Пак боядисаха паметник на Съветската армия в София

Паметникът-костница на бул. "Черни връх" е залят с червена боя
326
Пак боядисаха паметник на Съветската армия в София
Снимка: БулФото

Пак боядисаха паметник на Съветската армия.

От вчера паметникът-костница на столичния булевард "Черни връх" е залят с червена боя.

В периода 1952-1954 г. в София е направен "Паметник на съветския войн - костница на загиналите в Отечествената война" в градинката, разполовяваща булеварда.

Негови автори са архитект Васил Беязов и скулпторът проф. Любен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: Боядисан паметник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
2
 
1
 
! Отговори
Такивасаси Горките преди 9 години
До VNC Не ги е срам,защото са с петокласно килийно образование,знаят само да получават кебапчета и да гласуват за номер едикой си от номенклатурните,посткомунистически партии,днес *** и основи на нашето управление днес-Корониарна Администрация на Еврогейския съюз и империята на злото Днес със фаш.столица Фашингтон))
198
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другият път да го залеят с *** направо. Какви са тия червени бои?
197
0
 
1
 
! Отговори
ВЕСКО преди 9 години
АМИ,ИЗБОРИ ИДВАТ ПАК,НАРОДЕЦА ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖИ ВИНАГИ ПОД НАПРЕЖЕНИЕ ! ТАКА СЪВЕТВАТ ПСИХОЛОЗИТЕ ОТ СИМЕОНОВО И ПОЛИТИЦИТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ! МАЛКО СЕ ПОЛУЧИ ЗАТИШИЕ СЛЕД ОСТАВКАТА НА КАБИНЕТА ,ПРОМЕНИТЕ В БСП И ПАК ПОЧНАХА . СЕГАВЪРТЯТ ЕДНИ ФИЛМИ ОТ ЕРАТА НА ТЕКЕЗЕСЕТАТА И ТАКИВА ГЛУПОСТИ СА НАРОДИЛИ ТАМ,ЧЕ ЧАК ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА СЕ СМЕЯТ С ГЛАС. НЯМА ГОВОР ,НЯМА СЪДЪРЖАНИЕ - ЕДИНСТВЕНИТЕ ДУМИ СА ДРУГАРЮ ЕДИ КОЙ СИ , ДРУГАРКО И Т.Н. ! НЕ ИМ СВЕТНА НА ДЕСНИТЕ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ
196
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само малко динамитче е необходимо....
195
8
 
3
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
голям *** ,който го е сторил
194
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
До АнонименВ кой лагер Аушвиц, Белзек ,Берген-Белзен, Бухенвалд, Челмно, Колдиц Castle, Дахау, Равенсбрюк, Заксенхаузен, Треблинка..............?
193
3
 
1
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Гърците на Балканите са анахронизъм, тяхното "православие" е езичество. Те като протестантите смятат че на праведния бог помага да богатее. Праваславие има само в България и Русия, въпреки че и в двете църкви гъмжи от евреи реформатори. Христова църква е само тази която е гонена, гръцката е от гонителите - да си спомним само какво е правила през турско на България, а и сега. Когато се дискутираше наивно въпросът - дали да влеземе в ЕС или не, нашата Православна църква мълчеше - сега е ясно защо.
192
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опс, забравих да сложа "древногръцки" в кавички, защото Уран всъщност е арийски=пеласгийски=тракийски=български бог на Космоса,не древногръцки.
191
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпреки,че във видето на Juliana Jendo "Bandee" е написано "асирийска",тя всъщност е "халдейска и асирийска певица" (проверете в Интернет) и фолклорът във видеото е по-скоро халдейски поне според мен.Фамилията й (понеже е разведена,ако не се лъжа)е старото българско= тракийско име Джендо.Нашето "Ура" ни свързва не само с древногръцкия бог Уран и с арийската държава Ура, a и с Русия, но също с халдейския Ур и Урарту и с Иран,чието име също е свързано с арийския космически бог Уран според мен.
190
5
 
