Чистим деретата, но те пак се превръщат в сметища

Диков: Работим упорито, за да се избегне опасността от наводнения
Обновена: 26 юни 2014 10:32 | 26 юни 2014 10:25,
30
Чистим деретата, но те пак се превръщат в сметища
Снимка: архив, Булфото

"София си взима поуки и ние работим много сериозно да предотвратим опасността от наводнения", това каза главният архитект на столицата Петър Диков пред БНТ.

"Работата ни не е кампанийна, работим последователно в рамките на финансовите възможности на Столична община", коментира той.

Река Какач е най-опасната в столицата, защото има голям водосбор, предупреди Диков. Според него Перловската река също е рискова в частта, която минава през парка, и в частта над Околовръстния път.

Диков определя като проблемно прекомерното застрояване на Витошката яка и алчността на хората, които през годините са си позволили да застрояват и деретата. Сериозен проблем е и това, че граждани изхвърлят боклуци в деретата и ги превръщат в сметища. Това ги превръща в потенциална опасност при наводнение, коментира Диков.

"Поддържането на речните корита и деретата се извършва непрекъснато. За съжаление ние почистваме деретата, но след една година те отново са пълни.", обясни Петър Диков и посочи, че държавата и общината имат правомощия да предприемат мерки спрямо постройки, които са потенциална опасност при наводнения.

Петър Диков допълни, че се прави програма за корекция на корита на реки, особено в Западната част на София и под Околовръстния път в южната част. Работи се и по поречието на река Искър от Околовръстния път до летището, за да се избегне опасност от наводнения при проливни дъждове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да ям, щото пак ще огладнея. Ами периодично трябва да се чисти, то е ясно, на какво разчитат незнам.
22
0
 
1
 
! Отговори
dick off преди 9 години
blq blq
21
0
 
5
 
! Отговори
БПФ преди 9 години
Диков, колко професионално безработни *** има в София? Защо не ги мобилизирате да чистят деретата ежемесечно ако трябва, за да си заработят помощите, които така или иначе им плащаме? Още повече, че най-големите замърсители са точно те - покрай всеки незаконен *** развъдник има планини от *** !!!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не са само *** замислете за кампанията на БТВ "Да изчистим България за един ден " - и какво стажа до следващата пролет дали *** правят сметища по Витоша , Черноморието , Рила , Пирин да те затлачват деретата и правят сметища около *** махали но я се зами8слете колко *** семейства има във вашият вход и колко торбички с отпадъци вечер летят от балкони и прозорци не *** са ни виновни а селянията и ***
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Chistete ***, ne deretata. Ako gi niama *** diretata sami shte se izchistiat.
18
0
 
5
 
! Отговори
евала на корупцията преди 9 години
Поддържането на речните корита и деретата се извършва непрекъснато. За съжаление ние почистваме деретата, но след една година те отново са пълни.", обясни Петър ДиковТогава ,защо не обясниш кой ги запълва тези дерета около река Искър1.м/у Горубляне и Герман от дясно посока Лозен 2.Плавателния канал Панчерево до Младост 43.м/уГорубляне и Младост 4От строежа на южната дъга засипаха,,засраха ,, всичко благодарение на общината и като стане бея с река Искър няма да има и помен от тези квартали.
17
0
 
4
 
! Отговори
do 13 преди 9 години
Бай ти *** е прекалено ***, че да се сети къде е причината. Той може само прави поразии без мисъл и после като умре някой да реве и да проклина Господ. И като дойре някой от управляващите да му поплаче на рамото и да получи обещание, че всичко ще е наред. И понеже е ***, Бай ти ***, като дойдат изборите пак няма да знае какво да прави освен да изяде две кебабчета и да друсне едно хоро срещу гласа си. Това е българинът днес. Нормалните се изнесоха навън Малко нормални останаха.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честно казано се уморих да коментирам вече. България се превърна в една огромна тоалетна и *** са и новото население.
15
0
 
7
 
! Отговори
junks преди 9 години
След почистване на дерета, реки да се поставят камери и да се заснемат нарушителите,после яка глоба и обществено полезен труд
14
1
 
17
 
! Отговори
Алоооо преди 9 години
Ако не изчистите *** България цялата ще се превърне в сметище другари!
13
0
 
16
 
! Отговори
До 13 преди 9 години
Познавам жена, която беше инспектор към една от столичните районни общини. Трябваше да контролира какво се прави в сферата на озеленяването. Тя споделяше, че когато отиде на място в съответната градинка или друга зелена площ, вижда, че там работят два пъти по-малко хора, отколкото се отчита по документи. Тези хора са главно *** и когато се опита да докладва за това, което е установила, после си има неприятности точно с ***. Насъскват ги онези, които наемат работници и боравят с парите.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма глоби, няма контрол. Всичко е на самотек в България, обаче дойде време самотека да взема жертви и сега Бай *** почва да се замисля. Имаме на хартия една сюрия инспектори и т.н хрантутници, които трябва да глобяват, обаче те само се барат за хамстера и си вземат заплатките и си пият ракийката.
11
0
 
8
 
! Отговори
Написах коментар 10 преди 9 години
като пример за това, че когато земята се стопанисва, няма как там да стане сметище - собствениците стриктно следят какво се върши и жална му майка на нарушителя. А когато всичко е в "общия казан", дори в тоталитарното време властимащите не успяваха да се справят с вандалите, пък и не си даваха много зор. Такова е днес и отношението на държавните и общинските власти - все още в стила на социализма: Гледа да си получава заплатата и да няма неприятности с по-големите шефове, особено с партийните.
10
0
 
8
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Диков, то се чисти периодично... Отделно, следва да се въвеждат глоби за изхвърляне на *** на който където му падне, без значение етническата му група и да видим дали ще продължава тая повсеместна мърльовщина.
9
0
 
11
 
! Отговори
В края на 80-ге год. преди 9 години
край едно от богатите кюстендилски села направиха сметище направо върху плодородната земя. До там се стига по мостче над един от притоците на р.Драговищица, с вода, чиста като сълза.Хората от селото пращаха децата си да откарат с ръчна количка *** до сметището.Някои хлапаци се изхитряваха и изсипваха *** от мостчето в рекичката. Периодично някой по-съвестен отиваше да почисти с още един-двама *** след хорските ***,но не глобиха никого.Върнаха земята-хората разчистиха сметището.
8
1
 
7
 
! Отговори
elenagro преди 9 години
Как чистят деретата-веднъж годишно ли?
7
0
 
20
 
! Отговори
Елемаг,и ти, и №2 преди 9 години
сте прави. Цялата готованска *** *** може да бъде заставена да отработва седмично 1 ден обществено полезен труд, ако иска да си получи помощите. Част от затворниците също могат да бъдат ангажирани.Бедата е там, че не само *** изхвърлят *** където им падне. И заради този проблем е редно да бъдат създадени патрули. *** в Студентския град - сред най-красивите кътчета с декоративни растения, а също и в пояса дъбови дървета откъм южната му страна - купчинки от строителни отпадъци!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ko darjavata razvajda *** i im plashta da rajdat shte chistite dokato ste jivi a slrd vas decata vi shte chistiat.
5
0
 
10
 
! Отговори
?!?! преди 9 години
Chistite deretata a te pak stavat na smetishte ?!! Ako prodaljavate da razvajdate *** sled niakolko godini ciala Balgaria shte bade smetishte
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая мумия от фараонско време превърна София в пустиня с пирамиди от бетон. Отдавна трябваше да му резне главата някой, ама засега само едно турче показа че има гръбначен стълб. Българите до един безгръбначни се оказахме.