Електронни фишове сменят паяците в София

Зелената зона може да набъбне с още 10 000 места
Обновена: 4 сеп 2014 07:06 | 4 сеп 2014 07:05,
27
Електронни фишове сменят паяците в София
Снимка: архив, Булфото

Електронни фишове ще получават столичани, които паркират колите си в градинки, по тротоари или кръстовища, пише "Монитор".

Снимките ще се правят от служители от Центъра за градска мобилност, които ще дебнат за неправилно спрени автомобили по Закона за движението по пътищата, и после ще се изпращат на собствениците. Обмисля се възможността да се използват и стационарни и мобилни камери на КАТ и общината.

Идеята е “честитките” в пощите да заменят паяците, които шетат извън платените зони в града. Така столичани, вместо да се бъркат с по 60 лв. за паяк, ще плащат глобата по електронния фиш, която в момента е от 20 до 50 лв.

“Това все още е една идея, която в момента доразвиваме, но тази практика се прилага успешно в много европейски градове и най-вече в Лондон и Виена. Тя ще даде възможност и за много по-ефективен контрол от страна на служителите в целия град”, обясни вчера шефът на Центъра за градска мобилност Симеон Арнаудов.

Така от общината възнамеряват да прекъснат и корупционите практики. До крайната мярка се  стигнало, след като служители на КАТ обяснили в комисията по транспорт, че на територията на София паркират около 300 000 нарушители на ден.

Зелената зона в столицата може да набъбне с още 10 000 места, пише още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: паякСофияфишпаркиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
24
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
В Стара Загора, целия център е забранен за спиране и паркиране .Паяците обикалят като луди .Шофьорите си качват колите по тротоарите .Улици широки за 4 платна се забраняват за спиране, спокойно мафията може да спира с поршетата и бмв-тата пред заведенията .Тях паяка не ги вижда .Град Стара Загора, управлявана от ГЕРБ Мафията .Елате ни на гости, вижте малоумната ни нова велоалея .УРА, отиде и тротоара.Напред ГЕРБ, асфалт в кръг и знаци забранено спирането .
3
7
 
19
 
! Отговори
ДО 2 преди 9 години
Естествено, че електронния фиш е много по-ефективен от паяка. Паякът може да вдига по една кула на курс, а много места нарушителите по 10-15 коли в забранена улица, градинка или някакво друго място. Когато обаче минат служителите с камерата и снимат всички нарушители и до един си получат глобите, дали на следващия ден ще имат куража пак да спрат там. Така за месец-два ще се прекъсне практиката "ези-тура" ще ме вдигне ли паяка днес, няма ли да ме вдигне...
2
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идеята на паяците е да премахнат автомобилите ,които пречат на движението,а вашата идея,г-да грабители,е да си напълните касите!Как електронния фиш ще премахне колата,която пречи в градинката,на кръстовището,или на тротоара?И кога ще направите нужното,за да осигурите паркирането край болничните заведения ?Не се ли наядохте,направете нещо за удобство на хората,поне от кумова срама!
1
9
 
16
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
И какво като му напишеш фиша той си остава в градинката или кръстовището като нарушител?А на хора като Ковачки обвинен в престъпление от 120 милона евро с 20 до 50 лв глоба може градинките и парковете да станат автокъщи на луксозни автомобили .