Асансьорът, в който загина мъж, бил ремонтиран наскоро

Домоуправителят на блока в кв. "Сердика" не е получавала сигнали за неизправност
Обновена: 17 яну 2015 11:27 | 17 яну 2015 11:13,
9
Асансьорът, в който загина мъж, бил ремонтиран наскоро
Снимка: архив, Булфото

Асансьорът в 17-етажната кооперация на столичната ул. „Охридско езеро”, в чиято шахта в петък вечерта загина мъж, е бил ремонтиран наскоро. Това коментира пред bTV мъж, който живее на втория етаж в блока.

Той е единственият, който се e съгласил да говори по темата пред камера.

Домоуправителят на входа сподели, че не е получавала сигнали за неизправност на асансьора през вчерашния ден, останалите съседи отказват да говорят след инцидента.

Мъж загина на място, след като падна в асансьорната шахта от 14-ия етаж. Инцидентът стана снощи в блок 21 на столичния квартал Сердика малко след 21 часа.

По първоначални данни мъжът е отворил вратата на съоръжението, но се оказало, че асансьорът е бил на по-горно ниво и така той е полетял в асансьорната шахта.

Това е поредният фатален инцидент с асансьор в столицата за последните няколко месеца. Само преди броени дни стана ясно, че четирима монтьори получиха обвинение за трагедията в блока на бул. „Цариградско шосе“ 115 в София през лятото. На 19 август миналата година асансьорът в сградата падна от деветия етаж. При инцидента загина жена, а друга беше тежко ранена.

На 18 октомври 2014 година пък 53-годишен мъж загина в столичния квартал „Гео Милев“, след като падна в асансьорна шахта в опит да излезне от закъсал асансьор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
проблема са хората не асансьорите на всяка врата техник да сложат ще е по зле дори ,големи *** съм виждал с големи претенции
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато у нас е пълно с Андрешковци под път и над път нямаме шанс!!! Съдбата, бъдещето е в наши ръце, не го ли разбирате! Но т.н. държава последните години се управлява само от *** които предпочитат да разделят хората за да властват и крадат. Не се ли обединим сме обречени на самоунищожение и загиване! Няма кой да ни помогне ако ние не застанем заедно и не подтавим условията си България да не бъде грабена и унищожавана.
4
1
 
8
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Какво ви е виновна фирмата? Хората правят ремонт слагат лампи в кабините,след тях тарикатите от входа ги крадат.По цял ден лапитията се разхождат нагоре и надолу ей така за кеф ,бърникат по кутиите на таблата но никой нищо не казва за да прикрием своите или да не обидим съседа.Обхванати сме от непукизъм,и се надяваме,че на нас няма да се случи.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Простаци ремонтират асансуорите,трябва дасе подписват и да дават клетва както в Германя.Малко проблем и в затвора,колко хора си отидоха за глупости.Зада мойе дасе развали отново да викнат маисторите за пове4е пари.Отстраняваите проблемите за винаги,а не пак дасе повтарят и повтарят.
2
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
И да продължа - щом живееш в блок, всеки трябва да дава "своето" за доброто съвместно съжителство. Има хора които се стискат за левче текущи разходи, какво да кажем ако предстои нещо по-капитално като боядисване на целия вход или смяна на врати или пощи? Иначе на телефонните измамници веднага са готови да дадат 10 бона.. същото е и за асансьорите - всеки вход решава на общо събрание, че трябва да се ремонтират, и всеки е длъжен да даде пари в даден срок..
1
0
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Трябват сериозни промени в закона за етажната собственост. Самият аз живея в блок, в който имаме 1-2 съседа, които упорито отказват да дават пари за каквито и да е ремонти. А блока е на 40 години и нищо не е пипано по него. Подменена беше хидроизолацията и беше сложена нова дограма на общите етажи, но въпросните 1-2 съседа пак упорито отказват да дават пари. Нали се прави за общото благо? Защо има такива простаци? Трябва закона да е по-строг и да има наказания, защото това е БЕЗОТГОВОРНОСТ!