ВИ СПАСИ ИГРАЕТЕ СЪС ОГЪНЯ *** ГЛАДНИ КОКОШКИ.
160
2
 
6
 
! Отговори
Молотов преди 10 години
Моля всички изказващи се да помнят че през 1941 - 22 юни е пресечена демаркационната линия разсичаща Полша на две - нападната е окупираната от СССР Полша. Украйна, Русия и прочее не съществуват - съществува Съветски съюз. Ръководната роля там не е на руския и прочее народ а на член първи - на една партия. Втората световна война в Европа е война между НСДАП и КПСС а не между националности.
159
1
 
27
 
! Отговори
gtf преди 10 години
интересно - избиването на интелигенцията не е престъплените... марша обаче бива заклеймен ...и то от кого.
158
2
 
4
 
! Отговори
cska преди 10 години
Mvr ima informaciq abe ei mishki
157
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименСбутан ***, знаеш ли как са се отнесли Руснаците към армията на Генерал Власов та ръсиш глупотий.
156
7
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Бай Миле, Фандъкова не е виновна! Виновни са Станишев, Манолова, Сидеров и Бареков, които продадоха управлението на България на Доган и Местан! ДПС преяде с власт!
155
50
 
14
 
! Отговори
Berlin преди 10 години
Цялата тази *** от снимките трябва да се събере във волски коли и да се откара по трудовите лагери!