Полицията в София предприема допълнителни мерки за баловете

Органите на реда ще патрулират по пътища, около училища и дискотеки
16 май 2014 12:55, Красимир Ангелов
6
Полицията в София предприема допълнителни мерки за баловете
Снимка: Булфото, архив

Полицията в София предприема допълнителни мерки за безопасно провеждане на абитуриентските балове в столицата, съобщиха от ОДМВР-София.

За целта засилено полицейско присъствие ще има в районите на учебните, питейните и увеселителните заведения, а с оглед обезпечаване на обществения ред и сигурността на гражданите ще бъдат предприети и конкретни мерки.

От полицията отчитат, че преди старта на баловете са проведени работни срещи с ръководствата на учебните заведения на територията на областта, с регионалния инспекторат по образованието и органите на местната администрация с цел предприемане на съвместни действия и недопускане на правонарушения. Служители на "Охранителна полиция", Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" и Областна дирекция по безопасност на храните извършват проверки в заведенията, където ще се провеждат тържествата на зрелостниците.

Полицейските служители са провели срещи и с фирмите, осъществяващи охраната на заведенията, в които ще се провеждат тържествата на зрелостниците. По време на срещите са  обсъдени начините за взаимодействие и бърза връзка за реагиране на всеки сигнал.

Изготвени са писмени разпореждания и уведомителни писма до управителите на питейните заведения относно пропускателния режим, начина на охрана и легитимността на лицата, извършващи охранителна дейност, както и недопускане внасянето на огнестрелно оръжие и пиротехнически изделия, които биха могли да застрашат живота и здравето на празнуващите.

Допълнителни мерки за сигурност се предприемат и на територията на курортен комплекс Боровец, където се очакват абитуриенти от цялата страна.

С оглед предотвратяване на пътни инциденти с автомобили, превозващи абитуриенти и техните придружители, ще се извършва превантивен контрол на автомагистралите, междуградските и вътрешноградските пътища.

С цел предотвратяване на тежки пътнотранспортни произшествия с абитуриенти и техните придружители служителите от „Пътна полиция“ в 12-те районни полицейски управления в областта проведоха беседи със завършващите, а също така им бяха отправени и практически препоръки за безопасно поведение по време на баловете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде селенията през май започна. Не мога да разбера, защо всяка година абитуриенти висят по прозорците на автомоби. Ако собствениците на лъскави коли, са солено глобени и с отнети точки, следваща година няма да чакат някой полицаи да им направи забележка, а самите те ще апелират това да не се прави. България!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срам и излагация. Поведение на комплексирани младеж и родители.Тези балове са глупсот, харчене на пари и препиване.Глупост голяма!
3
1
 
3
 
! Отговори
Росен Балабанлиев преди 9 години
Директно да ги забранят баловете.Само простотии по тях.
2
1
 
5
 
! Отговори
Царица Костадинка преди 9 години
Машалла абиторенди!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицията да пази най-вече *** абитуриенти и свирачите на чалга, че пропада евровотът!