Трамвай блъсна мъж и жена на бул. "Ситняково"

Пешеходците са пресекли на червен светофар
Обновена: 20 яну 2015 22:56 | 20 яну 2015 19:37,
43

Снимка: Булфото

Трамвай № 23 блъсна мъж и жена, които са пресичали неправилно на червен светофар, на кръстовището на бул. "Ситняково" с ул. "Попова шапка".

Сигналът за инцидента е получен в 18.50ч.

Според очевидци двамата пешеходци са пресичали неправилно, но тъй като е било хлъзгаво на трамвайната линия, те са се подхлъзнали и трамваят ги е блъснал.

Пострадалите са мъж на 47 години и жена на 45 години, съобщи БНР. Те са транспортирани в "Пирогов".

Жената е с опасност за живота, има политравми и е в реанимацията. Мъжът има контузия на глезена и ще бъде опериран.

Движението по трамвайната линия е спряно и има засилено полицейско присъствие. Извършва се оглед на мястото на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
7
 
! Отговори
кокиче преди 9 години
Наистина този светофар е отвратителен. Човек трябва да е завършил специална академия, да е нинджа или специален агент, за да пресече благополучно точно на това място. Дано хората се оправят и дано се обърне внимание на местопроишествието и се взематмерки.
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дано се оправят!Явно не са успяли да вземат разстоянието на небеизвестният светофар за под 10 секунди, колкото е настроен като време за пресичане на две платно + трамвайна линия.Сега би трябвало да се провери и кой е отговорника за регулирането на този светофар и да му се търси и на него отговорност.
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
че са пресичали неправилно е вярно, но с едвам мъждукащото улично осветление,с "правилно поставените кофи" и паркиралите на платното и завои коли инцидентите с пешеходците зачестят. Даже и на пешеходните е осветена само часта на платното, но не и тротоара където също би трябвало да е осветено за да имаш възможност да видиш евентуално пешеходеца преди да е слезнал на платното.
26
3
 
21
 
! Отговори
ACID преди 9 години
Да не говорим, че за да те блъсне ТРАМВАЙ (който да се е движел с МАКСИМУМ 10-15км/ч в този участък) на светофар, трябва да си изключително нагъл. Айде разбирам, че са се подхлъзнали, но за да не е имал време да спре и да те докара до болница, то те трябва точно пред него да са решили да пресекат "набърже".
25
2
 
23
 
! Отговори
ACID преди 9 години
Няма значение дали сме от провинцията или от града - то е до манталитет/възпитание. Ако може да мине ... що да не претича. Ей го е. Бързо ще стане. Няма смисъл да се бутаме на кръстовището. Даже преди години бяха блъснали момче и момиче на х-л Плиска при опит да пресекат Цариградско шосе. И двамата загинаха на място. Не случайно сложиха висока ограда между мантинелите на булеварда - просто не бяха единствените опитали се. Абсолютно безумие. Тъжно ми е да го кажа, но сме като излязли от пещерата.
24
4
 
6
 
! Отговори
До TS преди 9 години
Ще Ви говоря на Вие щом така ще се чувствате по-значим. Аз обаче не вложих никаква обида в моя коментар към Вас, само изразяване на лично мнение. Което не може да се каже за Вашия коментар, така че не ми говорете за ниво, моля!
23
4
 
23
 
! Отговори
Gosh преди 9 години
колко ограничен трябва да си, да обръщаш всичко на политика и партии...
22
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Светофара там е така регулиран, че пешеходецът стига до средата и светва червено. Дори на теория не могат да минат на зелен светофар.
21
20
 
10
 
! Отговори
кодтерпин преди 9 години
Ама, разбира се, че това пак е Гарантирано от Герб! Родните простацие по правило гласуват за Герб и спят насън с Бибитко. Сега си казват, че са на власт, всичко им е позволено, а червения сфетофар го игнорират като комунистически символ.
20
5
 
6
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
Преди години,един познат от Перник, бе блъснат от кола. Това стана, 50 метра по-нагоре, на Ситняково и Каймакчалан!
19
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знам го това отвратително място! Едва не ме отнесоха и мен там. Така малоумно е измислена организацията на движение и *** светофар -направо за трепане на хора.Никога не можеш да пресечеш там нормално.
18
6
 
20
 
! Отговори
TS преди 9 години
Номер 13 и Бобчо на 'ти' може само на бащите си да говорите. Малко книжки сте чели, а и е видно, че и ЗЗДП не сте чели. Такива 'интелигенти' като вас изтрепват сума ти народ. Главите им празни, но със самочувствие да поучават, че и на 'ти' да говорят на непознати хора, които не са им на нивото. Анцузлии вчерашни такива.
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъдете сигурни, че до края на живота си ще се оглеждат по 5 пъти, преди да пресекат. Извадили са късмет, че са живи и без липсващи крайници...
16
9
 
9
 
! Отговори
dsda преди 9 години
До БобийПич, айде стига говори глупости, без да си запознат. НЯМА минимална задължителна скорост на магистралата, още повече пък 90км/ч, при положение, че масово камионите са лимитирани на 85! Има ограничение за МПСта, с максимална конструктривна скорост под 45км/ч, да не влизат на магистралата.....
15
4
 
16
 
! Отговори
Германец на 90г преди 9 години
Я , трамвай от моето детство!
14
30
 
6
 
! Отговори
Бобий преди 9 години
До TSПич, магистралата е единствения път, на който освен максимално разрешена скорост има и ограничение за МИНИМАЛНА и тя е 90 км/ч. Така че вместо да дрънкаш глупости, отвори Закон за движение по пътищата и чети. А ти като искаш да каш с 50 км/ч извънградско, просто не се качвай на магистрала.
13
4
 
5
 
! Отговори
правилник преди 9 години
До номер 13: Чл. 99. По автомагистралата се забранява: 1. Движение на пешеходци, мотопедисти, велосипедисти, животни, както и на всякакъв вид моторни превозни средства, които конструктивно не могат да развиват по равен хоризонтален път скорост най-малко 50 км/час, с изключение на моторните превозни средства на контролните органи и на обслужващите автомагистралата превозни средства и машини. Ако на движещото се по автомагистралата моторно превозно средство или на превозвания от него тов
12
9
 
23
 
! Отговори
До номер 6 преди 9 години
А даваш ли си сметка, че движението по магистрала с 50 (или със скорост доста по-ниска от разрешената ) е също много опасно? Това не случайно го казват и на шофьорските курсове.
11
1
 
20
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 9 години
Ей, умират си да идат в мола.
10
7
 
35
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
Кога ще се научите че се пресича на ЗЕЛЕНО селяци ***?!Правилата са за да се спазват а не за украса!