Тапата в столичния "Младост" се отпушва до 10 месеца

Тогава се очаква да завърши ремонта на бул. "Ал. Малинов"
13 юни 2014 07:29, Александър Попов
16
Тапата в столичния "Младост" се отпушва до 10 месеца
Снимка: Булфото, архив

Още поне осем месеца живеещите в столичния квартал "Младост" ще трябва да се съобразяват с натоварения трафик. Толкова ще отнемат ремонтните дейности на основния булевард, който свързва квартала с центъра на града.

"В момента, в който завърши работата по метрото, ще започне реализацията на бул. "Александър Малинов", обеща главният архитект на София арх. Петър Диков. По думите му булевардът, който ще осигури нов подход към големия столичен район, ще бъде изграден в рамките на следващите 8 до 10 месеца.

"Заедно с метрото жк „Младост” ще има една пълноценна връзка, както на северозапад към бул. „Цариградско шосе”, така и на югоизток към Околовръстния път, което според мен ще доведе до много сериозно транспортно облекчаване на целия комплекс „Младост”, който е повече от 150 000 души”, допълни Диков, цитиран от "Монитор".

Според него няма трудности пред реализирането на проекта.

По предложението за забрана на реклами в коледната украса на града арх. Диков каза, че този въпрос трябва да бъде ясно регламентиран.

"Имам предложение коледната украса не да се пуска, а да се прави за всеки съответен празник. Тя не е само коледна, тя е празнична украса", смята той.

По думите му оттук нататък практиката ще бъде, както е във всички нормални градове – част от украсата да се финансира от общината, друга част може да е от спомоществователство, но при ясно определени условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Петър Диков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само слушаме колко много се развива София, метро, пътища...неща които хората са направили преди 150 години, ако това е развитие за управляващите. Да не говорим за темповете на строеж, добре, че не сме някой мегаполис от 10-15 милиона, че с тези темпове на работа трябва да изслеят хората за години за да свършат работа.
11
0
 
0
 
! Отговори
alka преди 9 години
Метрото до бистиршкото поле: -200 милиона окрадени пари - 300 мил оскъпване на проекта за да могат селяните на Плевнята да ходят роби в бизнес парка му. от зор ша пръдна
10
0
 
2
 
! Отговори
! преди 9 години
По корумпирано копе.е от Диков няма!!! Е..а майката на целия град, разписа на куцо, кьораво и сакато да си настрои молове под път и над път без прилежаща инфраструктура в силно урбанизирани райони. Да не говорим за този проект с метрото в който се обслужва бизнес парка на Плевньо с обществените пари *** нали е на наш гръб ,какво ги боли овците ,че ги стрижат!?
9
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 години
В момента, в който завърши работата по метрото, ще започне реализацията на бул. "АлександърКАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА?Какво ще се реализира?Какво общо има коледната целогодишна украса с ремонта на булеварда?Браво на репортера,страшна статия!Евала!
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незабвана оставка на селската даскалца по руски език, марионетка на Мутрата !
7
0
 
5
 
! Отговори
пена преди 9 години
Тия 10 месеца са за новата отсечка зад HIT. Журналистите както винаги не са разбрали нищо. Иначе Малинов съвсем скоро ще го отворят в стария му вид...
6
2
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 9 години
Айде като пишеш малко по-спокойно, изобщо не става въпрос за път пред мене. Обаче като се прави нещо, да се направи както трябва. Да, подкрепям метрото, обаче след като ще се прави булеварда отгоре, трябва трайно да се разшири. Изобщо как избирателно такива като тебе изкривявате думите на други хора.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...до 10 месеца"!!! ...в някой дървжави за толкова "кратък" период строят цял град
4
0
 
8
 
! Отговори
M преди 9 години
Днес.бг дали знаят къде се намира Младост?? Като гледам снимката по-горе....
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре е, обаче трябва да се помисли за ремонт и разщирение на Ал. Малинов от Цариградско до 43 блок, защото този участък не е предвиден за ремонт и разширение и някак си 2 +2 платна ставащи 3 + 3 след 43 блок ще създаде тапа от Цариградско до 43ти, и наобратно също. Също трябва да се помисли за пешеходна естакада на 43 блок, както и напълно елиминиране на всички прешеходни светофари при големите кръстовища, защото в последно време преди да започне строежа се бяха събрали там 8 светофара!!!
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Диков е най недостойният архитект, който София е имало от освобождението ни от турско робство до днес. Лисугер.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми да го бяхте разширили малко. Сега пак го оставяте в стария габарит, свихте тревната ивица по средата,напълно излишна разбира се, но защо не взехте малко,около метър, и от тротоара. Така пак става като по времето на Соифиянски - седяхме цяло едно лято без вода, смениха всички тръби на парното, секса беше почти същия, ама пътя не се пипа - щото няма пари. А бе работата е ясна - важното е да се "усвояват" едни пари пари...