Затварят кръстовището при Семинарията от 15 май

Тапата ще продължи до понеделник
13 май 2014 17:05,
13
Затварят кръстовището при Семинарията от 15 май
Снимка: архив Булфото

Не в сряда, а в четвъртък кръстовището на Семинарията ще бъде затворено. Това каза столичният зам.-кмет по транспорта Любомир Христов при проверка на строителните дейности на кръстовището, предаде „Фокус” .

По-късно кметът на столицата Йорданка Фандъкова каза, че утре се очакват обилни валежи, затова ограничаването на движението се отлага с един ден. Тя очаква до неделя работата по изграждането на първия етап на бетоновата конструкция на моста да приключи и движението да бъде пуснато.

Още по темата
Кръстовището ще бъде затворено от бул. ”Джеймс Баучер”, бул. „Черни връх”,гара „Пионер” и площад „Велчова завера”. Ще бъде преустановено изцяло движението на градския транспорт по този маршрут.

На този етап не се променя крайният срок за завършване на проекта. „Усилията ще бъдат насочени в четвъртък към отливането на бетона, за да може в понеделник сутринта да бъде отворено кръстовището. Ако се наложи да бъде удължен срокът на затварянето, ще уведомим хората незабавно”, допълни зам.-кметът.

Обходните маршрути на градския транспорт ще са по бул. „Джеймс Баучер”, бул. „Черни връх” и бул. „Драган Цанков”. По думите на Христов до настоящия момент няма забавяне в изпълняването на сроковете. „Приключи полагането на асфалтовите настилки по бул. „Николов Мушанов” и строителните работи по отношение на пешеходните зони и велоалеите”. Продължава работата по ремонта на Лъвов мост.

Заради затварянето на кръстовището при Семинарията от Центъра за градска мобилност съобщават за промяна на маршрутите на автобусните линии, които преминават през него.

Автобусен маршрут № 94– в посока Софийски университет „Св. Климент Охридски” – по маршрута до кръстовище ул. Никола Габровски/ бул. Д-р Г. М. Димитров, надясно по бул. Д-р Г. М. Димитров, наляво по бул. Драган Цанков през кръговото на бул. Пейо К. Яворов (Телевизионната кула), по бул. Драган Цанков, надясно по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, наляво по ул. Ген. Гурко, надясно по бул. Васил Левски и обратно по маршрута си до бул. Черни връх, обратен завой по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, надясно по бул. Драган Цанков, надясно по бул. Д-р Г. М. Димитров, наляво по ул. Никола Габровски и по маршрута си до Студентски град .

Автобусен маршрут № 88– скъсява се от ж.к. Дружба 2 по маршрута си до Гара Пионер, наляво по Симеоновско шосе, наляво по  бул. Д-р Г. М. Димитров, надясно по бул. Св. Климент Охридски и по маршрута си до Дружба 2.
Автобусен маршрут № 102– в посока ж.к. Овча купел - по маршрута до кръстовище ул. Никола Габровски/ бул. Д-р Г. М. Димитров, направо по бул. Д-р Г. М. Димитров, наляво по бул. Драган Цанков през кръговото на бул. Пейо К. Яворов(Телевизионната кула), по бул. Драган Цанков, наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, наляво по бул. Черни връх, надясно по бул. Арсеналски и по маршрута си двупосочно.

Автобусен маршрут № 120– в посока Зоопарка по маршрута си до кръговото на бул. Пейо Яворов(Телевизионната кула), надясно по бул. Драган Цанков, наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, наляво по бул. Черни връх до ул. Сребърна и по маршрута си двупосочно.

Разкрива се временна автобусна линия № А 88-ВР. – От Зоопарка, ул. Сребърна, надясно по бул. Черни връх, надясно по бул. Никола Й. Вапцаров до София Ленд и обратен завой по временно изградената пътна връзка на бул. Н. Й. Вапцаров и по маршрута до Зоопарка.

 Разкриват се временни, еднопосочни спирки по маршрута на автобусни линии № 94, 102 и 120 на бул. Драган Цанков, на 40 метра след кръговото на Телевизионната кула, в посока бул. Евлоги И Христо Георгиеви; на бул. Евлоги и Христо Георгиеви, на 100 м преди кръстовището с бул. Драган Цанков в посока Телевизионната кула.
 
Автобусите от временно разкритата автобусна линия 88А, както и на променените линии ще спират на всички съществуващи спирки в новите участъци от маршрута.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
slackware преди 9 години
АМАН от разбирачи в тази държава. Единият ни обяснява, че щяло да вали, другия майстор пита защо не затворили кръстовището презпочивните дни. Амимайторе, ти що не не си сложиш покрива на къщата като я строиш преди да си оправиш оснивите?бе важното е да плюем и тва е. 4 дни са това, все ще минат, още повече, че само два от тях са работни. А като стане готово ще слушаш чалгата в колата като минаваш от там бързайки за ракията и салатата у вас... Но да те питам, светнали ти защо сега, а не преди?
10
0
 
1
 
! Отговори
ии преди 9 години
Стига сте се пощипвали с тези кръстовища и ремонти наемете малко хора да работят по тях!!!Може на обекти за по 5-10 милиона да работят само 15-20 човека?!Само за изгореното гориво и загубените човекочасове на хората струват поне 3 пъти повече от самото стройтелство!
9
0
 
6
 
! Отговори
Tuba преди 9 години
До АнонименЗа бетона е важно не да изсъхне, а да се втвърди, а водата не забавя втвърдяването, точно обратното, колкото повече вода се изсипва върху излетия бетон, толкова по-здрав ще стане.
8
6
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
Ако не си разбрал още, София от години се управялва от лица от хунтата герб - преди мутрето, сега селската даскаличка, която е негово протеже.
7
2
 
7
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Как за толкова години Българина не разбра , че управление на БКП-БСП-ДС е пагубно за Държавата. От 70 години лъжат и грабят хората. Преди 1989г. дадоха на хората да крадат от фабриките и ТКЗС-тата и с това необратимо развалиха морала . Същевременно на хората с висше образование заплатите бяха 105 лв. НА МЕСЕЦ. Сега е същото само, че му викат демократична кражба. След 1989г. ограбиха спестяванията на хората чрез фалшиви банки и 1 долар беше 3000 лв. Сега се чудя след всичко това как им вярват.
6
6
 
4
 
! Отговори
Адриан преди 9 години
Новина от огромна важност с национално значение.
5
4
 
15
 
! Отговори
Go преди 9 години
Алоу, къде бляхте около 1-6 Май???
4
1
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
....и ти понеже си много остроумен се изцвъка на метеното, понеже "има какво да кажеш"
3
1
 
8
 
! Отговори
nnnnn преди 9 години
За притесненият с леенето на бетон при дъжд: това е перфектното време за целта , освен ако не е пороен де :) ама нали трябва да се каже нещо ......
2
2
 
14
 
! Отговори
I'm преди 9 години
...И добре че снимката е ТОЧНО от това кръстовище та успяхме да се ориентираме точно! Иначе снимката е концептуална и е точно по-темата...То в София което и кръстовище да снимат гледката е една и съща...коли, коли, коли...задръстване...нерви...Абе..."Алооо енергото ли е? Не! топлофикация...! А! Нищо и на вас да ви *** майката!..."
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...по прогноза, до събота включително ще вали....тоя бетон ще изъхне догодина....