Затварят пак изцяло движението при Семинарията

Това ще стане от 1 до 6 юли, заяви Фандъкова
Обновена: 22 юни 2014 15:55 | 22 юни 2014 15:42, Александър Попов
20
Затварят пак изцяло движението при Семинарията
Снимка: Булфото, архив

Движението око Семинарията в столицата ще бъде затворено изцяло още веднъж. Това ще стане от 1 до 6 юли, заяви днес кметът Йорданка Фандъкова.

"В момента проверяваме всеки ден темпа, с който се строят големите обекти в София, защото си даваме сметка за затрудненията, които се предизвикват от тях. В момента въпреки дъждовете, успяват да се компенсират частични забавяния, така че дейностите се движат по график. Над 85% от работата по кръстовището са приключени, обектът трябва да бъде завършен и движението ще бъде пуснато на 15 юли", каза още Фандъкова.

"В момента движението се движи само по единия локал, трябва да изградим и другия. Но, основно затварянето ще бъде точно в средата на самото кръстовище, където поради завоите в ляво, дясно и направо, трябва да се изкопае, да се възстанови асфалт. Няма как по-друг начин", обясни инж. Георги Харизанов.

По думите, дъждът забавя ремонтните дейности, но се компенсира с работи, на които не влияят климатичните условия.

"В момента всички работници са насочени към декофрирането на моста, за да се освободи кръстовището. Нещата са много сериозни, внимателно трябва да се декофрира, така че не можем да си позволим да бързаме точно в тези дейности, които правим", посочи Харизанов.

По отношение на качеството инж. Георги Харизанов каза, че всеки ден има проверки и надзор.

"Предпочитаме, както се казва, един ден да се забавим, но да направим нещата както трябва, защото иначе после пак ще се налагат корекции", подчерта той.

Кметът Йорданка Фандъкова допълни, че има гаранционни срокове, в които изпълнителите трябва да възстановяват, ако има проблеми, но преди всичко тя уточни, че най-важно е качеството и че е нужно търпението на гражданите с оглед и на дъждовния сезон.

Крайният срок за приключване ремонта на двата моста, както и централните платна на „Цариградско шосе” в столицата е 15 септември, заяви пред агенция Фокус Любомир Христов, заместник-кмет по транспорт към Столична община.

"От 20 юни е затворена южната половина на булеварда и движението ще се осъществява двупосочно в северните платна. До края на месец юни ще приключат работите по половинката на моста на 4-ти километър, което в момента се ремонтира, движението ще се прехвърли върху ремонтираната част и ще започнем работа по другата половина”, каза още той.

Христов допълни, че забавяне по ремонтните работи е имало поради факта, че налагането на хидроизолация, която изисква определена влажност на бетона, за което пречка са били проливните дъждове напоследък.

Той каза още, че с началото на учебната година ще бъдат пуснати в експлоатация централните платна на булеварда и мостовете, а работа ще продължи по локалните пътища на зоната.

Заместник-кметът уточни, че поради проливните дъждове се е забавило и завършването в срок на ремонтните работи по трамвайната линия на бул. „България”, където според актуализирания график от изпълнителя, работата ще приключи в края на месец юни.

На въпрос, до къде се е стигнало с ремонтите по „Лъвов мост”, Любомир Христов отговори, че планираната дата е краят на месец октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи всеки който е срещу блокади и така нататък да остави колата и да ходи пеша. Аман от критикари! Нали на вас ви става по-добре след това?! Ще изтърпите малко, няма да умрете. Ама после виждате как източната дъга на околовръсното си казва думат сега, нали? Всеки се кефи през нея като минава. А кръстовището при Телевизионната кула? И това също. Че качеството издиша някой път - така е, ама това е деликатен проблем: или при изпълнението, или при материалите, или друго, но там кмета няма вина!!!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напротив, Фандъкова е единствения кмет, който направи и то много за София, ама кое по-напред да се направи? Хиляди километри тротоари и улици, както и кръстовища и автобуси/тролеи/трамваи са за смяна. На запад всяка година се прави и сменя нещо, а тук в СОфия е започнало от 2009-2010 насам. Е как за последните 25 години всичко да е наред?! Софиянски нищо не направи за 3 мандата, освен 2-3 булеварда и глупавият площад на централна гара, който сега се променя така или иначе. Гледайте реално!!!!
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Taq gerberska podloga razbi Sofiq I nishto ne napravi chitavo osven ds lapa tq I BUDA ot dirgsvnite poruchki!! Tolkova korumpirana Sofiiska obshtina ne e bila!!!!!! Kude e prokuraturata se pita??????
13
0
 
