Кражба на трансформаторно масло предизвика пожар

Стотици хора останаха без ток в Софийско
8 сеп 2014 19:34, Анисия Иванова
37
Кражба на трансформаторно масло предизвика пожар
Снимка, архив Булфото

Кражба на трансформаторно масло предизвика пожар и остави стотици хора без ток, съобщиха от ЧЕЗ.

Транформаторно масло е било източено днес от работещ трансформатор в с. Волуяк. Вследствие на кражбата се е разразил пожар, изгорял е трансформаторът и цялото оборудване на трафопоста.

За да бъде осигурена безопасната работа на пожарникарите, е била изключена част от подстанция "Илиянци", в резултат на което 1500 клиенти на компанията от с. Волуяк, с. Мрамор и индустриалната част на столичния квартал "Илиянци" са останали без ток за близо 70 мин.

Около 60 потребители в с. Волуяк, включително ЖП гарата в селото, са все още без електрозахранване. Аварийните екипи на ЧЕЗ Разпределение България работят усилено по подмяната на трансформатора и възстановяване на повредените съоръжения и ще бъде направено всичко необходимо, за да приключат още тази вечер, посочват от компанията.

От началото на 2014 г. до момента са повредени 75 трансформатора от кражби на трансформаторно масло. Подмяната на един трансформатор струва между 10 и 30 хил. лв.

От ЧЕЗ призовават за по-строг контрол чрез законодателни мерки, които да ограничат подобен род кражби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: токаварияЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
XXL преди 9 години
Само ***за ЧеЗ...;(((
22
1
 
0
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
и българите не създават много деца (колкопто да бъдат "стимулирани" от правителствата.. хахаха), за да има детето максимално от "всичко" и това вече е начин на мислене. "другите" имат много деца и това за тях е все още начин на оцеляване. ако някой си е намислил, че ще може да ограничи населението на земята със старите методи на физическо унищожение е в напълно погрешна, противоприродна посока. айде сега ме наречете и антисемит, понеже ционизма е равен на фашизма.
21
1
 
1
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
16. аман от цинистка пропаганда за "регилация" на населението, чрез войни, чума, и кастрации. ако аз го напиша това за "нацията" на натеняу, непременно ще съм "фашист и антиционист, нали така. не ви стигна това, което донесе "комунизъма" със себе си, не ви стигна и това, до което доведе и ще доведе неолиберастката имперска политика, която ще затрие света. ако помислите защо, напр., българите не създават/раждат деца, а тези да. ще разберете колко слабоумни и безперспективни са подобни идеи.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Или деистваите ,или започваме ние ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЕ СЕ ИЗДЪРЖА
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не, системата за взривяване е много скъпа . Тая крадлива *** трябва да се ликвидира ефективно и евтино. С един куршум в тила.
18
1
 
16
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
Трябва да се направи система която взривява трансформатора и тия които посягат на маслото да изгарят както в ада.
17
0
 
22
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 9 години
Чета коментарите и си мисля и чудя ,добре *ите крадат маслото ,а кой го изкупува и пласира на пазара ? Къде е полицията,ДАНС ,прокуратура ? Кой открадна железопътните релси ,кой ги изкупува ? Не държава ,а селска *** сме.
16
1
 
22
 
! Отговори
До 11 преди 9 години
Аз помня едно телевизионно предаване от 90-те години - офицер от Пътна полиция обясняваше какви поразии стават заради откраднати пътни знаци. Един такъв знак струвал 99 лв, а крадците ги продавали по 1 лв, без да ги интересува колко катастрофи ще станат заради липсващия пътен знак, а също и че при някои от тези инциденти загиват хора. Беше уточнено и кой етнос се занимава с тези кражби.АМАН !!!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До джилязуа женати САМО се "разхожда" по околовръстното
14
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аборт струва пари питай женати кой път вече я надувам как да не бера джилязу
13
6
 
6
 
! Отговори
джилязу преди 9 години
аз не крада само бера
12
0
 
20
 
! Отговори
До 13 орк терор преди 9 години
Прочети коментарите към днешната статия за многоженеца от Израел. Един от коментиращите обяснява, че и там бедуините са се опитали като нашите *** да правят много деца и да живеят от помощите, но Натаняху, като финансов министър, е въвел друго положение - помощи само до трето дете. И така е спечелил симпатиите на народа, вследствие на което са го избрали да застане начело на държавата.Да се поучат нашите политици.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до бъмзитата не крадЪт те берЪт
10
0
 
6
 
! Отговори
ники преди 9 години
до 0 2 ОтговориSamo minavam Не е така, пич. Вдигнаха цената до 1.30- 1.40 лв. за литър. :))
9
0
 
26
 
! Отговори
орк терор преди 9 години
в нормалните държави:*** се осъждат по бързата процедура за тероризъм - инжекция - плитък гроб, та да ги влачи дингото.в България:дават им се помощи за да могат да се е#@т на воля и да се множат, за да гласуват на изборите срещу едно кюфте.Именно затова България е изчезваща държава.
8
4
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
смени доставчика
7
1
 
14
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Правят поразии за хиляди,а го продават за 1лв литъра.Жалка и тъжна история.Залагам си ***,има и замесени служители на Енергото.На 20кВ няма приятели и наши хора.
6
2
 
11
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
какви полицаи,какви велосипедисти *** ти снаеш ли къде се намираш въобще,интерестно е за какво има "модератори" в тоя "сайт".
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
slojete gi pod visoko naprejenie v kletki i gotovo. nai-evtino e.
4
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в твоя град и полицаите пияни блъскат велосипедисти