Тапа в София: Спират движението при Семинарията за няколко дни

Така ремонтът щял да приключи по-бързо
Обновена: 10 май 2014 20:03 | 10 май 2014 19:10,
33
Тапа в София: Спират движението при Семинарията за няколко дни
Снимка: архив, Булфото

Най-вероятно ще се наложи за няколко дни да бъде затворено кръстовището при Семинарията в София. Това каза за Агенция „Фокус” заместник-кметът по транспорт и транспортни комуникации на Столична община Любомир Христов.

Все още се уточнява кога ще се стигне до тази мярка. Според Христов това се налага от гледна точка на безопасността, свързана с изграждането на първия етап на бетоновата конструкция на самия мост.

Още по темата
„Всъщност, в момента движението минава под изграденото скеле и в процеса на изливане на бетона може да се случи някоя непредвидена ситуация. За да избегнем всякакви опасности за хората и за строителите, ще се наложи да затворим движението за няколко дни. Все още уточняваме графика, но в момента, в който има точна информация, своевременно ще уведомим хората”, обясни Любомир Христов. Той допълни, че на този етап не се предвижда пълно затваряне на нито един от другите обекти.

По думите му при едно цялостно затваряне на булевардите строителите биха могли да направят по-добра организация и да изпълнят за по-кратък период от време цялостно обекта.

"За сметка на това, със сигурност това ще доведе до други по-сериозни проблеми за движението в града, за екологичната обстановка, за икономиката. Опитваме се да съчетаваме всичко -  и осигуряването на движение, и изпълнението на строителните дейности”, каза още Любомир Христов.  

Ремонтът на кръстовището при Семинарията започна през октомври месец миналата година. В началото не се предвиждаше цялостно затваряне на кръстовището, а само стесняване на платната. По план ремонтът трябва да приключи до края на юли месец тази година. Стойността на проекта е 16 млн. лв., като финансирането му е поделено между Столична община и Европейската инвестиционна банка. Изпълнител е "Инфраструктурно строителство".

След ремонта кръстовището при Семинарията ще се превърне в продължение на вече изграденото кръстовище при Телевизионната кула. 

От Столична община призоваха да се използват алтернативни маршрути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: СеминарияСофияремонт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
див селтак преди 9 години
Миекащите,особено Бургазлиий мразят софиянци,много ще се радвам столицата да се премести и всичката тази селска *** да се махне .
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SELTACI....UNISHTOGITE SOFIATA.......POMEN NE OSTANA OT KULTURATA NI!!!!!!!!!!!
22
0
 
1
 
! Отговори
Nai-obi4am... преди 9 години
Nai-obi4am da slu6am eka6tite i meka6tite sofiqnci, doskoro profansalci, kak se nabivat edin drug na Carigradsko kat padne malko dujd, kak parkirat za 3 koli, kak manevrirat i se uslu6vat kato lalugeri koq posoka da izberat, osobeno s nomer ot H,VH,M,PK,P i B..koito karat kato Fitipaldi da ni pokazvat, 4e i te sa ne6to na sveta, kak nikoi ne proqvqva putna tolerantnost za6toto go s4ita za slabost, kak kato si naprimer v Burgaska oblast moge i karuca da kara no 6te te izprevari.Obi4am selendurite
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** СОФИЯ.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бгпри ***
19
6
 
0
 
! Отговори
satana преди 9 години
';;маlko im e na naglite sofiqnki mutrite mosenisite za vsicki sofiqnsi boi
18
5
 
20
 
! Отговори
Ало!!! преди 9 години
Фъндъкова!!! Мостът на булевард "Владимир Вазов" кога ще го оправите? Потрошихме си колите на тези разбити железа! Да не говорим за изкривените от удари мантинели, които си стоят така от години. Ами стига сте крали!!! Дайте пари за ремонт и поддръжка на тази инфрастуктура! Който е минавал от там, знае за какво говоря... Отделно, много нови дупки се появиха по улиците, бе кметице! За кварталните да не говорим. Все пари няма. Стига с тези оправдания! Вземете си свършете работата!
17
14
 
7
 
! Отговори
svejarov преди 9 години
Столицата на милиардите дупки затваря кръстовища
16
4
 
1
 
! Отговори
alkap преди 9 години
plovdiv stolica barekov genii. are zimaite Nigh fly i gaz kade poleto tapi seltaci. mahaite se kum smradlqsaliq plovdivvvv- kuchuk paris
15
5
 
5
 
! Отговори
бг преди 9 години
Първи етап : , БКП , ОФ , Доносник , Активен , Текезесар ,... еталон за Софийско жителство ,Втори етап / поколение / : неграмотен / по наследство / , нежен , лакиран , мързелив , алчен ,..вече "софиянец" ...а къде са Столичани ???
14
17
 
23
 
! Отговори
бай марин преди 9 години
С просто око се виждаше, че никой не работеше през това време. Какъв ремонт- какви затваряния- 6 дни ядене и пиене, сега затваряне......Няма такава държава! Фандъкова омаза всичко!
13
8
 
40
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Стига с тея селяни бе, големи сте ***. Какво да кажат местните които живеят в Лондон, Париж ? Това си е свобода на човека да си реши къде да пребивава. За да стане всичко по нормално, хората трябва да се научат да съжетелстват заедно. Аз не виждам вие с какво сте повече от останалите хора които наричате "селяни"
12
7
 
23
 
! Отговори
Язе преди 9 години
До 5Селяните ти пречат викаш? А това, че из централните части е пълно с всякакви мюсюлмански момчета и си плямпат от единия тротоар на другия, че да се чува от всички, че това всъщност не е БЪЛГАРИЯ? Това не е проблем. На вас ви пречат "чекащите" и "мекащите.
11
12
 
5
 
! Отговори
не може с лошо:) преди 9 години
Айде сега,да ви е честито Софиянци
10
0
 
15
 
! Отговори
Софиянец от центъра преди 9 години
Фандъкова - сега е момента за оранжева зона в Лозенец
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати *** заглавие!
8
3
 
41
 
! Отговори
сд преди 9 години
Никакъв ужас пък не е за мен.Въобще некарам 2-тонно чудовище, защото ме мързи да си вдигна г*за да се придвижа с нещо друго.Ужас за Софянци е мръсния въздух(най-мръсния в Европа) и бездомните кучета и липсата на осветление в топ център и паркове вечер !!!
7
9
 
67
 
! Отговори
az преди 9 години
6 почивни дни имахте за това, къде спахте?
6
9
 
33
 
! Отговори
име преди 9 години
Фандъкова, кога ще оправите улиците и булевардите в Младост....там е ужас
5
37
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Селяните не стига че придойдоха от селата, но си докараха и таралясниците. И то не един таралясник общо, а по един на селянина и един на селянката. Малките селянчета, за които опищяха орталъка че нямало места в детските градини, като станат на по 18 години, татко селянин и на тях ще им купи по една кола и по една книжка също.После от какво ставали задръстванията ...