На финал е строежът на втория етап от общинския приют за кучета

Фандъкова провери изпълнението на сградата в Горни Богров
7 ное 2014 15:27, Анисия Иванова
10
На финал е строежът на втория етап от общинския приют за кучета
Кметът Йорданка Фандъкова на проверка в приюта за кучета. Снимка Столична община

На финала е изпълнението на втория етап от общинския приют за безстопанствени кучета край с. Горни Богров. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова при проверка на приюта. При първия етап, изграден и въведен в експлоатация през ноември 2012г., капацитетът е за 840 кучета. Общият капацитет на втория етап е 1094.

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на сградата в присъствието на председателя на Столичен общински съвет Елен Герджиков и общински съветници, съобщиха от Столична община.

През 2012 г. Столичният общински съвет прие програма за овладяване на популацията на безстопанствени кучета с план за действие към нея. Започнахме работа по всяка една от мерките, посочи кметът, като една от тях е прибиране на глутници.

"През 2013 г. се извърши преброяване на безстопанствените кучета от фондация „Четири лапи”, което показва ясна тенденция към намаляване броя на уличните кучета от 2007 г. насам с 55%. Това е ефектът, който беше очакван“, посочи Фандъкова.

По думите ѝ в тази сфера трябва да се работи последователно, да се инвестира и да се осъществява много сериозен контрол. Много е важно да има национална програма за овладяване на популацията на безстопанствени кучета, каза също кметът Фандъкова.

От Столична община допълват, че от декември се предвижда в новия приют да се приемат и кучета. Строителните работи включват и изграждане на алейна мрежа, водоснабдителна и канализационна мрежа, достигаща до всяка клетка, външно осветление и електрозахранване, помещения за персонал, складове за храна и медикаменти за животните, санитарни помещения за персонала.

Извършено е озеленяване на обекта, като между модулите са предвидени изолационни пояси от висока и ниска храстовидна растителност. Осигурени са места за разходка на животните.

На територията на Столична община функционират 4 приюти и 2 кастрационни центрове за безстопанствени кучета. В процес на реконструкция е изграждането на общинска ветеринарна клиника с обособен кастрационен център в район „Връбница”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
abc преди 9 години
фондация Четири лапитази фондация май с четири лапи крадеда бяхте построили с тези пари приют за хора в нужда
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AMI KUCETATA OT PARLAMENTA KOGA? AMI KUCETATA OT MINISTERSKI SAVET?
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BALGARSKITE GRAGDANI--PO-ZLE I OT KUCETA.
7
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ГОСПОЖО КМЕТ! ДА ВИ Е ЧЕСТИТ ПРИЮТА , НО БЪДЕТЕ ТАКА ДОБРА ДА ПРИБЕРЕТЕ ТАМ ВСИЧКИ ОТ ПАРЛАМЕНТА. ТОГАВА ЩЕ ЗАСЛУЖИТЕ ПОВЕЧЕ ПОЗДРАВИ
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам и не вярвам на очите си -за кучетата повече средства отколкото за хората. Държава -Абсурдистан!
5
4
 
2
 
! Отговори
Федя преди 9 години
Простата учителка по руски език уби двама хора, човека и с по-голяна научна квалификация от селянката фъндъкова, но е факт, че кучета ги нахапаха и изядоха........благодарение на липсата на интелект при тази ***....
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, *** и убиЙци на българския народ, хората умират от глад и болести вие с бездомни кучета се занимавате. В ада ще горите антибългарски ***, до един. АНАТЕМА!
3
1
 
4
 
! Отговори
буря преди 9 години
Моля ви престанете да харчите пари за приюти на кучета, достатъчно се откраднаха. Кучетата не са намаляли и никога няма да намалеят докато има развъдници , като Факултета , кв. Христо Ботев ,Баталова воденица и прочие. Насочете средствата за по ефективни дейности.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А колко са кучетата ?Най интересната и важна информация забравихте!!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пенсионери ще приемате ли???