Можем да помогнем на Варна с SMS

С текст DMS VARNA на номер 17 777 даряваме 1 лв.
Обновена: 20 юни 2014 14:14 | 20 юни 2014 09:40,
58
Можем да помогнем на Варна с SMS
Снимка: Булфото

Всеки, който има желание да помогне на пострадалите във Варна, може да го направи, като изпрати SMS с текст DMS VARNA 17 777. Цената на едно съобщение е 1,20 лв. с ДДС.

В момента системата е пренатоварена и е възможно изпратилите SMS да не получат потвърждение, че е направено дарението.

Във връзка с бедствието Българският червен кръст откри и специална банкова сметка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG64UNCR76301078660913 UNCRBGSF. Активен е и още един номер за SMS-и, който набира средства за пострадалите - 1466.

Всеки, който има желание да помогне финансово на пострадалите хора и възстановяването на район "Аспарухово" от природното бедствие, може да направи това на сметка:

Община Варна
Централна кооперативна банка" АД - клон Варна
IBAN: BG49 CECB 9790 8462 1500 00
BIC: CECBBGSF
Код за вид плащане - от страната - 445100, от чужбина - 44 52 00.
Като основание за плащане следва да се изписва: "За пострадалите от бедствието в кв. "Аспарухово" или "Възстановяване на щетите от бедствието в Аспарухово", уточняват от община Варна.

Във Facebook е създадена и група, в която доброволци обединяват сили, за да помогнат на пострадалите в морския град. Днес в 10 ч. всички варненци, които искат да помогнат на пострадалите от бедствието, се събират пред катедратала в града.

Жертвите след пороя във Варна са 10. Трима са в неизвестност. Ситуацията продължава да бъде тежка. Във Варна са пристигнали вътрешният министърът Цветлин Йовчев, премиерът Пламен Орешарски и военният министър Ангел Найденов.

Кризисният щаб във Варна продължават работа. Спасителните акции и разчистването също продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
6 sms преди 9 години
Изпратих, и не съжалявам, дано парите стигнат до тези които са в беда
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да дарявам на *** и една стотинка!Противното означава да ги поощрявам,да продължат с незаконната сеч и незаконно строителство!Варненци сами си избраха за кмет това нищожество-нека сами се оправят сега!
49
0
 
1
 
! Отговори
асд преди 9 години
Гаранция че СМС няма да отиде за нови къщи на роми!!!,..даже като ги построят,легално ще ги узаконят,демек,да дарим за да легализираме причината за потопа,а нашите ДУпетати,политици и медии ще замотат,прикрият и покрият незаконното строителство,обезлесяване и сечта на директните извършители+бездействата от местната администрация.Няма такова лицемерие.Жалко за обикновенните хора,които живеят там по съвместителство.
48
0
 
2
 
! Отговори
До неблагодарния преди 9 години
До garvanЕй, гамен, именно "шопите" се организирахме да ви събираме помощи. Ние ли ви избрахме този кмет, бе, ***? Протестирахте, протестирахте и накрая сами си го начукахте! И *** не сме ви пратили ние. Бре, па недоволни! Ами да се бяхте застраховали, като много ви знаят устите! Бамаму и нахални ***!
47
1
 
7
 
! Отговори
cv xcv cvxvc b преди 9 години
Защо сме в Европейския съюз ,а сами си събираме помощи а Сърбия не е ,а може да ползва 1 милиард аз знам отговора защото от европейския знаят на кой тррябва да ги дадат и че пак ще ги откраднат.
46
4
 
2
 
! Отговори
garvan преди 9 години
kato vi e dalech ot zadnika mn prikazvate shopi gadni kato vi snasqshe tikvata dovolni bqhte no razberete edin pat zavinagi balgariq ne e samo vashiq smradliv grad zashto se seshtate za varna samo cogato morskata voda stane za plag
45
2
 
