Столична община не позволява провеждането на Луковмарш

Фандъкова: Могат да се поднесат цветя на паметника на ген. Луков
12 фев 2015 13:17, Анисия Иванова
60
Столична община не позволява провеждането на Луковмарш
Снимка: архив Булфото

Столична община няма да позволи провеждането на Луковмарш в събота, 14-и февруари. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на заседанието на Столичния общински съвет.

По думите й единствено могат да бъдат поднесени цветя на паметника на генерал Христо Луков на ул. „Тракия".
Предвиденото факелно шествие предполага нарушаване на обществения ред, каза кметът.

Кметът заяви, че е получила искане за провеждането на Луковмарш и е поискала становища от компетентните органи - МВР, СДВР, Главна прокуратура и ДАНС. Според тях мероприятието крие риск за нарушаване на обществения ред.

Вчера депутати от БСП от София-град също поискаха забрана за Луковмарш. В декларация до кмета Фандъкова те заявиха, че той застрашава обществения ред в София.

"Фигурата на ген. Христо Луков сама по себе си е спорна, както и отбелязването на събитието. Неоспорим обаче е фактът, че шествието ежегодно се използва за публично демонстриране на нацистка символика, отправят се призиви за религиозна и етническа омраза", пише в декларацията на социалистите.

От БСП отбелязват, че София не бива да е арена на шокиращи прояви на насилие на расова основа, оправдавани с националистическа реторика.

ДПС също призова днес от парламентарната трибуна партиите, институциите и обществото да не допуснат  провеждането на тазгодишния Луковмарш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Посран чифут преди 9 години
До NO PASARAN! Евреите видимо са потресени, че след толкова зверства, българите отново вдигат глава. Както се казва гузен ционист негонен бяга.
39
0
 
1
 
! Отговори
безпартиен преди 9 години
Генерал Луков е убит от Виолета Якова и Иван Буруджиев на 13-ти февруари 1943-та година.Никъде не пише той самият или по негова заповед да са убивани комунисти или еврей.Разпитвал съм възрастни хора и са ми разказвали как цар Борис 3-ти пътувал само с шофьора си без охрана,а не както червените велможи дето миналата година ги пазеха всеки божи ден 50 000 полицай,а Орешарски се чудеше от кой заден вход да изпълзи.Явно Луков е достоен за уважение български генерал.Вечна му слава.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А гей парада кога ще забрани тази ?.
37
8
 
3
 
! Отговори
Бригадир с каскет преди 9 години
Хахахх, фашагите ще зиг-хайлват на едно тъмно, дълго и тясно място с кафеви стени, където слънцето никога не огрява. На генерал Христо Луковата глава под гърба :)))
36
2
 
9
 
! Отговори
Кози рог преди 9 години
Данче, яд ли тай, че честват българин, който не е превивал врат пред чужденци. Нека тай!
35
3
 
10
 
! Отговори
Не ги е срам!!! преди 9 години
Генерал Луков е национален герой!В небето на София продължава да стърчи паметник на окупатори, той е по-висок дори от този на Левски, но същите онези, които не разрешават демонтирането му, сега посягат и на паметта на героя-мъченик ген. Луков!В свободна страна ли живеем или в окупирана?!Държава, която не е членка на ЕС, ни налага какво да честваме и какво - не, а потомците на онези, които ядоха бой от Русия през 1877-1878 г., сега я подкрепят.Боже, вразуми безумните и ни дай търпение!
34
1
 
5
 
! Отговори
BG преди 9 години
До 45 - ти просто си един *** !!!! Вземи малко че попрочети история преди да пишеш какво означава IYI. Само една малка подсказка - ако отидеш в малкото италианско градче Ларино има една катедрала посветена на един католически светец сан Пердо. На входа на катедралата има едно нещо което поразително прилича на IYI И по твоята логика какво излиза че италианците са ... турци :)Освен това *** IYI няма нищо общо с латинските букви !Колкото до Кайъ - ами то и свастиката е индийски символ :))
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mrasna turska podloga
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Lubo Uzunov dnes.bg вие сте долни платени лъжци!Колко и кой ви плати?
31
7
 
6
 
! Отговори
ill преди 9 години
***, които се пишат националисти о.раха паметта на още един голям българин. Но така е пицаджийчета и агитки няма как да зная неща за ген. Луков...
30
3
 
16
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
В НАШАТА "ДЕМОКРАТИЧНА " СТРАНА ГЕИ ПАРАДИТЕ СА РАЗРЕШЕНИ,А ЛУКОЯ МАРШ НЕ?ЩО ЗА ПСЕВДО ДЕМОКРАЦИЯ ИМАМЕ КАТО ЛУКОВ МАРШ СЕ ЗАБРАНЯВА ОТ ЕДНА НЕЗАКОННА ,АНТИКОНСТИТУЦИОННА И АНТИБЪЛГАРСКА ПАРТИЯ Д.П.С..ЩО ЗА КМЕТ СИ ФАНДЪКОВА ЩОМ ЗА ЕДНИ МОЖЦЕ ,ЗА ДРУГИ НЕ?МАХАИ СЕ ОТ ТОЯ ПОСТ КОИТО НЕ ЗАСЛУЖАВАШ. ЧЕ ТО АКО ПИТАШ М.В.Р.И ДАНС ТЕ ЩЕ ЗАБРАНЯТ ВСИЧКИ ПРОЯВИ КОИТО НЕ СЕ ХАРЕСВАТ НА ПРЕСТЪПНИТЕ ПОЛИТИЦИ.
29
2
 
16
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Убил го е бащата на "социопатката" Татяна Буруджиева-Иван Буруджиев и една хазаро-юдейка и то пред очите на детето на генерала.
28
2
 
9
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Жалко, сега ще има размирици. Путчици!
27
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забраната на Луковмарш за пореден път доказа, че болшинството политици от ГЕРБ, БСП, АБВ, ДПС са антинародни. Затова ще сме бедни и мизерни, защото ни управляват продажници, които тачат руските, американските, еврейските или други интереси повече от националните интереси.
26
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка, Фандъкова! *** на ДПС!
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щяло да има опасност от безредици. Ще има ако допуснат контра марш на БСП и ДПС.
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези които питат кой е генерал Луков, по-добре да се позаинтересуват дали не са безродни чеда с незнайни родители интернационалисти
23
2
 
14
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
не бъди *** в нета има достатъчно информация какво е направил - пиши живот и дела а не уикипедия дето я модифицират ционистите
22
2
 
15
 
! Отговори
ьбе преди 9 години
нашите евреи първо са участвали активно в комунистическата власт преди 1990 и са от това котило болшевико ционистко , сега децата им пак на власт се обявяват за десни . Абе като видиш на един Паси кое е бащата и на другите ....няма идеали на почит е само златният телец
21
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спасихме ли нашите евреи от лапите на хитлер - спасихме ги. Върнахме ли им имотите - върнахме ги.За благодарност те ни изкараха най-големите фашисти и нацисти на Балканите.