В патрулката - камери, на ревера - микрофон!

10 коли на КАТ ще дебнат около зебри и по кръстовища в София
8 фев 2015 16:23,
78
В патрулката - камери, на ревера - микрофон!
Снимка: архив, Булфото

Десет патрулни автомобила на КАТ-СДВР, оборудвани с камери и микрофони, започват проверки по най-невралгичните места в столицата, съобщават от МВР.

Още по темата
Общо 120 автомобила на Пътна полиция ще бъдат оборудвани с новата система за видеозаснемане и аудиозапис на действията на пътните полицаи.

През последните няколко месеца са се увеличили тежките пътни инциденти на пешеходни пътеки, както и на регулираните кръстовища с пътни знаци и светофарни уредби. 

Много от водачите, когато правят десен завой, не осигуряват предимство на пешеходците и стават тежки пътни произшествия. Именно затова проверките ще обхванат местата с установено концентриране на такива произшествия.

Същевременно ще се извършва и контрол на водачите за употреба на алкохол. Целта е намаляването на пътния травматизъм и превенция, както и възвръщането на доверието на обществото към системата на КАТ, обясняват от полицията.

С оборудваните автомобили на практика се започва работа по новия метод, при който всеки патрулен екип ще работи самостоятелно.

В патрулните автомобили са монтирани три камери, които през цялото време записват. На реверите на патрулиращите полицаи са поставени микрофони, които ще записват и разговора на униформените с проверяваните шофьори. Всички автомобили на пътна полиция са снабдени с джи пи ес системи, които показват точните им координати по време на работа.

Колите са специално оборудвани със стикери, които посочват, че се извършва видеозаснемане.

Според МВР с въвеждането на този метод на практика се въвежда сериозна антикурупционна мярка, постига се и по-голяма сигурност за служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Аз ПОЛИЦАЯ. преди 3 години
И още нещо преди да ми говорете за белите държави научете законите. Защото в БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ ПОЛИЦАИТЕ ИМАТ ПРАВА. А в страната на чудесата гражданина вика аз ти плащам заплатата, от мойте данъци. И лимонада ли трябва да му купя, че си плаща данъците?. Първо станете ЕВРОПЕЙЦИ, и чак тогава ми говорете за" белите държави." И като ти съставим акт пред камерата и арменски поп не може да ти помогне. ТОГАВА ЩЕ ВИ ВЕДЯ КОЛКО СТЕ ОТВОРЕНИ И ДАЛИ ПАК ЩЕ МИ ГОВОРИТЕ ЗА БАКШИШИ И ПЪЛНИ ДЖОБОВЕ.
62
0
 
0
 
! Отговори
alka преди 9 години
Казах и го казвам пак. Онзи ден ме спира един за проверка просто без да говоря му мушнах 20 ка в документите той ги видя взе си ги под ръкава. Камерата е далече чак в патрула колко да снима на 20 метра от проверката. това стана на 10 метра от НДК не действа тези камери са източване на държ пари разберете го не става не спира корупцията
61
1
 
2
 
! Отговори
Бай Хой преди 9 години
До АнонименСАЩ , Русия или не си чувал за тези държави?
60
4
 
2
 
! Отговори
Аман от глупаци преди 9 години
До Анонимен 68Да чули сме . Мой познат покицай отнесе глоба за превишена скорост. Други *** въпроси ?
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В патрулката - камери, на ревера - микрофон! В главата мисъл - няма начин да няма начин..
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По конституция сме равни, но по другите закони и по ЗАНН администрацията е по-равна и ни наказва с глоби, от които се обогатява. Да сте чули за глобен полицай? Ако аднинистрацията обаче наруши правата и свободите на суверена, гражданина, то последния няма право да глоби администратора. Трябва да си търси правата в съда. По дългата процедура. В съда важи правилото: "гарван, гарвано око не вади" и трябва да се стигне до Страсбург.
57
3
 
13
 
! Отговори
----- преди 9 години
*** от КАТ и ДАИ не си заслужават заплатите-заради техните рушвети губим повече жертви п пътищата отколкото от терористичните актове !
56
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е виновен и какви са причините,за да се стигне до там,че да се документира всяко спиране и проверка?1Тъпото ***,което като се качи на колата и си мисли,че законите не важат за него.*** ***,което има претенции за законност и равенство,но когато се ***,трепери от страх и е готово дупе да даде,но да му се размине!2 Отсрещното не по-малко тъпо ***,което плюе на чест и достойнство,на униформа и клетва,а за 20 кинта продава майка,баща,брат,сестра,жена и деца!Български *** !
55
3
 
