Без лихви върху прогнозните сметки за вода в София

Общинският съвет гласува промяната, чака ДКЕВР да я одобри
3
Без лихви върху прогнозните сметки за вода в София

Отпадане на лихвите върху прогнозните сметки за вода, начислявани от "Софийска вода", прие днес Столичният общински съвет (СОС).

Предвижда се 30-дневният срок за плащане на задълженията към дружеството да започне да тече от датата на публикуване на интернет страницата му, а не от момента на отчитане, както е сега, посочи Николай Стойнев, един от авторите на предложението.

То е част от гласуваните днес от СОС общи условия за предоставяне на водоснабдителни и канализационни услуги на потребителите от "Софийска вода".

Според Стойнев начисляването на наказателни лихви представлява глоба, ако например услугата на съответното дружество не е ползвана през определен месец.

Позицията ни, както и за "Топлофикация София", е принципна и показваме последователна политика, посочи Стойнев, цитиран от БТА. По думите му е справедливо да се плащат сметки на базата на реалното количество ползвана вода.

В момента изчисляването на сметките става веднъж на три месеца. През останалото време те се пресмятат на базата на прогнозно количество изразходвана вода, което не е справедливо, коментира вносителят на доклада. Той изрази надежда ДКЕВР да одобри промяната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей КРАДЦИ, два поредни месеца ми слагате 50 лева вода, при предишни сметки около 20 лева. Коледните бонуси ли ви плащам или на *** откраднатото през годината?
1
1
 
1
 
! Отговори
що за глупост преди 10 години
Докога ще са тези "прогнозни" сметки? Имаме топломери с дистанционно отчитане от една година, какво прогнозират вместо да засичат?!