Софиянци да чистят листа след бурята, зове Столична община

"Поставяйте ги до съдовете за смет, не вътре"
Обновена: 9 юли 2014 14:03 | 9 юли 2014 14:03,
67
Софиянци да чистят листа след бурята, зове Столична община
Снимка: БТА

Гражданите да се включат в почистването на шума, листа, клони, натрупани след вчерашната буря, пред магазини, офиси, междублокови пространства в столицата и да ги оставят до съдовете за смет, а не вътре в тях, апелира директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Тя каза пред БТА, че фирмите по почистване работят във всички райони на града още отпреди полунощ с необходимата техника. В районите "Сердика", "Надежда", "Подуяне", както и в Банкя, където пораженията са по-малки, обстановката вече е овладяна.

В центъра и в районите "Люлин", "Младост", "Студентски", "Красно село" продължава събирането на шума, посочи Георгиева. Тя каза, че работата ще продължи, докато е необходимо, а след това ще започне ревизия на дъждоприемните отоци.

Тя оцени положително работата на фирмите оператори и даде за пример районите "Подуяне", "Надежда", "Сердика" и "Връбница", където почистването на шахтите е започнало минути след началото на бурята.

Два часа след започването на стихията завиряването в цяла София беше овладяно, подчерта Георгиева. Тя каза, че големите площи, залети с вода, като например на бул."Евлоги и Христо Георгиеви", Градската градина, ул."Плакалница", територии в район "Люлин", са били овладени за два часа, което показва добра координация на екипите по почистване, "Софийска вода", пожарната и т.н.

Столичният инспекторат прави възможното, за да се справи с последиците от бедствието, отбеляза Георгиева. Според нея е необходимо всички ангажирани страни да направят своите анализи и изводи от ситуацията.

По думите на Веска Георгиева Столичният инспекторат е стигнал до извода и ще информира кмета Йорданка Фандъкова, че е крайно наложително да се направи географско заснемане на дъждоприемните шахти в столицата, които са 27 хиляди. Целта е да е ясно къде се намират те и при проливни дъждове много бързо да се вдигнат решетките на ключови шахти в града. Така водата ще може да се оттече възможно най-бързо.

Георгиева призова гражданите за повече активност и съпричастност при бедствия. Няма как до всяка шахта в столицата да пристигне екип, затова е особено важна помощта на хората, каза Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Абсолютно преди 9 години
правилен коментар да се организират всички работоспособни, които цял живот карат на социални помощи и ако трябва това да се упомене в закон, правилник или каквото щете. Това също е демократично спрямо данъкоплатците. Що се касае обаче, до почистване в двор на кооперации и пространство пред офиси и магазини, важи същото като за снега - глоба за непочистилите собственици, управители или който отговаря. Особено при такива извънредни положения.
56
2
 
15
 
! Отговори
zzz преди 9 години
А *** НА КОИТО ПЛАЩАМЕ БЕЗКРАЙНО ПОМОЩИ, ТЕ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ??????????? ФЪНДЪКОВА ДА СИ ЗАМИНАВА НА СЕЛО ОТ КЪДЕТО СЕ Е ДОВЛЯКЛА И ДА СИ САДИ КАРТОФИТЕ, А НЕ ДА ДАВА АКЪЛ КОЙ ДА ЧИСТИ, ДА НЕ Я ИЗЧИСТИМ НЕЯ НАКРАЯ ЗАЕДНО С КРАДЛИВЦИТЕ ОТ ОБЩИНАТА!!! НЕ ВИ Е СРАМ! НИКАКВО ЧИСТЕНЕ!
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гражданите и да отводнят подлеза при гара Подуяне, защото поне днес на обяд от там не можеше да се мине. Тия данъци, за какво ги плащаме, май за гуши?
54
1
 
14
 
! Отговори
До СГО преди 9 години
За нахалството на Столична Голяма Община не ми се говори, но бих желала да заявя намеренията си открито, надявайки се повече хора да ме последват. Живея в прехваления "Манастирски Ливади" и ми омръзна от липса на тротоари, разбити улици, хора, паркиращи си както им падне, препълнени контейнери за отпадъци, заобиколени от плъхове и каруци на ***, които се ровят по кофите и изкарват *** извън тях. Ще съсипя общината от жалби и съдебни дела, просто защото искам да живея като нормален човек
53
0
 
17
 
! Отговори
щирлиц преди 9 години
Призовавам общината да си изчисти канализацията,дали ще го стори Софийска вода или друга фирма,все едно.Доста данъци и такси от зелени и шарени зони прибира,време е да си свърши работата, а не да прехвърля несвършеното на данъкоплатците.
52
0
 
