Хора останаха над час в асансьор след кражба от трафопост

300 клиенти на ЧЕЗ в София останаха без ток за час в неделя
23 фев 2015 11:20, Красимир Ангелов
5
Хора останаха над час в асансьор след кражба от трафопост
Снимка: ЧЕЗ

Неизвестни лица са разбили врата на трафопост на ЧЕЗ и са откраднали 19 предпазителя ниско напрежение в неделя следобед, съобщиха от компанията.

Вследствие на вандалския акт, извършен около 16.20 часа, е прекъснато електрозахранването за 300 клиенти на компанията в столичния квартал „Зона Б-5“. В резултат на това жители от блок 14 в квартала са останали заседнали в асансьор.

В крайна сметка час по-късно електрозахранването е било възстановено, а хората – извадени от асансьора.

През изминалата година, вследствие на кражба, са подменени близо 80 000 метра кабели средно напрежение, а от трансформатори на компанията са източени 44 тона трансформаторно масло, отчитат от ЧЕЗ.

„Кражбите и вандализмът върху съоръжения ощетяват пряко крайните потребители на електроенергия, като причиняват прекъсване на захранването и отклоняват ресурс, който в противен случай компанията ще вложи в развитие на мрежата и подобряване на услугите“, коментира Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: трафопостЧЕЗкражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ОБИКНОВЕН ЧОВЕЧЕЦ ЩЕ ВЛЕЗНЕ В ТРАФОПОСТ И ЩЕ ИМА СМЕЛОСТА ДА ПИПА В ТАКОВА ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ. ТОВА СА БИВШИ ТЕХНИЦИ НА ЕНЕРГОТО КОИТО ПО НЯКАКВА ПРИЧИНА СА БИЛИ ИЗГОНЕНИ ОТ РАБОТА. САМО ТЕ ЗНАЯТ КАК ДА ИЗКЛЮЧАТ ТОВАРА ЗА ДА НЕ СЕ ПОЛУЧИ ВИСОКОВОЛТОВА ДЪГА КОЯТО ЩЕ ГИ ИЗПЕПЕЛИ.
4
4
 
6
 
! Отговори
Армани от Бургас преди 9 години
Аз бера жината и той дисата и тя.
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tia obirnizi i nadpisvaschti smetki sa vs sa Satvora tap bG narod savidi se vdigni se do koga schte tarpim da mi kradat mutrite ti sa tok tu sa parno sa lihvi krajba tn podigravat sa s Nas bG narod e Masohist te ni *vat nie mal4im i plaschtame dupedavzi sme
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
be slojete gi pod visoko naprejenie i koito gi pipne da zvrykne.
1
5
 
13
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Полиция на ЧЕЗ и да работи усилено и да използва физическа сила над извършителите за да мирнат тези престъпници ,но това не е основния фактор за намаляване на престъпноста естествено , а трябва да се намери работа за този народ с добри заплати и здрава ръка да работи по престъпниците и година-две в България ще стане като по Тошово време -спокойствие и намаляване на престъпноста .