Кандидатстудентски изпит за "Медицина" се провежда в СУ

Обучението е на английски език, 71 чужденци се борят за 50 места
10 сеп 2014 12:46, Анисия Иванова
3
Кандидатстудентски изпит за "Медицина" се провежда в СУ
Снимка: архив Булфото

В Софийския университет "Св. Климент Охридски" днес се организира кандидатстудентският изпит за специалността "Медицина" на английски език за чужденци, съобщиха от висшето училище.

Изпитът е под формата на тест по биология и химия на английски език и е за специалността "Медицина", която е с преподаване на английски език в Медицинския факултет на СУ.

Специалността се изучава от 2013 г., припомнят от СУ и допълват, че сега на 50-те чуждестранни студенти, приети през миналата година, им предстои да започнат обучението си във втори курс.

Днешният кандидатстудентски изпит е само за чужденци.

Заявили желание да се явят на изпита са 71 кандидат-студенти от Гърция, Турция, Кипър, Германия, Италия, Йордания и Северна Корея.

На 24 септември ще е втората изпитна сесия. Местата, за които кандидатите се състезават, са 50.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Silence,добре казваш преди 9 години
"Измислени" курсове за студенти, организирани от кого ли не.А имаш ли представа, че и към БАН има образователен център? Цена нямаше да има този център, ако там истински учени четяха такива лекции, каквито във висше училище не могат да се чуят. Защото стабилният учен може да подготви цикъл лекции върху резултати от свои изследвания, които още не са отразени в учебниците.Но какво става всъщност? Куцо и сакато преповтаря лекции, които то е слушало преди 20-30 години и взима четирицифрени хонорари
2
0
 
2
 
! Отговори
Silence преди 9 години
1,тая медицина в СУ е толкова измислена,че чак не е истинска! НЕк'ви получават заплати и произвеждат началници за горкото българско здравеопазване.Чужденците е по-добре да се обучават по клиниките на Медицинска академия - сегашната Александровска болница,но те откъде да знаят за игричките?
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за българчета предвижда ли се обособяване на група, на която ще се преподава само на английски? Защото това би било директно произвеждане на кадри за чужбина.Иначе погледнато, защо да не се даде шанс и на наши младежи да могат безпроблемно да се конкурират за работни места навсякъде по света. ще трябва обаче по-дълбоко да се бръкнат бащите им, защото това ще е наистина създаване на кадри за чужбина.