15
 
! Отговори
11 преди 9 години
Моля общината да ми върне данъците. Ама да ми ги пусне по спестовната сметка, не в картовата!
51
0
 
15
 
! Отговори
САШО преди 9 години
5000 лв. измиване на малка улица с вода . Да ми ги дадат ще я измия .
50
1
 
18
 
! Отговори
Дедо ти преди 9 години
"Няма как до всяка шахта в столицата да пристигне екип, ... , каза Георгиева."А има как да плащаме данък "Смет", нали? Хайде, без ленински съботници, общината да си свърши работата!
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Остава само една сирена да се пусне и хората да се изпогазят от паника.
48
1
 
16
 
! Отговори
Радар преди 9 години
Има още един въпрос към т.н. г-жа Фандъкова - нека обясни на обществото защо твърди че е била изненадана и тя от градушката, след като е известно на обществото, че летище София спира всички полети половин час преди градушката. Ясно е че са получили подходящи радарни данни. Ми да пита бе и да осведомява софиянци - една сирена да беше пуснала. Или както се прави там ако въобще нещо се прави
47
0
 
11
 
! Отговори
ЦГМ преди 9 години
Хич не е глупав *** та задава въпроса къде са милиардите приход на кмета и СОС - защо не правите гаражи в центъра и комплексите госпожо кмет - щяхте да съкратите рязко мъките на избирателите си сега да оправят коли като има толкова друга работа. Къде са ви стратегиите за гаражите - на изходите на София ли където гаражите почти не се използват?
46
2
 
23
 
! Отговори
do 46 преди 9 години
Бедствие? Какво бедствие е станало по-точно? Торнадо? Земетресение? Вулкан? Цунами? Избухнала АЕЦ? Градоносните облаци се разпръскват с ракети. Това така наречено бедствие, не само, че може да се предвиди, ами може и да се предотврати или поне да се превърне във формата на невинен дъжд! Народът започна на снега да казва бедствие, на запушените канали и реките по улиците бедствие и прочие. Това не е бедствие. Това е липса на държава!!!
45
0
 
12
 
! Отговори
дзивко преди 9 години
Аз пък да ви кажа как беше преди доста години,не че съм много дърт,на 38 съм,32 от тях съм живял на пъпа на София.Всяка година се вадеха едни бели мрежести кошове,само за шума и било ние било то чистачките я слагаха там,друг е момента ,че всяка седмица се миеше и каналите нямаше как да са запушени
44
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ ..ТИЯ МЪРЗЕЛИВИ СОФИЯНЦИ ЛИ...........АКО Е В ГЪРЦИЯ -ГЛОБА АКО НЕ СИ ПОЧИСТИЛ ПРЕД МАГАЗИНА<А ТУК Е БЕСХАБЕРИ И ЗАТОВА ЩЕ СМЕ.. АБОРЕГИНИСТАН.......
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво ще си изчистим листата от тротоара, ама къде ще ги изхвърлим. Кофите са вече препълнени, а ако трупаме около кофите значи да блокираме напълно улиците в кварталите.
42
9
 
12
 
! Отговори
Овчонимен преди 9 години
Ами за селяните в София ...никой нищо не казва!!!!!!!!!
41
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се, че общината е длъжна да организира почистването, но все пак става въпрос за бедствие в случая, може би трябва да помогнат и гражданите, ако чисто физически не може да се смогне. За хората ще е добре да се махне ***, ами като почне да ферментира и смърди мократа шума в жегите.
40
10
 
7
 
! Отговори
Стефка преди 9 години
До мангоВъпроса ти е ***.Искам да ми кажеш поне един кмет на София ,който да е свършил повече работа.Само се оплаквате но не влагате мисъл.
39
7
 
13
 
! Отговори
Stefka преди 9 години
До Анонимен 42Не виждам нищо ненормално хората да изчистят поне листата пред домовете си.Не виждам защо е това дълбоко убеждение,че ние не трябва да правим нищо понеже плащаме данъци.ДА-трябва общината да се заеме с почистване,отпушване и извозване на *** но не виждам проблем да отделите по 20 минути от ценното си време вместо да пушите цигари и да пърдите пред компютрите .Когато бях малка миеха улицата където живея по два пъти в седмицата но въпреки всичко хората чистеха.
38
0
 
11
 
! Отговори
kostandb преди 9 години
Нека ангажират всички работоспособни социално-слаби които са на помощи от държавата. Този призив е смешен, хората и без това са по улиците да си чистят сами районите, понеже знаят, че държава НЯМА !