Можем да помогнем на Варна с SMS

С текст DMS VARNA на номер 17 777 даряваме 1 лв.
Обновена: 20 юни 2014 14:14 | 20 юни 2014 09:40,
58
Можем да помогнем на Варна с SMS
Снимка: Булфото

Всеки, който има желание да помогне на пострадалите във Варна, може да го направи, като изпрати SMS с текст DMS VARNA 17 777. Цената на едно съобщение е 1,20 лв. с ДДС.

В момента системата е пренатоварена и е възможно изпратилите SMS да не получат потвърждение, че е направено дарението.

Във връзка с бедствието Българският червен кръст откри и специална банкова сметка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG64UNCR76301078660913 UNCRBGSF. Активен е и още един номер за SMS-и, който набира средства за пострадалите - 1466.

Всеки, който има желание да помогне финансово на пострадалите хора и възстановяването на район "Аспарухово" от природното бедствие, може да направи това на сметка:

Община Варна
Централна кооперативна банка" АД - клон Варна
IBAN: BG49 CECB 9790 8462 1500 00
BIC: CECBBGSF
Код за вид плащане - от страната - 445100, от чужбина - 44 52 00.
Като основание за плащане следва да се изписва: "За пострадалите от бедствието в кв. "Аспарухово" или "Възстановяване на щетите от бедствието в Аспарухово", уточняват от община Варна.

Във Facebook е създадена и група, в която доброволци обединяват сили, за да помогнат на пострадалите в морския град. Днес в 10 ч. всички варненци, които искат да помогнат на пострадалите от бедствието, се събират пред катедратала в града.

Жертвите след пороя във Варна са 10. Трима са в неизвестност. Ситуацията продължава да бъде тежка. Във Варна са пристигнали вътрешният министърът Цветлин Йовчев, премиерът Пламен Орешарски и военният министър Ангел Найденов.

Кризисният щаб във Варна продължават работа. Спасителните акции и разчистването също продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Напиши коментар Коментари
11
0
 
18
 
! Отговори
Хари преди 9 години
Всички сте прави, но сега не е време за мрънкане. Време е за помагане. Кой както и с каквото може. Претенциите после. Пред общината и пред парламента. И този път всички. Да няма сини, червени, зелени и пребоядисани. Всички!
10
2
 
16
 
! Отговори
kotarak преди 9 години
Бог да прости жертвите! Съболезнования! Мисля, че Варна е богата община и е по правилно ако помагаме да е някой от другите бедстващи селища. Варна е идустриален,пристанищен, курортен град следователно трябва да имат достатъчно средства да се справят с бедствието за разлика от други градове и общини с мизерен бюджет.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пратих, отговор никакъвмай нещо номера се е бъгнал при глобулци
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подигравка, смс-и....къде е държавата, да си поеме функциите, да се потърси отговорност, защо се доруска да се стигне до тук.
7
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо да помагам по този начин? Малко данъци ли плащам на държавата, за да помага тя? Къде са парите, които съм платил? Защо са похарчени за лимузини на политиците, а няма закупена техника за Гражданска защита? Защо не са почистени деретата, които са отговорни за наводнението? Има и още много защота. Но съм човек и като гледам нещастието на тези хора няма как да не се отзова. Утре може всеки един от нас да е на тяхно място. Бог да ни пази и да ни направи по-умни, да избираме истински държавници!!
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Бог ни наказва за това че допускаме комунисти и ятаган да дерибействат над народа ниедните клали и потурчвали а другите взривявали църкви
5
1
 
17
 
! Отговори
outlaw преди 9 години
Не ние помагаме на , като си плащаме данъците и ДДС - то а държавноците са тези дето трябва да предвидят пари за такива брдствия, иначе няма смисъл да плащаме къде отиват тогава парите.Ниакакви смс си имат си кмет районни дейци и.т.н.
4
2
 
17
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Обаче угодия няма и не се очертава да има - ако е превод по сметка - ама що усложнявате нещата; ако е да се занесат храни и дрехи някъде - а що те не минат да ги вземат/кой ще ходи на работа/знаеш ли къде е тва; ако е смс - да бе да, некой да се нагуши. Затва - седи си у форумо у работно време и плямпай до откат - тя платата си върви, па ако има спешна работа се некой че я свърши
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mda, po-dobre da dadat bankova smetka za prevod.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да си построят *** отново незаконните къщи ли?!?!
1
12
 
23
 
! Отговори
varg преди 9 години
И да напълним гушите на мобилните оператори.Не,благодаря.