Женският пазар с нови павилиони и видеокамери

Ремонтът свършва до 1 август, слагат и подземни контейнери за боклук
Обновена: 9 юни 2014 20:25 | 9 юни 2014 20:24,
14
Женският пазар с нови павилиони и видеокамери
Снимка: БТА

Реконструкцията на Женския пазар в частта от ул. "Кирил и Методий" до ул. "Екзарх Йосиф" ще приключи до 1 август, съобщи днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Ремонтът е на стойност 8,2 млн.лв., осигурени по инициативата "Джесика" на ЕС, 20 на сто от средствата са предоставени от "Пазари Възраждане" ЕАД.

Това е първият проект за града, осъществен заедно с Фонда за устойчиво градско развитие на София.

По думите на кмета Женският пазар има потенциал да се превърне в изключително интересно място благодарение на атмосферата, създавана от сградите наоколо от началото на миналия век. Много от тях обаче представляват опасност и трябва да бъдат ремонтирани от собствениците, за което общината е издала предписания, каза кметът.

Тя посочи, че най-трудната част на ремонта на Женския пазар е била подмяната на ВиК мрежата една от най-старите канализационни мрежи от 40-те години на миналия век. В момента се правят уличните настилки, довършват се павилионите от метал и дърво - общо 90 нови на брой, поставят се камери за видеонаблюдение.

Новост ще бъдат специалните подземни контейнери за отпадъци - 12 с големина 1 куб.м и 4 контейнери с вместимост 3 куб.м за органични отпадъци. Подобни контейнери за боклук се слагат и на пешеходната зона на бул. "Витоша", съобщи кметът Фандъкова.

Тя каза, че е разговаряла с главния секретар на МВР за увеличаване на полицейското присъствие в района.

Столичният кмет съобщи, че за първите три месеца на годината разделно са събрани около 1500 тона отпадъци от столичните райони, с 44 тона повече от миналата година. Контейнерите за разделно събиране са около 5300 в цяла София, предстоят да бъдат подменeни около 2200 до края на годината, каза още Йорданка Фандъкова.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Damma преди 9 години
Tozi ,koito e proektiral vuprosniq pazar,qvno ili ne e poseshtaval kolhozen pazar izob6to ili pazaruva osnovno chrez internet.Drugata godina vsichko ste e za osnoven remont.Moje li malouna ideq sergii ot durvo i navesi ot chamovi talpi.Koi ste pere pari pak,za da poddurja tova vidno sofiisko nedorazumenie???
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦИГАРИ!!!ЦИГАРИ!!! ????????
11
2
 
2
 
! Отговори
haitov преди 9 години
kakvi sa tiq sergii za osen miliona?
10
7
 
9
 
! Отговори
марга преди 9 години
страшен ***, гепиха 8 милиона ,после ще го бутнат ....браво на тия пазари, браво даскалице
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А видеокамерите ще насочват ли американските безпилотни самолети по хората на пазара?
8
1
 
27
 
! Отговори
Задължителни мерки преди 9 години
Ще стане интересно и красиво място, когато:- Управляващите измислят законен начин държавата да изкупи сградите и отделните апартаменти от ***,които в повечето случаи са ги придобили чрез изнудване.- Когато намиращото се в района училище отново стане елитно.За целта трябва да разкарат оттам онези 50-60 ***, заради които българите отписаха децата си от това у-ще и останаха там само ***.Те се водят ученици само формално, иначе обикалят по цял ден около школото,просят,мързелуват
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а какво стана с подземният паркинг никой не казва
6
5
 
10
 
! Отговори
sofia преди 9 години
Фандак, от тоя глупав ремонт колко прибрахте с Маргарита Александрова и най-крадливия директор? Защо го държиш тоя измамник направете му истинска проверка и НАП да го провери това джудже...
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затворете това смрадливо гето, че ще пламне някоя епидемия.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 123Отложиха го за 1-и юли. Мен, ако питаш качеството на ремонта е по-важно от спазването на срока. Само да не започнат после отстраняване на дефекти, хлътнали плочки и т.н.
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еми то с тея *** там..няма да е лошо камери...ама кофтито е че в БГ ..и да има камери..дреме му на ***..и да те убие ...в съда снимковия материал няма да важи, а и да важи пак му дреме щтото никой няма да го осъди - няма места в затворите, издръжката му ще е за дънакоплатците бла бла
2
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Камери за видеонаблюдение,биг брадър стана реалност..
1
11
 
9
 
! Отговори
123 преди 9 години
Бабо Йорданке, какво стана с трамвай 7, който трябваше да тръгне на 09.06.2014 г. по булевард България.