Трима, задавили се с месо, са приети в "Пирогов" по празниците

1700 пациенти са търсили помощ, 212 от тях са останали за лечение
Обновена: 21 апр 2014 11:16 | 21 апр 2014 10:49, Анисия Иванова
75
Трима, задавили се с месо, са приети в "Пирогов" по празниците
Снимка, архив Булфото

В празничните дни през "Пирогов" са преминали 1700 пациенти, като 212 от тях са били приети за лечение, заяви на пресконференция днес д-р Кирил Христов, дежурен ръководител на  спешния хирургичен кабинет. Той отбеляза, че през тези дни в специализираното заведение са постъпили трима пациенти с чуждо тяло в хранопровода - парчета месо, съобщава БТА.

При двама от тях то е било сравнително лесно премахнато, а при една пациентка днес ще се прави повторен  опит. „Съветите ми към хората са да се забавляват разумно и да дъвчат хубаво храната, особено първата хапка”, каза д-р Кирил Христов по повод предстоящите майски празници.

Млада жена е опитала да се самоубие чрез самонараняване в  областта на корема, за щастие без увреждания на коремни органи. Оперирана е и сега е в стабилно състояние.

Опериран е и мъж, блъснат от бик. Той е бил с доста сериозни травми - увреждане на черен дроб, спукан лумбален прешлен и наранявания по главата.

В токсикологията има 3-ма пациенти злоупотребили с алкохол приети и вече изписани - млада жена с над 2,4 промила алкохол, 15-годишно момиче с 1,7 промила и 15-годишно момче с 1,8 промила. Те са възстановени и изписани.

Най-много пациенти са приети от травматолозите. Д-р Григор Сиришнишки, ръководител екип в Детска травматология, отбеляза, че за периода са прегледани 120 деца като 9 от тях са приети за лечение предимно със счупвания при игра. По думите му, има два случая със счупени бедрени кости на бебета – момиченце и момченце от Благоевград.

„Днес ще е по-натоварено, очакваме спешни случаи”, каза още д-р Христов и поясни, че това е така, защото днес се очаква да се завърнат голяма част от софиянци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: празнициинциденти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕДИНИЯТ Е СТАНИШЕВ . ОПИТАЛ СЕ ДА ГЛЪТНЕ БОЙКО И СЕ ЗАДАВИЛ ! ЯКО СЕ ЗАДАВИЛ !
59
0
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Така става кат хората не са виждали месо!
58
0
 
0
 
! Отговори
чуден човек преди 10 години
До АнонименКой те държи гладен бе чоджум? Суперите преди Великден бяха като изметени.Не те посетиха доброволци с кухня да те нахранят като детенце ли, що ли?
57
0
 
1
 
! Отговори
Саркастичен бях, преди 10 години
До Анонимензащото на Рождество не ни спестяват данданията.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До селянинПитай децата и внуците си. Апропо, не се пише лапат, а лапаД. Така му викат на прословутия агнешки листен зеленчук, трябваше да си го учил.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До много тихо ве-е,Вярно, тихо, свещено беше. Съвсем като на християнски празник, а не на ромска или африканска сватба. Гледаш и не вярваш по улиците чистооблечени хора, дечица с цветя, тук-там хубава, нормално звучаща музика ние ли сме, ние от 20-те години след 1990?! Не подскачаш от 150 децибела до себе си. Не изтръпваш от прелетяла и взривила се на метър от теб връзка пиратки. Човешко някак, културно...цивилизовано... Иска ти се да благодариш на тези, които осигуриха това . От все сърце.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е защото държат народа гладен и човек като види пържола даже не я дъвчи а я гълта
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По света хората правят празника красив, красиви украси, атмосфера...в БГ впредвид нивото ни, се говори само какво ще се сложи на масата. Не че хората по света не ядът и не пият, но ми писна да слушам как незнам си колко били приети, защото преяли, препили...на 15 г.....с 1,8 промила алкохол.
52
1
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Орешарски е виновен!Народа се ояде!
51
0
 
8
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Не обвинявам задавилите се с месо от МЕТРОТО.Това може да се случи и се случва с всеки с тези 20 и 30 годишни вносни меса с консерванти.И аз ядох,едва го прекарвах през гърлото и то с вода. Моя дерт е утре,когато това дето съм го ял трябва да го изкарам отзад., като в корема ми това месо е станало сухо и твърдо като шпеков салам и не върви навън. Те това задавяне също го оправят докторята, ама за него не казват ,защото задавените са над 80 процента от народа ни с тия вносни гнили меса.
50
1
 
8
 
! Отговори
до 57 селянин преди 10 години
Не са софиянци,драги.Това е селянията,довлякла се с бохчите в София.Избягали са от селото,но селото не ще да бяга от тях.
49
0
 
2
 
! Отговори
много тихо ве-е, преди 10 години
хубав празник Великден, ама поне около нас нямаше хич никакви пиротехнически изпълнения. Едно такова, тихо, тихо, иска ти се да е по-празнично някак...
48
0
 
14
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Нямам думи - българинът празнува всички святи празници с дебелото си черво! Ами направо да ги прекръстим в ден на агнешкото, ден на пуйката, ден на пържолата - то без друго от празниците са останали само някакви първосигнални функции като ядене и ср*не.
47
2
 
0
 
! Отговори
### преди 10 години
ne komentiram
46
3
 
13
 
! Отговори
селянин преди 10 години
И пак софиянци!! бре че лакоми тези столичани,като че ли мръвка не са видели.Какво ядат лапат ли спанак ли или коприва.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снощи една доцентка по новините правилно каза,че сме на първо място във света по преяждане!Чета един коментар някъде надолу....откога във техномаркет продават агнешко бе глъм!
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
vsichkite paraziti i to ot sofia sviknali samo da plyskat .
43
1
 
6
 
! Отговори
АНОНМНА преди 10 години
ЗА ШОПА. КАТО СА КАНИБАЛИ ДОКТОРИТЕ ЗАЩО ГИ ТЪРСИШ ЗА ПОМОЩ БЕ.КАТО НАПЪЛНИШ ГАЩИТЕ ПИТАШ ЗА ДОКТОР.ПОЖЕЛАВАМ ТИ ЗА ПОМОЩ НА ТЕБ И БЛИЗКИТЕ ТИ ДА ТЪРСИШ ПАТОАНАТОМ.ТОЙ СИ ЗНАЕ КАКЪВ ДОКУМЕНТ ДА ИЗДАДЕ.
42
2
 
7
 
! Отговори
до Селчо преди 10 години
Защо се заяждаш с хората бе ***,пиши каквото искаш,но не се заяждай с пишещите Кой какъв е и защо е няма ти да определяш а рейтинга на хората показва кое харесват На бай ти Тъпчо не ставаш и обувките да му лъскаш
41
4
 
10
 
! Отговори
Той е преди 10 години
Тия пък, задавили се с месо...То бива пурдотщина, ама тия минаха всекви граници! Май, по се умира от пукница, отколкото от глад!