Три дни ще събират опасни отпадъци в столицата

Пунктовете ще бъдат в "Изгрев", "Студентски", "Люлин" и "Младост"
24 мар 2014 17:05, Анисия Иванова
3
Три дни ще събират опасни отпадъци в столицата
Архив: Булфото

Тридневна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще има в четири столични района в края на тази седмица, съобщават от компанията, която заедно със Столична община организира системата. Мобилният пункт ще обхване столичните райони "Изгрев", "Студентски", "Люлин" и "Младост" и ще бъде в три последователни дни - на 27, 28 и 29 март.

Домакинствата могат да предават безплатно в пункта живак и живакосъдържащи уреди, каквито са термометрите, лакове и бояджийски материали; домакински препарати и химикали; мастила изамърсени опаковки; фармацевтични продукти и лекарства с изтекъл срок на годност.

На 27 март, четвъртък, пунктът ще бъде разположен от 8.30 до 14.30 часа на бул. "Г. М. Димитров" 50 за районите "Изгрев" и "Студентски".

На 28 март, петък, ще бъде на бул. "Захари Стоянов" 15, пред районна администрация "Люлин".

на 29 март, събота, пунктът ще бъде на бул. "Андрей Сахаров", пред магазин "Европа" в кв. "Младост".

Опасни отпадъци от домакинствата могат да се приемат за обезвреждане от компанията по всяко време, след предварителна заявка на телефон 0700 11 750.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
referendym i sofia da se otdeli ot balgaria niama nyjda ot tolkova boklyci.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А лаптоп, на който се повреди дънната платка, пак там ли трябва да се занесе?Защото, доколкото разбрах, от такъв лаптоп вече нищо не става, но не бивало да се изхвърля направо в контейнерите за ***.