Затварят кръстовището при Семинарията

До 19 май се променят маршрутите на автобуси № 88, 94, 102 120
15 май 2014 08:11,
35
Затварят кръстовището при Семинарията
Снимка: архив, Булфото

Затваря се за движение кръстовището при Семинарията, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 04.30 часа тази сутрин до 04.30 часа на 19 май се зaбранява влизането на превозни средства през кръстовище бул. „Пейо Яворов”–ул. „Стоян Михайловски”; в двете посоки по бул. „Пейо Яворов” между бул. „Драган Цанков” и ул. „Златовръх”; в двете посоки по ул. „Стоян Михайловски” между ул. „Никола Габровски” и пл. „Велчова завера” /ул. „Златовръх”/. По изключение ще се пропускат пътните превозни средства, които са собственост на лица, живеещи в зоната, за която е въведена забраната.

Още по темата
От 04.30 часа днес до 04.30 часа на 19 май 2014 г. се променя маршрутът на автобусни маршрути № 88, 94, 102 и 120, както следва:

- Автобусен маршрут № 88 – скъсява се от ж.к. „Дружба 2” по маршрута си до гара „Пионер”, наляво по бул. „Симеоновско шосе”, наляво по бул. „Д-р Г. М. Димитров”, надясно по бул. „Св. Климент Охридски” и по маршрута си до ж.к. „Дружба 2”.

- Автобусен маршрут № 94 – в посока Софийски университет „Св. Климент Охридски” – по маршрута до кръстовище бул. „Д-р Г. М. Димитров”/ул. „Никола Габровски”, надясно по бул. „Д-р Г. М. Димитров”, наляво по бул. „Драган Цанков” през кръговото на бул. „Пейо К. Яворов” (Телевизионната кула), по бул. „Драган Цанков”, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, наляво по ул. „Ген. Гурко”, надясно по бул. „Васил Левски” и обратно по маршрута си до бул. „Черни връх”, обратен завой по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по бул. „Драган Цанков”, надясно по бул. „Д-р Г. М. Димитров”, наляво по ул. „Никола Габровски” и по маршрута си до Студентски град .

- Автобусен маршрут № 102 – в посока ж.к. „Овча купел” - по маршрута до кръстовище бул. „Д-р Г. М. Димитров”/ул. „Никола Габровски”, направо по бул. „Д-р Г. М. Димитров”, наляво по бул. „Драган Цанков” през кръговото на бул. „Пейо К. Яворов” (Телевизионната кула), по бул. „Драган Цанков”, наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, наляво по бул. „Черни връх”, надясно по бул. „Арсеналски” и по маршрута си двупосочно.

- Автобусен маршрут № 120 – в посока Зоопарка – по маршрута си до кръговото на бул. „Пейо К. Яворов” (Телевизионната кула), надясно по бул. „Драган Цанков”, наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, наляво по бул. „Черни връх” до ул. „Сребърна” и по маршрута си двупосочно.

Разкрива се временен автобусен маршрут А№ 88-вр. - Зоопарка, ул. „Сребърна”, надясно по бул. „Черни връх”, надясно по бул. „Никола Й. Вапцаров” до София Ленд и обратен завой по временно изградената пътна връзка на бул. „Н. Й. Вапцаров” и по маршрута до Зоопарка.

Разкриват се временни, еднопосочни спирки по маршрута на автобусни линии №№ 94, 102 и 120, както следва:
- на бул. Драган Цанков, на 40 след кръговото на Телевизионната кула, в посока бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.
- на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, на 100м. преди бул. „Драган Цанков” в посока Телевизионната кула.

Автобусите от временно разкритата автобусна линия 88 А, както и на променените линии, ще спират на всички съществуващи спирки в новите участъци от маршрута.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: кръстовищеСеминарията
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
22
 
! Отговори
До 26 преди 9 години
"На следващите избори за кмет на София ще гласувам за този кандидат, които се ангажира да подобри градския транспорт в столицата...."Аз пък ще гласувам за този, които направи центъра на София пешеходна зона.
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се: в провинциалните градове всички ли позлват коли, за да се придвижват из населеното място. Защо се получава така, че след като някой дойде в София, веднага се качва в колата?И аз съм израстнал в малко градче и там почти всички хора се придвижваха пеша или с колело, градския транспорт се ползваше само от по-възрастните хора, а личните автомобили се ползваха много рядко. И пак се чудя - защо хората яхват веднага колите като дойдат в Софето?
24
2
 
18
 
! Отговори
bbb преди 9 години
"С такси, например? Всеки ден ли ходиш от Изток до Княжево?"а таксито не замърсява ли бе ***
23
1
 
21
 
! Отговори
Преподавател в СУ преди 9 години
Драги сънародници, никога България няма да се оправи докато не си замине от политическия живот БКП-БСП-ДС. Защо Чехия, Полша и Унгария се оправиха-защото няма такива партии на власт. Колкото и троловете на мутреса Моника да плюят по ГЕРБ и Президента толкова по ясно изпъква тяхната антибългарска позиция. Значи можеш от Москва и Путин да получаваш пари / БСП и Атака / , а не можеш да да бъдеш точен със своите съюзници ЕС и НАТО. Това е мечтата на комунистите-социалисти. Тогава да си заминават за Москва , защо се натискат да ходят в Брюксел, като водачите на листи Станишев, Сидеров и Бареков .
22
0
 
