Багери събарят хангара на летище "Божурище", алармира ГЕРБ

Вежди Рашидов обвини министър Петър Стоянович за съдбата на летището
12
Багери събарят хангара на летище "Божурище", алармира ГЕРБ
Снимка: Булфото, архив

Багери са започнали да събарят тази сутрин хангара в летище "Божурище", алармира зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

Той поиска да знае кой е разпоредил това, след като по думите му старото летище "Божурище" е признато за паметник на културата.

Още по темата
Проф. Станислав Станилов от "Атака" обаче му отговори, че това не е така, защото няма издадено постановление от МС.

"Три години имахте власт, защо не издадохте постановление, това е изключителен паметник за българската история, но е загубена кауза, вече нищо не може да се направи“, обърна се той към депутатите от ГЕРБ.

Бившият министър на културата и настоящ депутат от опозицията Вежди Рашидов обаче обвини наследника си Петър Стоянович за съдбата на летището.

"Когато бях министър нито един паметник не е пипан, този министър продаде обекта, без да му мигне окото, за комисиона, това е за прокурор“, обвини Рашидов.

Както Dnes. bg писа, през декември миналата година ВАС окончателно обяви за незаконосъобразна заповедта на Вежди Рашидов, с която теренът е обявен "за групова урбанистична и историческа културна ценност - комплекс с национално значение и стойност за страната и европейското наследство".

Над 3 години италианският собственик на терена от 1046 дка "Индустриален парк" атакува в съда заповедта му.

Компанията придоби терена през 2003 г., върху който иска да вдигне логистичен център.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде дремаха ГЕРБ докато управляваха, а се сетиха да проявяват загриженост, когато влязоха багерите.Поредния театър от ПРОТУРСКАТА партия ГЕРБ.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Вежди! Абе 1, защо намесваш Южен поток? Изобщо нищо няма това да донесе на България, а напротив, Русия само ще си играе както иска с нас и ще държи високи цените. За да имаме претенции върху цената на газта, трябва да е наша собственост на територията ни, а Южен поток нямаше да е. Знаеше ли че газта само ще минава транзит през България и никакви ползи за нас? Добре че го спряха Южен поток, но твърде късно и пак след външна намеса, щото сами не можем с нищо да се справим.
7
0
 
3
 
! Отговори
от тъжната истина преди 9 години
до 7, не съм се олял, огледай се наоколо. Драматургията я правят в парламента, а ти си статист в тяхната постановка. Когато в една държава се рушат паметници, значи тази държава е престанала да съществува. А за Кърджали това се говори отдавна, може да се разходиш до там и да видиш какво означава зарязан край. Пак че спасиха историческия музей, ама се разходи из селата наоколо, ще се кокориш. Иначе- поздравления за Вежди!
6
3
 
2
 
! Отговори
до тъжната истина преди 9 години
Оля се, трябвало е да започнеш работа в драматургията.
5
6
 
13
 
! Отговори
тъжната истина преди 9 години
Днес рушат Божурище, утре ще дадат Кърджали на Турция, както дадоха властта на ДПС. България се разпада пред очите ни.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Вежди, засрамете се от АТАКА, както и от другите партии. Той е по-българин от всички вас!
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Три години имахте власт, защо не издадохте постановление, това е изключителен паметник за българската история, но е загубена кауза, вече нищо не може да се направи, обърна се той към депутатите от ГЕРБ."E защо може- недалновидност, смятали са, че никога няма да слязат от власт. Вместо да си прехвърляте топката, потърсете отговорност на италианеца, той е атакувал заповедта на Рашидов в съда.
2
4
 
41
 
! Отговори
пффффф преди 9 години
*** гадни бе, това е едно от най-старите летища в европа и Вежди отново доказа,че е по-голям българин от всички от битака взети заедно
1
2
 
41
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Ето така се разпродава България на чужди частни и държавни фирми през последните 25 години...А единственият проект от национално значение - Южен поток, се спира...