12
 
! Отговори
Лошия батко преди 9 години
До дойчландАз пък живея в България и за 16 години, откакто имам книжка са ме спирали ЕДИН път за превишена скорост, преди 7-8 години. Тебе не са те спирали в Германия, защото и ти като всички *** спазваш правилата, понеже знаеш, че там ако сгафиш няма да минеш с 10 евро като тук. Я пробвай да караш в Германия така, както си карал в България. Не само, че ще те спрат, ами може и да те арестуват.
54
4
 
9
 
! Отговори
Пипи преди 9 години
Нека ги е срам подкупните милиционери, защото с корумпираното си държане се докараха до там, че хората не само, че им нямат уважение и доверие, ами ги покриха с камери и микрофони, та белким почнат да си гледат съвестно работата! Позор!!!
53
1
 
5
 
! Отговори
alka преди 9 години
V BG spirat na putq zastoto durjavata e bedna i taka se populva danuci. tezi kameri nqma da spratv korupciikata kakto kazah dadoh mu podkup bez da govorq i toi go vze pred NDK kato pich vchera ako ste ne MVR ami DANS da doide i na tqh sustoto she im kaja s durjavnite pari 30000 lv na patrulka za kameri dadoh podkup bez problemi tova e to
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Управляваците пращат куките, на улицата, да събират пари за тях, а не за себе си. За това са камерите. Куките просто, до сега, правеха услуга на електората, като не го товареха с огромни по размери глоби. Не са нужни камери, нужно е намаление размера на глобите, защото при административните наказание е важно наказанието, не размерът му. Това е причината, през соца, катаджиите да не взимат подкупи.
51
4
 
14
 
! Отговори
дойчланд преди 9 години
ЖИВЕЯ В ГЕРМАНИЯ ОТ 10 ГОДИНИ. ЗА ТЕЗИ ГОДИНИ НИТО ВЕДНЪЖ ПОЛИЦАЙ НЕ МЕ Е СПИРАЛ. ИМАТ МОБИЛНИ КАКТО И СТАЦИОНАРНИ КАМЕРИ КОИТО ПРИ НАРУШЕНИЕ ТИ ПРАВЯТ СНИМКА. КАТО СЛЕД ТОВА СИ ПЛАЩАШ ГЛОБАТА ПО ИНТЕРНЕТ ИЛИ ПО ПОЩАТА. НАЙ ЧЕСТИТЕ НАРУШЕНИЯ ТУК СА ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ В НАСЕЛЕНО МЯСТО. И ПОЗНАЙТЕ КОИ СА НАРУШИТЕЛИТЕ? ВЪВ ВСЕКИ СЛУЧАЙ НАРУШИТЕЛИТЕ НЕ СА ГЕРМАНЦИ.
50
2
 
16
 
! Отговори
mathur преди 9 години
А извън патрулката Милиционерите ще имат готови листчета с цифри - нямада говорят ще ги показват и ще им се снася.....Иначе кой ще работи тази "тежка" работа.
49
2
 
1
 
! Отговори
do pazulai преди 9 години
Edin fakav nechasten chochec ubi 4 godochnoto dete b St Zahora
48
2
 
2
 
! Отговори
nikoo преди 9 години
E za tova nama da se opravim.Kolko zloba ima tuka.Bezgrechniat da hvarli parvia kamak.Kato vi gledam vsichki vie ste bezgrechni.vse nakoi vi e vinoven
47
1
 
3
 
! Отговори
Чех преди 9 години
До АнонименВ Чехия от поне десетина години всички коли на полицията са оборудвани с камери. За микрофони не знам.Камерите са така направени, че не могат да се троият от патрулката.
46
1
 
31
 
! Отговори
Збогом преди 9 години
Катаджиите с камери са точно толкова нужни колкото бакелитовите телефони с безжичен интернет.Да ги пратят по турската граница или по *** гета и селата.Колко са ненужните нищоправещи чиновници в МВР е дъравна тайна.
45
1
 
11
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 9 години
ЗАЩО ЛИ ЗАТРУДНЯВЯТ РУШВЕТЧИИТЕ ОТ КАТ, СЕГА ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СИ ПОЛУЧАВАТ РУШВЕТИТЕ ЗАД ПАТРУЛКАТА.
44
4
 
0
 
! Отговори
do 50 преди 9 години
ne e tolkova govorich nepodgotven