20
 
! Отговори
пена преди 9 години
До ИванИма сумати изследвания, които са показали, че многото пътна инфраструктура само кара хората да ползват повече коли и задръстанията не се облекчават. Потърси в нета :) А на автобуса му трябва само една лента. Най-смешното е, че от задръстванията страдат най-много автобусите а те всъщност са най-добрия лек за тях.
21
0
 
21
 
! Отговори
студент преди 9 години
И как мислите, че назначените капиталисти от БКП-БСП-ДС ще повишат заплатите на работниците. Това никога няма да стане. Единствения начин да ги оставим те и техните любовници да си работят. Вижте какво става на морето. Няма работници , а собствениците на хотели предлагат заплати от 350 лв и три геврека на ден безплатна храна. Същевременно купуват яхти, коли и фолкаджийки.Докато тези негодници не фалират няма да има оправия.
20
0
 
18
 
! Отговори
пена преди 9 години
До АнонименТука не става дума за политика...
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На следващите избори за кмет на София ще гласувам за този кандидат, които се ангажира да подобри градския транспорт в столицата и се нагърби със задачата да се измислят и направят нормални и безопасни алеи за колоездачите.
18
1
 
19
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До пенаПенче, те тия автобуси хвърчат във въздуха нали? Ефекта от едно кръстовище може да е локален, но ефекта от няколко последователни кръстовища е доста осезаем, именно това се случи на кулата и семинарията. Аз като човек живеещ в Дианабад ви ГАРАНТИРАМ че ефекта е осезаем. Ваще 50 автобуса на 5 минути дето искате само ще усилят трафика и ще се самозадръстят, нищо друго няма да постигнат. Решението е в инфраструктурата!
17
1
 
21
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До Софиянец-пенсионерГосподин Софианец-пенсионер, ако има такова понятие, защото е много вероятно вашият вид да е умрял от мързел. Имам 2 забележки към вас. 1-во разделението на софианци и провинциалисти го има само в главите на хората над 70 години, хора с разбиране от преди 30 години когато гражданството беше на мода. В днешно време светът е отворен. 2-ро в провинцията заплататите са 300лв а пенсийте 200лв, с 5 лв хората живеят една седмица и ВЪПРЕКИ ТОВА НЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА БСП, а вие?
16
9
 
20
 
! Отговори
пена преди 9 години
Е така се харчат 50 милиона лева за едно единствено кръстовище. Ефекта ще е само локален но като цяло за града няма да се усети никъкво подобряване. За тия пари можеха да купят 50 автобуса или тролея за градския и да оправят разписанията на поне 5 линнн. Или пък да направят поне 50 километра велоалеи!
15
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Независимо кой е на власт (дали СДС, БСП, ГЕРБ или НДСВ), за градския транспорт в София не се прави абсолютно нищо. Ок, наистина вече имаме метро с 2 лъча, строи се и нов лъч, но с метрото можеш да се придвижиш до много малко места в София, след това в повечето случаи се налага да се ползва наземен транспорт. А там положението е пълна скръб - линиите са нередовни, автобусите са от 80-90-те години на миналия век. Кой ли трябва да дойде на власт, за да пообрави градския транспорт в София?
14
6
 
31
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 9 години
Всички от провинцията завиждат на София. Истината е, че Софиянци никога не са гласували за простаците от БСП-ДС. Сега г-жа Фандъкова и ГЕРБ им показаха как се работи с акъл и мисъл за хората. А в другите градове като Враца, Монтана , Лом , Силистра и т. н. си гласуват за простите и крадливи комунисти-социалисти и чакат 5 лв. повишение на пенсиите. *** човек и вързано куче го хапе.
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се надявайте в България някога да има хубав градски транспорт и нормални алеи за велосипедисти. Че нали ако започнем да караме колега и да се придвижваме с обществен транспорт оборотите на Лукойл ще паднат десетократно. И какво ще правим тогава?Така че карайте си спокойно колите и хрантутете руските мутри.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че днес дойдох с градския транспорт до работа :-)
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6 дена спаха (1,2,3,4,5,6 май), сега се сетили.
10
2
 
18
 
! Отговори
фсб преди 9 години
До do fsbхахах ти луд ли си бе, по 8 км пеша всеки ден в студ и пек, я се прегледай, аз въздуха ти не трова, колата ми е нова и съм посадил повече дръвчета от теб най-вероятно. Освен това чистя ***, които оставяш на всяко пролетно почистване.. Като не ме познаваш не говори много
9
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че в София е ГЕРБ. Ако бяха станишевите пръдльовци, нарочно нищо нямаше да направят, за да показват колко е лошо в ЕС.
8
2
 
18
 
! Отговори
фсб преди 9 години
До Анонименняма как да се разкарат първо колите, а после да се чака гр. транспорт да се оправи, ти луд ли си, ка кси го представяш. Нали зада оставят хората колите, трабва да имат реална алтернатива. Я ми кажи как да стигна с градския от Изток до приятелите ми в Княжево с градския. С кола съм за 20 мин по околомръсното, а с тролей 5 и трамвай 5 за около 1-2 часа
7
0
 
24
 
! Отговори
fsb преди 9 години
До До 2не съм привърженик на колите, но го правя от необходимост.. и не ми се прави на интересен с тоя чадър, живея на 4км от там където работя и трябва да сменя 3 градски транспорта за по 1 спирка, за да стигна на работа, сешаш се? А по тротоари не спирам, имам си гараж и не преча на никой, освен това си плащам данъците, винетки и тн.