Протест в защита на ромите от Стара Загора спря 3 влака

От БДЖ не са знаели за готвената акция
Обновена: 29 юли 2014 10:21 | 29 юли 2014 10:18,
217
Протест в защита на ромите от Стара Загора спря 3 влака
Снимка: архив Булфото

Три влака са спрели движениe заради гражданско неподчинение в подкрепа на ромите от Стара Загора, на които бяха съборени незаконни постройки, съобщава БТА.

Още по темата
Протестиращи роми са застанали на линията Захарна фабрика-Горна Баня на прелеза до кв. Факултета. Върху линията има и каруци.

Влакът София-Перник е спрял движение в близост до прелеза при Факултета, друг влак Перник-София е спрял в Горна Баня, а влакът Кюстендил-София е на Перник-Разпределителна.

От БДЖ обясниха, че такъв тип протест трябва да се случва едва след предварително уведомление, каквото не е получено.

Както Dnes.bg писа, разрушаването на незаконните постройки в Стара Загора започна на 21 юли. От общината събориха над 70 постройки, а незаконните общо са 350. Събарянето на ромските домове предизвика бунт в "Борова гора", където бяха къщите. 

В следващия етап на операцията ще бъдат разрушени останалите сгради.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
12
 
2
 
! Отговори
Ивет Лошомирова преди 9 години
До sante_dogА ти чат лиси, че няма нормален човек, който след 1 седмица го уволняват да има желание да свърши каквото и да е, освен да си разчиства бюрото и да търси друга работа? Колкото и да си лош матрял, това трябва да го чаткаш.
23
1
 
93
 
! Отговори
Атанасова преди 9 години
Стига с тия роми, с тая драма. Малцинството в България са българите, а не те. Това е едно племе, което реално не произвежда, не създава, а само консумира и руши. Аз плащам данъци, такси, ток, вода и т.н, както правят всички нормални български граждани. Нямам седем, осем деца, които уж отглеждам като самотна майка, за да мога да получавам помощи, по-големи от заплатата на човек с образование....И, аз искам да си построя една къщичка на средата на Южен парк в София, предполагам и Вие..
22
1
 
40
 
! Отговори
акуд преди 9 години
*** май разбраха преди Българите силата на протрстите
21
1
 
47
 
! Отговори
Мила преди 9 години
До Hiterако си вдигна едно къще в борисова градина, и от общината дойдат и ми го бутнат ще застанеш ли зад мен?
20
1
 
59
 
! Отговори
Фердо преди 9 години
ДПС започна работата си сред ромите. Заплахата е, че ако не гласуват за тях, следващите управляващи ще събарят наред!
19
2
 
76
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Айде да видим сега има ли закон и държава. Разполагате с прекрасен видеоматериал от сутрешните блокове на всички национални телевизии - достатъчен всички терористи застанали на релсите да бъдат арестувани и незабавно осъдени.
18
1
 
80
 
! Отговори
BG преди 9 години
Не стига че си построили незаконни жилища дето им скимнало, не стига че си живяли толкоз време необезпокоявани, не стига че от нашите данъци се плаща за разрушаването на тези къщи, не стига че се хвърлят керемиди и камъни по полицаи, ами взели че блокирали жп линиите без предупреждение та хората да не могат да пътуват, особено като знам колко хора от селата и малките градове пътуват за да отидат на работа - днес те са остали без надница !!!Сега, я БХК да каже кое било расизъм и кои са лоште ?!?
17
1
 
74
 
! Отговори
J преди 9 години
На българин като му е единствено жилище и е ипотекирано, след като не си плати ипотеката е му го отнеме банката дали му предлагат за 15000 лв. терен за жилище 100кв?А може би го настаняват в общинско жилище?Крайно време е като искат да сторят да минат всички процедури като един българин-закупуват място, вадят разрешителни и чак тогава строят, а не вече построени да им ги узаконяват. Ако ли не хващат се на работа и изплащат ипотеки или наеми като всички нас.
16
1
 
82
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 9 години
Цветлинеееее, Йовчеееееев, къде си бре? Можеш да пращаш по 3-4 хиляди полицаи пред Парламента, пък не можеш да разгониш сганта и да прибереш организаторите на това престъпление. Направи си справка по колко текстове от НК това дето правят *** е престъпление, а в някои страни го квалифицират и като тероризъм.
15
3
 
31
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
До Ивет Лошомирова"в резултат на великата победа на супер интелигентните и скъпоплатени крякачи, Йовчев подаде оставка" - но все още изпълнява длъжноста министър на вътрешните работи. И ще я изпълнява до идването на следващия. Така че точно Йовчев трябва да се справя със беззаконието. Подаването на оставка не го освобождава от отговорност. Чат ли си?
14
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аллоооооо, Полицията къде е?!?
13
0
 
29
 
! Отговори
Vasil преди 9 години
Shto ne idat da sprav vlakovete v Evropa. Tova e teror. Nyam li zakon za terora? Oryazaha gorite. I zapaden park rejat. Ner rabotyat. Iskam da si postroya kushta v Borisovata gradina
12
10
 
34
 
! Отговори
Sofia преди 9 години
ФЪндъкова,излез сега и ясно заяви,че протеста е незаконен и прати силите на реда,както правеше при протестите срещу ГРОБ!!!
11
0
 
81
 
! Отговори
Българин преди 9 години
И аз искам да си построя къща по средата на парка пред НДК и да ми я узаконят. За целта трябва ли да отида и да легна на релсите пред Централна гара ...
10
1
 
78
 
! Отговори
=== преди 9 години
Сега ще стане ясно има ли държава. Много интересно - протест в защита на беззаконието и произвола на една определена етническа група...
9
11
 
44
 
! Отговори
полицай преди 9 години
Електората на БСП не желае за тях да има закони. И те както партията за която гласуват не обичат ред и законност.
8
1
 
73
 
! Отговори
аа преди 9 години
Влакът не е трябвало да спира !
7
29
 
9
 
! Отговори
Ивет Лошомирова преди 9 години
До ?!?Може би си пропуснал, че в резултат на великата победа на супер интелигентните и скъпоплатени крякачи, Йовчев подаде оставка, така че сега си търси някой друг да свърши тая работа
6
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам да си построим и ние къщи и после да застанем пред влака.
5
1
 
86
 
! Отговори
Azz преди 9 години
"...такъв тип протест трябва да се случва едва след предварително уведомление, каквото не е получено." Кога в нашата България *** са се съобразявали със закона??? Къде са политиците ни - да се възмутят от незаконните им действия??? А полицията??? А жандармерията??? Докога това малцинство ще прави каквото си поиска???