Идея: Паркингът около Националния стадион - платен

Ще разрешават до 10 мин. безплатно в синя и зелена зона
Обновена: 21 окт 2014 16:31 | 21 окт 2014 16:30, Вера К. Александрова
23
Идея: Паркингът около Националния стадион - платен
Снимка: архив Булфото

Нова наредба за организация на движението в София предвижда паркингът около Националния стадион „Васил Левски“ да стане „Зелена зона“. В момента там се паркира безплатно.

Още по темата
Наредбата предстои да бъде разгледана и гласувана от Столичния общински съвет в четвъртък. Това съобщи Зафир Зарков от транспортната комисия към СОС, информира БТА.

Той мотивира намерението единственият безплатен паркинг в центъра на столицата да стане платен с множество сигнали от граждани за безразборно паркиране в района. Получени били и жалби за спиране дори по алеите на парка, който е в близост.

Промените в наредбата предвиждат и да се даде възможност за безплатно паркиране до 10 минути в „Синя зона“ и „Зелена зона“. Това ще става с талон за многократна употреба, който ще се дава от служителите на Центъра за градска мобилност. Талонът ще се поставя на предното стъкло на автомобила, обясни Зарков. На него няма да има обозначена дата, но и няма да може да се използва за едно след друго безплатни паркирания.

Освен МВР, вече и Общинска полиция ще може да санкционира шофьорите, които паркират в градинки, паркове и по тротоарите. Тази промяна също е залегнала в новата наредба за движението в столицата. Това ще става с фиш от 20 лв. до 50 лв.

Изработването на нова наредба се налага, защото настоящата е променяна многокрактно през годините, нестабилна е в съдебно отношение и често е предмет на жалби от страна на граждани, посочи Зарков.
 


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
пена преди 5 години
Мрънкаите смешници! Време е да се научите, че общинската земя не е само ваша и, че ако искате да я ползвате дори и за паркиране ще трябва да си плащате на останалите "собственици" на земята. Безплатното паркиране е останка от комунизма и е чиста дискриминация на хората без автомобил.
17
6
 
9
 
! Отговори
иде... преди 5 години
Зимата на нашето недоволство...
16
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откакта Картофената принцеса стана кмет мамицата разгони на София. Що пари се откраднаха а и още колко ще открадне нямате и идея. Но сама ни крадне, Баце взимка половината щото требва да се плаща за изборите, за протести, за Петното, за сметките в чужбина, за общ.съветници от ГЕРБ, тлъсти пиявици.
15
13
 
16
 
! Отговори
Боце си има Котараци преди 5 години
Боце даде езерото Ариана на най-тлъстия Котарак от неговите котараци, и сега иска да цоца и от паркинг такси. Така де, платено или не, там коли ще паркират, ЗАЩОТО НЯМА КЪДЕ ДРУГАДЕ, за това...Боце иска платено!
14
3
 
9
 
! Отговори
БРАВО! крайно време преди 5 години
"Освен МВР, вече и Общинска полиция ще може да санкционира шофьорите, които паркират в градинки, паркове и по тротоарите."
13
5
 
9
 
! Отговори
Урунгел преди 5 години
12
Гаранцията са паяци...
12
2
 
22
 
! Отговори
до 12 преди 5 години
Във Варна: 800 лв. глоба за паркиране в градинка, 200 лв. - за тротоар. 127 000 лв. очаква общината от промяната на санкциите. Викаш ще паркират по алеите, а?
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Впрочем каква е гарнцията, че след като този паркинг стане платен няма да се паркира по алеите. Според мен дори това ще се увеличи, защото много тарикати ще искат да избегнат плащането.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това нещо се говори вече две години, но досега реалзиацията е нулева. Колкото до паркирането в парка - абсолютно безобразие е коли да се движат по алеите. Трябва ни един бълфарски СТОПХАМ явно след като полицията не я е грижа...
9
11
 
25
 
! Отговори
Урунгел преди 5 години
Аре бе, до стадиона има метростанция, ше си домъкнете дебелите трътки и без кола - полезно ще ви е...
8
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това въобще не е реално, след като си си платил веднъж данъците и винетките, още веднъж да ти вземат пари за туй, че си спрял е как да стане.
7
16
 
13
 
! Отговори
лакум гз преди 5 години
Аман! И кога Ви хрумна идеята? Когато Лудогорец напълни стадиона и се пукаше по шевовете, когато на него почнаха да се играят мачове от ШЛ... Лакуми и алчни хиени. Що не го направихте платен за BG vs Cro? Шот нямаше кой да плати ли? Ще берете плодовете на посятото още 3, 4 мача.. а после? Ще има да пускате ВИП карти и промоции за безплатно паркиране - а да дойде някои да парикра, ама .. не! Хората предпочитат да вървят пеш отколкото да хранят алчни мазни з.ад.ници!
6
3
 
25
 
! Отговори
Одобрявам! преди 5 години
Безплатно паркиране до 10 минути в „Синя зона“ и „Зелена зона“. Одобрявам!
5
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все по-глупави идей раждат съветниците от сос.
4
5
 
20
 
! Отговори
Урунгел преди 5 години
И за паркинга пред стадион Българска армия да помислят. Борисовата градина парк ли е или паркинг???
3
6
 
11
 
! Отговори
Нова Бразилия преди 5 години
Ободрявам!
2
6
 
25
 
! Отговори
Одобрявам! преди 5 години
Освен МВР, вече и Общинска полиция ще може да санкционира шофьорите, които паркират в градинки, паркове и по тротоарите. Одобрявам!
1
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Одобрявам!