До края на година „забравяме“ старите тролеи

Днес бяха пуснати в движение първите 8 нови от общо 50
4 апр 2014 14:12,
76
До края на година „забравяме“ старите тролеи
Снимка: БТА

Деветдесет на сто от тролейбусния парк ще бъде подновен до края на годината. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова на церемония по пускане в движение на първите 8 нови тролейбуса от общо 50 по проект за интегриран столичен градски транспорт, предаде БТА.

Фандъкова подчерта, че най-старите движещи се в момента тролеи в София са около 30-годишни и до края на годината "трябва да ги забравим".

В движение ще останат 30-те нови тролейбуса, пуснати преди 3-4 години.

Стойността за новите тролейбуси е около 55 милиона лева, като 7 процента е съфинансирала Столичната община, а останалите са безвъзмездна европейска инвестиция.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Регионално развитие 2007 - 2013", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално  развитие.

В София вече са доставени общо 12 от бъдещите 50 тролейбуса. Превозните средства ще се въвеждат поетапно след преминаване на необходимия изпитателен период. Дължината на всеки тролейбус е 18 метра, а капацитетът е за 160 пътници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
ок преди 10 години
Добра новина! Тролеите са добро нещо, ако изместят някой автобус ще е чудесно. Следващата стъпка е да интегрират билетите, да станем като нормален град в Европа.
57
1
 
3
 
! Отговори
ушеф се боде преди 10 години
Всеки знае, че учителката по руски език много краде. Ако зависеше от нея и тези над нея монополът върху доенето и стригането на добитъка (народа) щеше да си остане ако не бяха пак чужденците да ни оправят вътрешното положение. За протокола е справката с Шефа на ОЛАФ. Когато Тиквата падна от власт човекът ни го каза: усвоени са 4 % от европарите. Точка. Останалото са непризнати разходи и надписани сметки. Иначе каквото е откраднала фъндъкова и пожелаваме да го похарчи за лекарства.
56
0
 
2
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 10 години
АМИ ПРОИЗВЕДЕТЕ СИ ,БЕ....ЩО ИНЖИНЕРИ ИМАТЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА...ТЪКМО ЩЕ ПРОИЗВЕЖДАТЕ И ЩЕ ПРОДАВАТЕ .....КАТО ГРИШАТА , "китайската стена"ха,ха,хааааааааааааа...ГОООООЛЕМ ПАЗАР...ХА,ХА,ХАААААААААААААА....АКО ИСКАТЕ ---МОЖЕ ДА ПОЛЗВАТЕ И КОЛИТЕ НА ГРИШАТА --ГОЛЕМИ СА И ХАРЧАТ ,КАТО АВТОБУСИ!КЪВ Е ПРОБЛЕМА??!!!
55
0
 
1
 
! Отговори
10010 преди 10 години
До края на годината, или до края на коя година? :)Има много по-раздрънкани автобуси, които повече се нуждаят от смяна. Скоро годих до "Сухата река" и видях, че още има 120-ки - червени Икаруси.
54
0
 
2
 
! Отговори
Светъл Соц преди 10 години
И все пак 1000000лв. на тролеиче ?! Ще трябва да се поровя из нет-а ,да се осведоми човек
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПЕРНИЧАНИНДокато продължавате да избирате червени кметове.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виждам ,че в сайтове от тоя тип постоянно се висят разни особенно неграмотни проповедници на лошия соц режим и всячески забравят ,че техниката е напреднала за тея 50 години.Стига есхумации на неща от преди 25-50 години и сравнението им с модерното.Примерно въпросния Шоп се самопровъзгласява за професионален шофъор ,а идея си няма коя машина в какъв клас е и на какви условия трябва да отговаря!Аз още чакам да чуя, де се намира смукача на Москвича.Ако отговориш на въпроса следва по сложен.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тролеите се движат полупразни и сега. Пътниците вече използват главно метрото, докато тролеите са малко на брой и бавни заради задръстванията.
50
1
 
3
 
! Отговори
до 53Шоптър преди 10 години
Шопе -шопе!Газ 53 е ве осмак бензин ,там нафта трудно ще те омазва !Ц тата се изкарваха на Зил 130 бензин .Камаз е супер камион впрочем!Както си лъжец ,така си и неграмотен !Сравняваш влекач за международни превози със средногабаритен самосвал.Браво на такива като теб ,аиде да продължим със просветлението!Алтернативата на "Волво и Мерцедес " я правеха в Шумен и се наричаше Мадара-Лиаз Турбо!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чистак новички, тамън идеални и готови за набези на вандалчетата!
48
1
 
0
 
! Отговори
bldsml преди 10 години
До АнонименБезплатни карти?!
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някои хора тука още си искат тролеи ЗиУ, автобуси ПАЗ и москвичи за лични коли.Евтини били...Ами, тогава не купувайте нови телевизори, гледайте си юностите и си трайте.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ок, похарчени са доста пари, за да се обнови автопарка на градския транспорт. Сега въпросът е - колко човека ще се откажат от личните си автомобили и ще започнат да се движат с градски транспорт, за да има смисъл от подобна покупка.
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Безумие е да се харчат по 1 милион лева за тролей, на който се возят само ученици и пенсионери с безплатни карти.
44
2
 
2
 
! Отговори
гого преди 10 години
абе кой избра за градския транспорт тези цветове - жълто-синъо ,като милиционерските коли едно време???????????
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страхотна новина!Добър градски транспорт = по-малко автомобили = по-чист, спокоен и приятен град :-)
42
0
 
7
 
! Отговори
Zohan преди 10 години
До ЧИТАТЕЛ ОТ ПЕРНИКБракуваните тролеи са си чиста пара. Как така ще ги дават? БДЖ-то го рязаха, рязаха и накрая като се свършиха вагоните за брак почнаха релсите... Морския флот сладурът-бизнесмен Домусчиев - приятел на всяка власт от 86 кораба за 3-4 години наряза 60. Той е най-големият шампион в тази дисциплина. Започна да реже преди да влезе във владение.
41
3
 
4
 
! Отговори
ПЕРНИЧАНИН преди 10 години
Ние още колко години ще "помним" и ползваме четирдесет годишните руски тролеи?
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом ЕС плаща, добре е и цената на билетчето да падне на 10 стотинки, иначе ни правят на балъци и пътниците плащаме да пълним общинската черна каса.
39
5
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
В БГ навремето имаше руски тролеи, но това бяха отвратителни ***, които при тръгване и спиране можеха да те пребият.Вратите се отварят и затварят с такъв трясък, че косата настръхва. Ако ти хванат ръката, ще я откъснат. Руската техника е пълен ***, карал съм всичко от Москвич до Краз и го казвам с пълна увереност. Никога не се подлъгвайте да си купите руско и евтино - ще се прокълнете.