Дават още 80 бона на Спешна помощ в София, ще работи на 7 часа

Медиците взели по-малко допълнителни пари, проверяват как са разпределяни
Обновена: 2 юли 2014 16:40 | 2 юли 2014 16:37, Веселина Йорданова
10
Дават още 80 бона на Спешна помощ в София, ще работи на 7 часа
Снимка: архив, БулФото

Центърът за спешна медицинска помощ в София ще получи 80 000 лева допълнително, съобщи и.д. директор на центъра д-р Александър Златанов.

По думите му сумата от здравно министерство ще бъде компенсация за това, че от началото на годината заплатите на работещите в центъра са били увеличени не с 10%, а с 8,5%.

Още по темата
В предходните дни лекарите, работещи в ЦСМП в София, протестираха пред сградата на центъра и настояваха за повишаване на заплатите, защита на екипите и 7-часов работен ден.

Златанов уточни, че ще направи проверка по какъв начин са били разпределяни средствата за допълнително материално стимулиране.

По думите му няма намаление на работните заплати на екипите от Спешна помощ, но са намалени допълнителните средства, които се дават към работната заплата. За последния месец намалението е средно с 59 лева.

Златанов обяви, че за да има справедливост и прозрачност при разпределението на допълнителните средства, създава работна група, която да направи преглед на процедурата, по която са се разпределяли те.

Той се аргументира за необходимостта от проверка с това, че е имало различни мнения, че това се прави непрозрачно, „в интерес на някой и в ущърб на друг“.

И.д. директор на ЦСМП – София съобщи, че всеки от работещите също ще може да провери как се е извършвало разпределението на парите.

Златанов обеща от началото на септември работното време да е 7 часа вместо 8.

В ЦСМП – София вече са назначени четирима лекари и две сестри, като документите на двама фелдшери, един лекар и три сестри се разглеждат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
до ХХХ преди 9 години
А пък ако знаеш как е в малките филиали-зимата като падне 70 см сняг и носиш болния 300-400 метра през преспите.Три посещения до обяд са ти 300 км пробег и към края на деня си изплезил език като вратовръзка.Аман от разбирачи дето никога не са работили тая работа,ама иначе глупости пишат!Как пък никой не дойде от София в провинцията да работи ама притив нас пише!В софия има много възможности.Затова никой не иска да е в ЦСМП.Това е истината.А и тези дето бият лекарите не заслужават помощта им!
6
0
 
0
 
! Отговори
до ХХХ преди 9 години
А знеш ли какви са провинциалните болници и че едвам смогваме да закараме болни на които е отпочнато някакво лечение и е преценено,че трябва да се лекуват в софийски болници.Това са хора за имплантация на пейсмейкъри,с дисекиращи аневризми на аортата,с интрацеребрални хематоми(травматични).Така,че не ми говори за куруорт.В големите градове има и неврохирургии и инвазивни кардиологии.Но в дивата провинция не е така.Такъв курс е 4-5 часа и отиване и връщане са към 500 км.Не е лесно.
5
2
 
5
 
! Отговори
Селянин БАТЕ преди 9 години
В Стара Загора затварят болницата, в София им дават още 80 000 лв..Ще ставам софиянец, ДА МИ Е ЧЕСТИТО .
4
8
 
1
 
! Отговори
Ястребовски преди 9 години
Да дадат 100000 и да ги затварят.Алчна ***!
3
0
 
11
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 9 години
Честито ви набори повишение на всички пенсии. След вярна служба на БКП-БСП-ДС от днес получавате 4. 50 лв. повишение на пенсиите. Също така от днес получавате и увеличение на цените на тока, парното, хляба и всичко от първа необходимост. Няма обаче де се ядосвате пак да гласувате за нашите, защото догодина може да получите увеличение от 5. 50 лв. все пак едно левче си е едно левче. Айде чао и да не объркате пак бюлетината като 15 / 15 .
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 22 млн. лева за финансово осигуряване на дейностите по извеждане от експлоатация на първите четири блока на АЕЦ Козлодуй". Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.Средствата са предвидени в централния бюджет и са одобрени по бюджета на Министерството на икономиката и енергетиката за 2014 г., съобщиха от правителствената пресслужба. ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво