Три дни ще събират опасни отпадъци в столицата

Пунктовете ще бъдат в "Изгрев", "Студентски", "Люлин" и "Младост"
24 мар 2014 17:05, Анисия Иванова
3
Три дни ще събират опасни отпадъци в столицата
Архив: Булфото

Тридневна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще има в четири столични района в края на тази седмица, съобщават от компанията, която заедно със Столична община организира системата. Мобилният пункт ще обхване столичните райони "Изгрев", "Студентски", "Люлин" и "Младост" и ще бъде в три последователни дни - на 27, 28 и 29 март.

Домакинствата могат да предават безплатно в пункта живак и живакосъдържащи уреди, каквито са термометрите, лакове и бояджийски материали; домакински препарати и химикали; мастила изамърсени опаковки; фармацевтични продукти и лекарства с изтекъл срок на годност.

На 27 март, четвъртък, пунктът ще бъде разположен от 8.30 до 14.30 часа на бул. "Г. М. Димитров" 50 за районите "Изгрев" и "Студентски".

На 28 март, петък, ще бъде на бул. "Захари Стоянов" 15, пред районна администрация "Люлин".

на 29 март, събота, пунктът ще бъде на бул. "Андрей Сахаров", пред магазин "Европа" в кв. "Младост".

Опасни отпадъци от домакинствата могат да се приемат за обезвреждане от компанията по всяко време, след предварителна заявка на телефон 0700 11 750.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
referendym i sofia da se otdeli ot balgaria niama nyjda ot tolkova boklyci.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А лаптоп, на който се повреди дънната платка, пак там ли трябва да се занесе?Защото, доколкото разбрах, от такъв лаптоп вече нищо не става, но не бивало да се изхвърля направо в контейнерите за ***.