130 души се потрошиха на леда в столицата

Излизайте навън само със стабилни обувки
28 дек 2014 10:30,
34
130 души се потрошиха на леда в столицата
Снимка: БТА

130 пострадали на леда потърсиха помощ в УМБАЛСМ „Пирогов” за последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Между 8.00 часа сутринта на 27 декември и 8.00 часа сутринта на 28 декември най-често пациентите в спешния травматологичен кабинет на университетската болница са били с контузии на крайниците.

Екипите на д-р Константин Цонков и на д-р Виктор Спасов са приели по спешност за лечение 15 пациенти с фрактури.

Най-младият от пострадалите е 50-годишна жена, която има сериозно счупване на китката. Най-възрастният приет пациент отново е с фрактура на китката – 83-годишна жена.

Лекарите от спешната болница „Пирогов” напомнят на гражданите да излизат навън само ако е крайно необходимо. Ако няма как да го избегнат, то да бъдат изключително внимателни и задължително да са със стабилни и удобни обувки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
До сър Пичук - моята ли
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ina4e danaci vzemat ob6inite no sobstvenicite da 4istqt
20
0
 
5
 
! Отговори
сър Пичук преди 9 години
На мен пък една булка ми строши средния крак... :D
19
0
 
2
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Тихо се сипе третият сняг,Пирогов препълни се пак!!!:))))
18
0
 
1
 
! Отговори
Пояснявам преди 9 години
Който не е от София, може лесно да си представи ул."Бенковски", за която пише 27:Заставате зад Народния театър - оттам, в северна посока започва тази улица. До бул."Цар Освободител" наклонът е малък. От този булевард до ул."Московска" се катерите стръмно нагоре, а после започва едно още по-стръмно спускане към бул. "Дондуков" - дори ски може да карате.Ако не са я разчистили и посипали със сол, не вървете по тази улица в частта от "Цар Освободител" до "Дондуков"! (Или се пързаляйте по д/***.)
17
0
 
0
 
! Отговори
Минети моля преди 9 години
Посетете и улица "Бенковски". Стига с тези крайници. Дайте и малко глави-отделението стои кухо.
16
1
 
9
 
! Отговори
25, Колко семейства преди 9 години
напуснаха София още на 23 декември? Едни ще се върнат днес, други - на 3-4 януари. Кой да почисти техните участъци от тротоарите около жилищните им сгради?Ако бяхме нормална държава, всеки щеше да знае към коя сериозна фирма да се обърне, та срещу разумна цена тротоарът да бъде разчистван след всеки снеговалеж.В нормалните държави безработните се молят за такова време, за да припечелят.У нас, трайно безработните изтрезняват,когато свършат парите от помощите и лежат,докато получат следващите
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тротоарите се чистят от входовете на жилищни сгради и магазините в 90% от местата. Общинските са почистени, така че вината си е в нас.Пожелавам си за новата година, преди да хулим и говорим за работата на другите първо да погледнем дали ние сме си свършили нашата и тогава да даваме акъл. С работа и по-малко мрънкане ще постигнем неща, които дори и в Германия могат само да си мечтаят!Хайде да покажем, защо сме един от най-древните народи в Европа!
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бабите като видят сняг и се втурват по леда да се пързалят и да пазаруват и по градския транспорт. вампири
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не виждам *** в червени потници да чистят пред сградите. Спотаили са се както като беха шумкари и чакат да чуят какво ще каже масква!
12
0
 
13
 
! Отговори
Титан Мързелан преди 9 години
Аз ако бях кмет на София,щях да наредя на всички кметове на райони в столицата да организират работещите към временна заетост да почистват заледените тротоари ( било то на двойна заплата ).Не може да се направи ли ? Не,просто има много заинтересовани нещата в България да не са нормални.Дайте да си го кажем както си е.За всяка мизерия,на която ставаме свидетели всеки ден е така.Не живея в София,но и софиянци и по другите градове - внимавайте в ледените дни.
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе неграмотнико, как да си чистим сами десетките километри тротоари в София, повечето изобщо не са пред блоковете, а доста далеч от самите сгради.На село където явно живееш е по друго, то там и тротоари няма де
10
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е важно да се чистят тротоарите от сняг, важно е да има кръгови движения и Боко да реже лентичките, нали г-жо Фандъкова.На кого му пука, че няколкостотин хора, предимно възрастни са си изпочупили краката и ръцете на поледицата.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На стари обувки с дебела подметка с помощта на телбод се закрепят стелки за обувки от кече, има ги по 1 лев в китайските магазини... Може да бягате с тях по леда...
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стабилни обувки викате? Обувам си металните котки, защото срещу непочистен лед, не знам какво друго помага!
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
излизайте навън само със стабилни "китайски пътъци" иначе ще се изпотрошите.
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Настанал е урожай за докторите. Там за всяко счупване искат да правят операция и никой не се старае да намества костите. За пусти пътеки съсипват хората, което не им прави чест и ги отдалечава от думата "доктор". Когато не направиш операция, най-нагло сестрата ти задава въпрос: Толкова ли близките ти не можаха да платят? Отвратително, това е подигравка с хората.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mnogo typi i prosti komentari osobeno, kato se radvate na neshtastieto na drugite. poogledaite se okolo sysedite si i ako sa stari ili bolni pomognete im. napazaruvaite za tiah, ama tezi cherti mai otdavna sa izcheznali v BG ili po computerite samo malki i zle vyzpitani deza pishat?
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
със *** можели да е по стабилно
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SHTO ZA GLAGOL UPOTREVIAVA *** V NATZIONALNA MEDIA...MNOGO ''ULI4NO' ZVU4I - 'POTROSHIHA'...AMI TOVA ZA ''STABILNI'' OBUVKI?ZA MEN STABILNA OBUVKA E MARATONKATA...AMA NE STAVA ZA SNIAG ILI LEDAKO ISKATE DA STE ORIGINALNI JURNALISTITE PISHETE INTELIGENTNO, NE 'MODERNO' PO NASHENSKISRAMOTA...