Дават старт на втория етап от строежа на приюта за кучета в Горни Богров

Той ще може да приеме 1094 четириноги
20 май 2014 15:22, Красимир Ангелов
14
Дават старт на втория етап от строежа на приюта за кучета в Горни Богров
Снимка: Булфото

До края на тази седмица ще започне строителство на втория етап на приюта за безстопанствени кучета в землището на с. Горни Богров, район "Кремиковци". Той ще е с капацитет 1094 кучета, съобщи на пресконференция Нина Макарова, ръководител на дирекция "Околна среда" в Столичната община.

Тя припомни, че в края на 2012 г. беше открит първият етап на приюта от отворен тип за 1000 агресивни кучета. Забавянето на втория етап пък бе наложено поради отменената наредба, която урежда правилата за изграждане на приюти за безстопанствени кучета, посочи Макарова.

Още по темата
По думите й наредбата беше обнародвана отново през септември 2013 г. с изменения в изискванията и осигуряване на по-голяма площ в клетките на кучетата. Това е наложило преработка на проекта за приюта, издаване на ново разрешение за строеж и провеждане на нова процедура по Закона за обществените поръчки.

Така след промяната в наредбата на всяко куче ще се пада по 6 метра индивидуална площ, самостоятелна къщичка, съобразена с големината на кучето, както и места за разходка.

От Столичната община казаха, че вече е подписан договор за строителство на втория етап с фирма "Техномашпрогрес" със срок за изпълнение 90 календарни дни. Общата застроена площ на приюта ще бъде около 7 хил.кв.м., а останалата част ще включва алеи за достъп на персонала до клетките, местата за разходка и др.

400 бездомни кучета са заловени по улиците на София от екипите на "Екоравновесие" през месец април, съобщи директорът на дружеството д-р Манол Нейков.

От тях кастрираните четириноги са 342. От началото на годината от приютите в Горни Богров и Сеславци са осиновени 163 кучета, а през април - 31.

Манол Нейков съобщи още, че Столичната община съвместно с фондация "Четири лапи", "Анимъл Рескю" и Българско дружество за защита и опазване на животните, е започнала шестмесечна кампания за кастрация на кучета в крайните градски части, предимно около складове в район "Банкя". През юни в кампанията ще бъдат включени и районите "Люлин", "Надежда" и "Връбница".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
18
 
! Отговори
ОПСА ЛЪЖАТА преди 9 години
ПРАВ СИ И ТИ ГО КАЗА КРАДЕНЕ АМА ДРУГОТО ЩЕ ТИ ГО КАЖА АЗ......ЗНАЕШ ЛИ КОЙ ОТГОВАРЯ ЗА ТИЯ КУЧЕТА ..една госпожичка на психопата АНДРЮ РАЙЧЕВ с игрище за голф за 30 милиона евро ....същият политпсихопатсоциопат и щерка хму препират крадени пари от НАС тосет държавата и ни лъжата.... ДРУГАРИТЕ ПАК ЩЕ НИ ОКРАДЪТ39747
5
1
 
19
 
! Отговори
Manuelle преди 9 години
До номер 4 - защо лъжете хората? По времето на Софиянски почти нямаше кучета, гледката беше изключение, никого не го беше страх да се прибира, поне не от песове. После някой ви пусна мухата, че било по-добре да се кастрират, така естествено щели да намалеят. И какво - сега се препъваме в кучета, да ви имам ефикасния метод.И спрете с това "Хората са виновни". Аз куче НИКОГА не съм гледала, камо ли изхвърляла. Да се прибират, ако не се потърсят до седмица - инжекция.
4
0
 
20
 
! Отговори
Ro преди 9 години
Moщно крадене и никаква работа... Едни от малкото, които вършат нещо качествено, са АРС София. Общината просто не желае да реши този проблем - задължителна кастрация и чипиране, така че когато някой *** реши да си изхвърли кучето, да му сцепят дупето от глоби. Не можеш да очакваш една страна да върви напред, когато жителите й имат толкова скотско мислене и не зачитат чуждия живот. Това са изначални признаци на цивилизованост, които тук липсват.
3
0
 
26
 
! Отговори
flamer преди 9 години
До 4 :С ефективни присъди за изхвърляне на домашни животни може да се регулира това, само куките да си вършеха работата ...
2
3
 
28
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Това не е решение. По времето на Софиянски бяха избити десетки хиляди бездомни животни. И какво стана? Безотговорният бачкатор отново си изхвърля животинките по улиците безнаказано и те се множат. Не се чудете защо европейците и богатите дават десетки хиляди дарения за приютите в София, но не и за хората. Това е поради простата причина, че никой не ни смята за достойни. Аз лично плащам четирицифрени данъци месечно и винаги ще помагам на животните, защото те не са виновни. Виновни са хората.
1
4
 
29
 
! Отговори
flamer преди 9 години
Дай първо да решим глада в Сомалия, дотогава нищо няма да правим. Не мога да ви разбера мрънкачите - като не се прави нищо - що не се прави нищо, като се прави - ама защо точно това. Нямате угодия :)