"Люлин" и "Младост" първенци по недостиг на места в забавачките

Фандъкова инспектира строителството на филиал на ОДЗ
18 юни 2014 16:43, Анисия Иванова
12
"Люлин" и "Младост" първенци по недостиг на места в забавачките
Йорданка Фандъкова. Снимка: БТА

Най-голям недостиг на места в детските градини в столицата има в районите "Люлин” и „Младост”. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която днес инспектира новия филиал на ОДЗ 151 на ул. „Оборище” 92 -94.

По думите й проблемът за местата в детските градини се решава по райони, защото картината в различните зони е различна, но всеки един лев, който се инвестира в добри условия за децата, си струва.

Още по темата
Кметът обясни, че в столицата до края на годината освен филиала в „Оборище“, който ще отвори врати на 1 септември, се очаква да бъдат открити още 8 нови детски градини, а 6 са в процедура на започване на строителство.

Първата от тях вече има сключен договор – детската градина в „Бенковски”, която всеки момент ще започне да се строи. Очаква се до края на месеца поне три детски градини да започнат да се строят и да бъдат готови следващата година, допълни тя.

При инспекцията на филиала в "Оборище" кметът подчерта, че районът е специфичен, защото в него няма свободни подходящи терени за строителство на детски градини, а две от градините са се помещавали в сгради, които не са общинска собственост.

Тя обясни, че в района се предвижда строителство на още две нови детски градини.

Инспектираният днес филиал е към вече съществуваща детска градина, в която ще има общо 5 групи, 2 - в старата сграда, а в новия филиал – 3, допълни кметът. 80 нови свободни места ще бъдат обявени за нея и от 1 септември децата ще могат да я посещават.

Новият филиал на детската градина ще има басейн, спортна зала, нови площадки, обясни Фандъкова.

Според нея недостигът на места за самия район се преодолява и ще се сведе до минимум след построяването на двете нови сгради и ремонта на помещенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
моята зяплата е 394лв
9
7
 
5
 
! Отговори
Селянин преди 9 години
Селянчетата работят на скъпо платени позиции и тях държавните градини не ги интересуват, защото децата им ходят на частни. Държавните са за кореняците бакшиши и сервитьорчета, които още живеят при мама и тати.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това означава,че най-много селяни са се заселили със селянчетата си в тия квартали.Разберете,че не може хем да си намериш работа,хем жилище хем селячето в градина да уредиш.Много хубаво не е на хубаво.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И защо строят нова детска градина в "Бенковски", като и в съществуващата в този квартал места - бол, за всички набори. Да вземат да хвърлят един поглед какво е положението в южните квартали, дето са събаряни детски градини за да има нови кооперацийки, офис сградички и т.н. и т.н. и в момента има цели квартали без детска градина или без заведения с яслени групи. Да видят там какво е положението с чакащите, с какви точки се влиза и да вземат да се задействат наистина, а не само фойерверки!!!
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСъщото важи за абсолючтно всички квартали без изключение, "софиянецо".
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Люлин и Младост живеят основно новософиянци, придошлите от провинцията.Ами то София не е безгранична. Да са мислили, като са идвали. Никой не им е длъжен. Няма как г-жа Фандъкова да построи 100 детски градини за селяните. Да си стоят на село. Там места има.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кметка-Марионетка.Оставка за некадърницата !
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
10000 извън детските градиникак мислите не е ли по-справедливо да се прави ротация, един месец детето е на детска градина, един месец си почива при баба - така ще има места за всичкисега се кандидатства за градина и неприетите деца са тотално дискриминирани спрямо децата които са приети
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ ЩОМ В ЛЮЛИН И МЛАДОСТ ИМА НАЙ-ГОЛЯМ НЕДОСТИГ НА МЕСТА, КОЛКО НОВИ ГРАДИНИ СЕ СТРОЯТ ТАМ Г-ЖО ФАНДУПКОВА?ОСТАВКА
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако крадяха по-малко, отдавна проблемът с детските градини щеше да е решен.Отваряме произволен сайт за недвижими имоти и виждаме за по 200 000 лв какви луксозни къщи се продават. Общината разполага с терени. За 10 милиона, ако не крадат, ще осигурят места за всички деца.