Таксите в СУ остават същите за следващата година

23-ма членове на Академичния съвет гласуваха "за"
25 фев 2015 18:21,
3
Таксите в СУ остават същите за следващата година
Снимка: архив, Булфото

Академичният съвет на Софийския университет "Св.Климент Охридски" на заседанието си днес гласува да бъдат "замразени" студентските такси на сегашното ниво.

Така за учебната 2015/2016 г. таксите в СУ, които ще плащат студентите в различните специалности, ще са в размера от настоящата година. Това съобщиха от университета и уточниха, че решението за таксите ще бъде предложено за одобрение на Министерския съвет.

На заседанието на Академичния съвет 23-ма от неговите членове са гласували "за" замразяване на таксите, шестима са били "против", а трима са се въздържали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформа в образованието-веднага! За никой не е тайна, че там не се изучава почти нищо полезно за просперитета на държавата - без покритие дипломи, идват да се разходят в софия и да живучкат в общежития без пари. Крайно време е да се сложи ред !
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно, предвид, че местата са повече от кандидатите, означава, че има свръхпредлагане и цената естествено трябва да се намали. Разбира се държава с нейните субсидийки обръкват нещата и така едното води към другото и ето то диплома за висше образования, която не става дори да я ползваш в тоалетната, защото е на гланцирана хартия.