6
 
! Отговори
VNC преди 9 години
Как не ви е срам, бе ***?
189
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се разровите и видите къде и колко късно е писана Библията и че много от случките описани в нея имат по-древни варианти в религиите и културите на различни древни народи, ще ви стане ясно, че от материална гледна точка евреите и тяхната религия, както и държавата им май са само един празен надут балон, без нищо в него. А ние българите с нашата реална история, култура и древна религия, която е в основата на древната цивилизация на много древни народи, очевидно попадаме сред техните врагове.
188
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тука големи противници на боядисването има. но, да боядисваш е нещо безобидно в сравнение с това да мразиш хора и да ги избиваш в лагери.
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това което е вече ясно е, че древните мегалитни храмове, които са факт от реалността и очевидно са строени с помощта на гигантите, са свързани точно с религията към древния космически бог Уран или Баал/ Бел, когото тогавa са смятали за бял, слънчев и светъл, а не с еврейския Йехова, който го е обявил за дявол. Даже археологията на Израел не подкрепя религията на евреите. Т.е. написаното в Библията все още няма материални доказателства и може да си е просто измишльотина.
186
4
 
9
 
! Отговори
ПРИТЕСНЕН преди 9 години
ТОЗИ,КОЙТО ОСКВЕРНЯВА ГРОБ,ГРОБНИЦА ИЛИ ПАМЕТНИК НА ЗАГИНАЛИ/НЕ ПО ТЯХНА ВОЛЯ И УБЕЖДЕНИЕ/ НО ОСКВЕРНИЛ ГО ПО НЯКАКВИ СИ ЛИЧНИ ИЛИ ПАРТИЙНИ УБЕЖДЕНИЯ-ГО ЗАСТИГА ЗЛОТО-РАНО ИЛИ КЪСНО. ТЕ УМИРАТ В СТРАШНИ МЪКИ,АКО НЕ ТЕ,ПОРАДИ СИЛА НА ДУШАТА ИМ-ТЕХНИ БЛИЗКИ! НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙ С КОСТИТЕ НА МЪРТВИТЕ-ЩЕ СЕ РАДВАШ НА ЗАСЪХВАЩИ РЪЦЕ,ОНКОЛОГИЯ И.. АСЕН ГЕНОВ ВЕЧЕ Е СМЪРТНИК,НИЩО ЧЕ Е КРИШНАР,НЯМА КАК ДА СЕ ЗАЩИТИ А И ДРУГИТЕ,КОИТО СКВЕРНЯТ-БОГ ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ.ТАКА ЩЕ Е И С ОНЗИ *** ОТ БЛАГОЕВГРАД
185
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целият център на София е оцапан с червени комунистическо -псоциалистически надписи срещу Европа , демокрацията и НАТО. Обаче няма активисти които да ги чистят и полицията предпочита да пази управляващите и да заработва с палката по улиците.Накрая ще се окаже ,че паметниците на Съветската армия в София са в пъти повече от тези на българската!? Не съм чул да е изстрелян и един патрон срещу съветската армия, а пък паметниците като гъби
184
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да ви стане съвсем ясно-точно космическия древногръцки (разбирайте тракийски бог Уран) или Баал/ Бал/ Бел,което идва от нашата дума "бял" е обявен за дявол в Библията.Олицетворява го белия бик и пениса (акропола Варна, пещерите утроби). Може би има връзка с мита за белия бизон сред индианците например, защото знаете, че мегалити има на много места в света.Негов символ са и бичите рога.Древни мегалитни храмове с бикове и бичи рога има и у нас, и в Турция, и в Ливан и т.н.Хитлер е мислел,че арийците имаме от гените на гигантите, атлантите.
183
4
 
6
 
! Отговори
Дони преди 9 години
Ясно е тъпака-*** никога не спи и е непобедим- от година две го избива на боядисване.
182
5
 
4
 
! Отговори
Йово преди 9 години
Вече почти няма истински българи от р. Дунав на юг. Има само гейове, ***, с македонско самосъзнание, с турско самосъзнание, платени протестъри и тук там истински БЪЛГАРИН. За каква Месопотамия и прабългари говорите като не можахте да защитите страницата на Оногурия(Държавата създадена от Ирник-втория писан в "именника на българските ханове" в Уикипедията). За какви националисти ми говорите щом едни македонисти я изтриха. СРАМ И ПОЗОР СТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ псевдо националисти.
181
0
 
0
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
а на други всичките.
180
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече се досещате за някои от причините да ни фалшифицират историята.Особено тази, че нашият древен арийски бог Уран или Баал/ Бел, което означава "бял" е обявен за враг на Йехова.Само че древните мегалитни храмове са свързани именно с арийския бог Уран или Баал,а не с Йехова,което означава че арийците, сиреч ние, сме живяли по времето на гигантите, които са ги строили-например мегалитите в Баалбек (звучи като "бял бик").Нашият Перперикон/Перперек също следва да се преве с оригиналното БЕЛБЕЛЕК.