16
 
! Отговори
възмутена преди 9 години
Съболезнования на семействата,положението наистина е страшно,но къде е държавата,защо плащаме данъци,а после всеки да се оправя сам!!!Щетите са наистина големи,а те ще дадат някакви мизерни 325 лева,а за помощи на крадливите роми и за бежанците има нали!Как не стана това наводнение в парламента!!!!
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от БЧК са ком. крадци във варна е един бивш комсомолец и това е служба от която се забогатява и се правят далавери, хора не давайте пари в стражица още са по фургоните
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес .бг пак е блял някъде нормално днес е петък.ДДС от есемесите за Варна няма да се събират ще остане само 1 лв без ддс.
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да съберем пари, че бай *** пак да си вдигне незаконната къща, само че вече ще е законна!
41
0
 
1
 
! Отговори
FullMaster преди 9 години
Продължавам да не мога да нареда плащане през e-pay! Преди 2 часа системата ми искаше Код за вид плащане - вече е добавен в статията. Сега ми изписва "При плащане към бюджетна сметка задължително е ЕГН, ЛНЧ или ЕИК!Намерени грешки: 1"Каква бюджетна сметка?!?!Какво да направя?
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Можем да помогнем на Варна, на Пловдив, на София ..... на цяла България, като линчуваме публично, всякакви маскари - политици, съдии, полицаи, "бизнесмени" (мутри)! Така са се оплели, в един отбор са (или октопод), а по медиите разиграват театър. Като стане белята - трупана с години от тяхното безхаберие, големи помагачи са, то не са визити, то не са комисии! А те пак виждат в трагедията на хората - ВЪЗМОЖНОСТ за тупане на личен капитал! Ей, няма толкова *** народ като нашия!
39
1
 
8
 
! Отговори
maketo преди 9 години
До БЧК я паре не давам действайте лежляци прав е кмето нема дръжава
38
0
 
15
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Ще дадат 40 бона за почивка на децата на майданците ,а за българите ,ще правим дарителски акции,та барем се съберат някакви пари Не ви ли е срам бре?? Не ви ли е срам??? Е дотам води,да сме *** на дъртата канджа Меркел и е*ания във Виетнам Маккейн
37
1
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
А НЕ МОЖЕ ЛИ *** ДА ПОБАЧКАТ ПО РАЗЧИСТВАНЕТО ПРОСТО...ИНАЧЕ ЧЕРВЕН КРЪСТ ИСКАТ КИНТИ..УНИЦЕФ И ТЕ ПАК КИНТИ ТЪРСЯТ...АРЕ У ЛЕВО
36
1
 
16
 
! Отговори
аз там преди 9 години
Какви са тия Български червен кръст ... с несменяемия му от 50 години шеф. Нали от тия пари първо отиват за разходи за издръжка на организацията - разбирай за 5-цифрени заплати, разбирай офиси /джиповете виждали ли сте им/ и командировки до Таити за "обмяна на опит". Това с парите на бабата дето праща СМС за "дечицата" в Аспарухово. Умилявай се народе, институцията "работи"
35
4
 
18
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Съжалявам, но докато мобилните оператори печелят от тези СМС-и аз няма да пратя такъв. Не това е начина. Сашко е напълно прав - ЗАЩО и къде е държавата.
34
1
 
34
 
! Отговори
Сашко преди 9 години
Не разбирам!?ЗАЩО, ние като пълноправен член на ЕС, плащайки луди пари членска вноска към ЕС, още повече с еврокомисар отговарящ за сектор бедствия и аварии трябва да събираме последните си мизерни левчета, за да спасим и подпомогнем пострадалите!????? ЗАЩО, медиите вместо да чакат като хиени, поредната жертва, за да я отразят веднага в медиите, не зададат въпроса наг-жа Георгиева, ЗАЩО Сърбия може да разчита на един милиярд евро за бедствията там, а ние да събираме левчета, ЗАЩО!?
33
1
 
27
 
! Отговори
Mack преди 9 години
А защо не махнете ДДС-то от тия дарения бе ***... и от това смучете
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствените виновници за тази трагедия са тези които са платили и тези които са разрешили застрояването на дерето тези сгради толкова близо до дерето нали не мислите че , са с оценка за риска