150 сигнала в МВР след падналата градушка в София

20 пострадали са потърсили помощ в "Пирогов"
Обновена: 8 юли 2014 22:50 | 8 юли 2014 21:10,
103

Снимка: Булфото

Над 150 сигнала за произшествия са получени до 20.00 часа в София след падналата градушка, съобщиха от МВР.

Продължава работата на над 20 екипа и повече от 80 пожарникари за възстановяване на обстановката в София след падналата градушка.

Сигналите са свързани с граждани, нуждаещи се от евакуация, затиснати от паднали дървета автомобили, наводнени участъци от уличните платна, отстраняване на паднали дървета и опасни предмети от електро-преносната мрежа и пътните платна, както и отводняване на частни домове.

Всички сигнали, свързани с евакуация на хора, са отработени, уточняват от полицията. Продължава работата на спасителите за отстраняване на паднали дървета.

Както Dnes.bg писа по-рано, 70-годишен мъж почина, след като бе затиснат от паднало върху него дърво в Борисовата градина, а други четирима бяха извадени невредими от автомобилите си.

20 пострадали от бурята с градушка в столицата са потърсили помощ в „Пирогов”, съобщиха от болницата. Най-често са с рани на главата и лицето, порезни рани на ръцете и краката. Сред пострадалите няма деца.

Сред най-силно засегнатите от градушката в София квартали и общини са „Филиповци“, „Люлин“, „Триадица“, „Дървеница“, участъци от Цариградско шосе, районът около Руски паметник и други.

В столицата до момента са станали 155 леки пътни произшествия и 3 тежки, информират от КАТ-Пътна полиция при СДВР. Няма загинали, по първоначални данни трима са пострадали.

Над 20 сигнала бяха получени и в Монтана, където също падна градушка. Те са предимно за наводнени участъци от уличните платна, за необходимост от отстраняване на паднали дървета и опасни предмети, както и за отводняване на частни домове. 7 екипа с 25 служители са се включили в отработването им.

Вижте кадри след градушката в София от телевизия Bulgaria on Air:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези, които в момента злорадстват, че на "шопите"(респ. на българите изобщо) им е зле, не знаят какво зло ги дебне!
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 567Ако знаеш колко метра е всеки колектор те признавам!Иначе за ХАРП си дрънкай не ми пречиш!*** е,че и ХАРП не знаеш какво е.Чул си нещо и си дрънкаш!***!
21
5
 
12
 
! Отговори
567 преди 9 години
Колко *** трябва да си, за да търсиш виновен за запушените канали при подобна буря? Те не са запушени защото някой не си е свършил работата, а заради клоните и листата обрулени от бурята. И колко трябва да ти е промит мозъка, за да си мислиш, че на някой му пука за нас толкова, че да пуска ХААРП срещу ни. Баси промиитие мозъци има в тая държава... Добре, че градушката е паднала основно в градските части и не е унищожила реколтата на хорицата в околностите.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фандъковааааааааааа на *** ти у футата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Чекай да видиш ти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19
0
 
7
 
! Отговори
ооххх преди 9 години
Бразилският шаман нещо е объркал магията и е вързал краката на неговите, вместо на германците, муахахаха....Горката ми кола, леш ееее, мамка му
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Немците изнасилват бразилците.
17
1
 
6
 
! Отговори
24 назад преди 9 години
Ха, на ХАРПА му е сбъркан часовника! Закъсня с 24 часа! Лавров вчера беше в София...........
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕрмания води с 5:0 на Бразилия
15
1
 
10
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
За съжаление това най-вероятно е Американския ХААРП!!!Това е за да слушкаме и да не пускаме на Русия южния потоп!~
14
1
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Шахтите са пълни с мръсотия!!!
13
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 9 години
До 15Цялата държава страда заради селяните като теб които отидоха в големите градове да си въртят селските номера.Щото не щете да си седите на село и драпате със зъби и нокти да седите у големия град и да правите мизерии.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз също съм го правил,защипваш одеялото със вратите!
11
8
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Как си сложил одеало на капака на колата при този ураганен вятър? С какво си го закрепил?
10
0
 
1
 
! Отговори
До9 преди 9 години
Ко бе дай некой лев на есм н м. в ;
9
0
 
8
 
! Отговори
kristko67 преди 9 години
Аз също бях навън на пазара ,,Иван Вазов"такава градушка не си спомням да е имало!Не беше като орех,а по-големи топки и само се молех дограмата да е от по-здравите.За 5минути пред магазините се напълни с лед,а малко след това дойде вода от булеварда и пазара плувна във вода!Така,че се убедих-няма кой да ни спаси от такива бедствия в България!
8
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХААРП ХАРП ХАРП и американците си признаха
7
23
 
12
 
! Отговори
от провинцията преди 9 години
Как е шопи, добре ли е ледената покривка?
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
имало е градушки и ще има.в тефтера на мой пра дядо пише:"колкото юмрук беше".
5
12
 
44
 
! Отговори
фийъ преди 9 години
Още ли ще твърдите, че това са нормални неща ?Нормални, нормални, ама баби по на 90 години казват, че не помнят такова чудо.Природата си връща за всички злини, които и причинихме. Климатът се изменя. Бедствията стават все по-чести и все по-опустошителни.Едно време военните стреляха с ракети по градоносните облаци и ги разбиваха. Затова градушки имаше рядко.Днес нямаме нито армия, нито ракети.Нямаме и държава.Колониалната ни администрация назначена от Вашингтон, Брюксел и Тел Авив нехае.
4
2
 
30
 
! Отговори
. преди 9 години
Второ брутално бедствие в рамките на един месец със загинал човек в днешния случай , шахтите запушени , тия дето се занимават с предсказването уж на подобни неща дремят , а тука плода на 24 годишния преход ...половината се базикат , други злобеят ...ДА СИ **А ОБЩЕСТВОТО !