Нямало назначени "мъртви души" в "Спешна помощ" в София

Медиците не са доволни от срещата със здравния министър Таня Андреева
Обновена: 4 юни 2014 09:56 | 4 юни 2014 09:56,
12
Нямало назначени "мъртви души" в "Спешна помощ" в София
Снимка: Булфото

Главният счетоводител на столичния Център за спешна помощ Валентина Истаткова категорично отрече информацията, че там работят "мъртви души". По думите й информацията, изнесена пред медиите от министъра на здравеопазването Таня Андреева, според която по ведомост се водят хора на работа и получават заплати, а реално те не съществуват, не отговаря на истината.

Още по темата
С увеличението на заплатите от началото на годината с 8,5 на сто новите лекари започват работа с основно месечно възнаграждение 750 лв., посочи Истаткова, цитирана от БТА.

Лекар с две специалности получава около 1000 лева. С допълнителните заплащания работната заплата достига до 1500 лв. бруто. По думите й основната заплата трябва да е два пъти по-висока.

Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново протестират пред Министерството на здравеопазването, тъй като не са доволни от срещата с министър Андреева.

Протестът не е насочен персонално срещу назначения и. д. директор Александър Златанов, каза д-р Мария Пеева от центъра. Тя допълни, че одитът, който е продължил четири месеца, не е обективен, и не им е била дадена възможност да възразят срещу него.

Нищо конкретно не ни е обещано по време на срещата и няма да спрем дотук, докато не видим разумен резултат, каза д-р Даниела Николова, лекар от Центъра за спешна помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
to hubu ama v bolnicata ako ima 10 lekarq se vodqt 50 .... poznaite koi tochi sistemata .... mai tezi det naznachavat direktorite :)
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лекарите в ЦСМП са много натоварени, работят за жълти стотинки, СРАМОТА е!
9
2
 
4
 
! Отговори
не знам преди 9 години
Откъде лекарите в ЦСМП се зареждат с лекарства, бинтове разни, имат ли аптека там, щото не съм чул фармацевти да работят в цсмп.
8
1
 
4
 
! Отговори
sundowns преди 9 години
Не следя усилено темата, но с всяка следваща статия все повече се сещам за едно клипче което гледах преди време. Ставаше въпрос за руските железници и помощник машиниста снимаше как гл. локомотивен машинист спи зад пулта и влакът си вървеше. Ама така спеше, че хъркаше по-шумно от машината. И в описанието на клипчето пишеше:"Вие толкова плащате, ние толкова работим."Все едната от страните трябва да направи компромис. Лошото е, че от доста време само от едната го прави този компромис ...
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Асоциацията на работещите в спешната медицина не иска оставка на министъра на здравеопазването Таня Андреева, заяви д-р Десислава Кателиева, председател на съсловната организация.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Протестът не е насочен персонално срещу назначения и. д. директор Александър Златанов, каза д-р Мария Пеева от центъра.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Асоциацията на работещите в спешната медицина не иска оставка на министъра на здравеопазването Таня Андреева, заяви д-р Десислава Кателиева, председател на съсловната организация. "Искаме министър, който да направи нещо. Не че се обявявам за адвокат на министър Андреева, но тя първо ни обяви за приоритет, второ - направи работна група, която за съжаление направи една немного успешна концепция, която обръщаше внимание на "пироговчетата" и това доведе до конфликти. Министър Андреева ни каза, че от известно време МЗ работи върху нормативни промени. Нещо, което досега никой друг министър не допуск
4
0
 
7
 
! Отговори
эээ преди 9 години
В ТЕЛК Павликени е назначен 85 годишен специалист :) - невролог
3
5
 
6
 
! Отговори
До турското комуне 1 преди 9 години
А, ти що не започнеш да лекуваш хората като много ти знае устата, червен ***!? Защото ще ги умориш всичките си пациенти и ще те линчуват! За нищо не ставате, освен да изпълнявате опорни точки!!!
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами да са станали джипита като не им харесва аз ли им подписвах ТД или те не са ли чели на каква заплата подписват------------------------Лошото е когато го осъзнаят това и като напуснат. Тогава съвсем пишман лекари ще се разхождат с линейките. Наистина ще се 'разхождат'!!!
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами да са станали джипита като не им харесва аз ли им подписвах ТД или те не са ли чели на каква заплата подписват