Трамваите по столичния бул. "България" тръгват от 1 юли

Тази надежда изрази кметът Йорданка Фандъкова
18 май 2014 16:56, Александър Попов
12
Трамваите по столичния бул. "България" тръгват от 1 юли
Снимка: Булфото, архив

Йорданка Фандъкова изрази надежда новите трамваи да се движат от 1 юли по бул. "България".

"За новото трасе са предвидени 20 нови трамвая, които вече са тук и се движат по линията на трамвай номер 1, за да може да се увеличи скоростта на движение по трасето. Предвиждаме пероните на спирките да бъдат със закрити стълбища, така че да не се хлъзгат през зимата", заяви кметът по време на инспекция на трасето.

Тя допълни, че това е един от големите проекти, които се изпълняват в момента. Трамвайното трасе по бул. "България" е построено преди 30 години и досега не е реконструирано цялостно.

По думите й, проектът включва не само рехабилитацията на трасето, но и на пероните и подлезите. Заедно с този проект извършва цялостна реконструкция на шест подлеза по бул. „България”. Два от тях са почти готови, а останалите се проектират.

"До края на юни трасето трябва да бъде готово. Налагат се от време на време по обективни причини забавяния заради времето, но засега нещата са в срокове, при които първоначално беше сключен договорът”, каза още Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
/8 преди 9 години
Вчера минах по бул. "България"в София. Приключва ремонта му. Ама, какви оградки видях от тънки тръбички и какви смешни навеси на спирките. Явно поклонниците на мутротиквата са възприели добре уроците му за кражба на обществени средства. Фандъкова, марш в някое самоковско училище да учиш децата на руски език-
10
1
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
uspeh
9
10
 
2
 
! Отговори
смешни кукли преди 9 години
дърпай докато има тъпчи докато ти пускат.Така правят ГЕРБ.Всеки гласува за ГЕРБ и накрая се оказва, че ние сме най смачканата нация, защото все нямаме пари и права, а политиците таке се уреждат и нагаждат, че чак няма наказани за източването на лични данни.Не гласувай, а ги напсувай с бюлетина 18 на 25-ти май.
8
4
 
4
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
всичко е много красиво и направо извънземно с тези трамвай! браво! но защо ми се струва че линиите са като магистралата - ВЪЛНООБРАЗНИ!!! чичо кон да не подскача много много с тези нови мотриси...??ххх
7
18
 
3
 
! Отговори
хак да ви е преди 9 години
Фандъкова е кукла на конци. Дърпа я една крадлива и хитра групичка от всички партии в общинския съвет. Цокат до задавяне от почти двумилиардния софийски бюджет и си въртят далаверите. Основен принцип на мафията - да строим, за да крадем. А тъпите българи тъпчат би тъпчат хазната с последните си жалки стотинки.
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БХ за СФ
5
14
 
2
 
! Отговори
romanov преди 9 години
gledai gi be brat4e kakvi skapaniaci sa balgarite zena 4akat da im ypravi stolicata tolkova li dosega niamashe maz da se zaeme stai rabota !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали щяха да правят метро там или метрото ще бъде с трамваи.
3
17
 
2
 
! Отговори
ronaldo преди 9 години
bravo balgari unaci; shte imame novi tramvai vtora ypotreba ,gordease 4e sam rom a ne giayr skapan...........
2
33
 
5
 
! Отговори
ДОЯЧКАТА ОТ СЕЛО преди 9 години
КРАВАРКАТА ФАНДЪВКОВА ДА НЕ ИЗРАЗЯВА МНЕНИЯ А ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА СОФИЯНЦИ НЕ ИСКАT ТАЗИ ЛЪЖКИНЯ ОСТАВКА
1
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Фандъкова, преди няколко дена представи първият за България електробус, сега и още нови трамваи. Вижда се, че жената се опитва да направи нещо за столицата с парите, с които разполага.