8
 
! Отговори
aNONYMOUS преди 9 години
Аз съм "за" преобразяването на града, подразних се, че сега изскачат с нови дати, предвид песента, която пееха преди 8 месеца почти...
12
5
 
20
 
! Отговори
NH3 преди 9 години
Вие сте много интересни! Когато нищо не се прави за града, вие сте недоволни. Когато улиците са на дупки, вие сте недоволни.Когато се ремонтират улици, тротоари, мислят се нови начини за предотвратяване на задръстванията, вие пак сте недоволни! Е, не мога да разбера какво е това, кога изобщо ще сте доволни?!
11
6
 
14
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 9 години
Черените *** не могат мира да си намерят, защото не могат да крадат. А колкото до Фандъкова това е най добрия кмет на София. Вижте само как се разхубавява нашата столица и какви строежи се правят . Метро, надлези, подлези, детски градини , училища, паркове и всичко е по времето на Б.Борисов и Фандъкова. Затова пак ще ги изберем. А от времето на вашия любим овчар Т.Живков останаха Люлин, Младост, Обеля и всичката грозотия в София.
10
6
 
7
 
! Отговори
жорката преди 9 години
Вижте само как крадливците се активираха да цъкат минуси. Настъпени са по мазола и бачкат за самоковския компир дори в неделя! Това показва колко са гузни и какви пари им раздава кметка марионетка от почти двумилиардния ежегоден бюджет на столицата. Който не строи, той не краде - основен принцип на мафията. Гледайте филма "Империя край океана". Настолен учебник за родните общински мафиоти.
9
3
 
6
 
! Отговори
Нормален преди 9 години
До aNONYMOUS... Докато се разраства населението все ще има проблеми и все ще е необходимо затваряне за оптимизиране на дадени пътни артерии!Това е положението тук!
8
6
 
2
 
! Отговори
aNONYMOUS... преди 9 години
Айде стига селски изпълнения де.... Когато започваха октомври-ноември ремонта, казаха, че към февруари-март-АПРИЛ в краен случай всичко ще е готово, а още не са излели бетона... Стига вече блокажи, с тия "кръпки", "ремонти" и не знам кво си още, СОфия е заприличала на бойно поле...Има хора, които само на градски транспорт разчитат, минаващ ТОЧНО и САМО през блокираните участъци, но това други определени хора не ги бърка по никакъв начин.....
7
11
 
4
 
! Отговори
иНЖЕНЕ преди 9 години
тИ БАЧКАШ ЛИ 24/7 БЕ!?????? Знаеш ли колко много ще се оскъпи крайната цена поне 15 20%!!!!!!Аман от *** българчета!
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ok да го блокират ама да се работи и нощем не 9 часа гасат багерите и си тръгват 24/7 да се бачка
5
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как една учителка по руски управлява град с почти милионно население. Ами хили се и се прави, че има представа какво става в кметството. А щом знае къде е стола и къде тоалетната в кметството, значи е успешен кмет явно.
4
28
 
11
 
! Отговори
Ха сега преди 9 години
Йорданке, я си помисли какво ще стане в София, ако се излее едне варненско количество дъжд! С блокажи ли ще се спасяваме или с китките в Южния парк, с които толкова много се гордееш. Ама и в него има дере - дето не се чисти и в което намират мъртъвци......И теб кой те избра - ти си цнаеш. А също така си знаеш , че не ставаш за тази работа.
3
12
 
22
 
! Отговори
политолог преди 9 години
В момента проклятието на България се казва БСП и ДПС. Тези престъпни партии си сложиха още по престъпни кадри , които изсичат гори , строят незаконно, крадат и унищожават Държавата. Тези две партии трябва да изчезнат от политиката иначе загиваме.
2
36
 
13
 
! Отговори
жорката преди 9 години
Тази *** в кълчища блокира всички кръстовища и възли. Но тя не е виновна, под полата й се крият мушмуроците крадци от общината. При това, от всички партийни цветове. Разкриват нови и нови обекти и изпомпват бюджета на София за десетилетия напред. Няма лошорв строителството. Има лошо в ТЯХНОТО строителство!
1
45
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фандъкова, стига си блокирала столицата, и без това не се диша...