Пак нападнаха лекари от Спешна помощ, този път в София

Няколко роми били шофьора, защото екипът закъснял
Обновена: 1 мар 2015 20:47 | 1 мар 2015 20:45,
165
Пак нападнаха лекари от Спешна помощ, този път в София
Снимка: архив Булфото

Нападенията над лекари се увеличиха с още едно. Този път жертва на роднински гняв стана екип на Спешна помощ, отишъл на адрес в столичния квартал Орландовци. Роднини на едномесечно  бебе нападнали шофьора на линейката, докато лекарката и сестрата  преглеждали бебето, съобщи БНР.

Още по темата
Шофьорът е с наранявания по лицето и гръдния кош. Един от нападателите е арестуван.

Инцидентът е станал към 22 часа снощи. Тогава лекарският екип бил на адрес в квартал Орландовци на ул. “Старата воденица” №6, за да помогне на едномесечно бебе. Докато Д-р Маринова, заедно със сестра преглеждали детето, шофьорът е чакал отвън в линейката.

Няколко роми нападнали мъжа и го били, защото лекарите били закъснели за адреса. Шофьорът е закаран във ВМА с контузия на гръден кош и по лицето. 2 зъба са разклатени. Това разказа за БНТ Мария  Пеева, началник на дневна смяна в Спешна помощ.

Шофьорът е получил медицинска помощ, след което е изписан за домашно лечение. Лекарката и сестрата не са пострадали. Заради побоя се е намесила полиция, арестуван е един от нападателите.

От Спешна помощ обясниха, че при едномесечното бебе, чиято майка е на 16 години, парамедиците са идвали вече 3 пъти. Последният път е бил снощи, а причината  – обрив по лицето на бебето.

„Сигналът е  приет към 19:30 часа. Наистина сме отишли към 22 часа, но понеже и предишният ден адресът е посещаван и детето не е имало никакво заболяване…затова е таксувано като неспешно повикване, затова е и изчакано”, обясни Пеева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
2
 
! Отговори
34 преди 9 години
zasto nai izolzvanata azbuka e i kakvo e znacenieto ti kato pides na kirilitsa da ne se mislis za MOSKOV A
18
5
 
0
 
! Отговори
boi преди 9 години
stiga s taq armiq papagali
17
0
 
16
 
! Отговори
rainbou1 преди 9 години
Що не ходят да бият Местан?
16
7
 
1
 
! Отговори
boi преди 9 години
gotovo i az sim borets
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Боян КолевНяма как... половината армия е от ястребите... Правят учения с американските войници за потушаване на бунтове и бой в градска среда. Всичко са пресметнали гадовете.
14
1
 
16
 
! Отговори
Боян Колев преди 9 години
Ако ме подкрепи армията и народа,ще сложа край на тези и други издевателства върху българския народ!....
13
2
 
36
 
! Отговори
бгмайка преди 9 години
По време на моята бременност изчетох няколко книги-ръководства за майчинството и бебето за да знам какво ме очаква и да не изпадам в паника от най-малкия проблем! Междувременно работих до 7-мия месец!16-годишната майка от малцинството едва ли може да чете, камо ли да разбира прочетеното!
12
43
 
6
 
! Отговори
уйо преди 9 години
Българин, ***.....в 19ч е повикана бърза помощ и тя е дошла в 23 ч и то при сигнал за едно месечно бебе. На всичкото отгоре като им направиш забележка едва ли не ще те набият...ами драги българи ако за вас това е нормално лекарско внимание значи си заслужавате това управление. В този случай защитавам ***, с такива случаи затварят и без това невиждащите ви очи....за две години директора на Пирогов прави 20 милиона задължение а министъра го тупна по рамото и му каза да не се притеснява...
11
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Открай време бързата помощ се използва от "ромското" население като джипи. Те нямат осигуровки и с нужда и без нужда отиват направо в спешното на болниците или викат бърза помощ. Нагли са, агресивни са, в спешното крещят и ошашавените лекари пред перспективата да бъдат бити от цялата рода, отишла с "болния" ги преглеждат преди истински спешните случай....Получилия пълно незабавно и екстрено обслужване ром си тръгна нахилен до ушите видимо здрав, ... а осигурени хора беряха душа и ...чакаха.
10
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това отдавна вече не е българска държава. Безропотна тълпа която вместо да се надигне за такова нещо си казва това мен не ме засяга. Напълно не функционираща държава с не работещи институции и народ бавно претопяван от неграмотна ромска *** търсеща само права и без никакви задължения!
9
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо след като каруците са участници в пътното движение според ЗДП не заплащат задължителната застраховка гражданска отговорност? На кого е угодно по пътищата да се движат превозни средства от 18 век? И по темата: Само здравноосигурените лица трябва да получават ПРАВОТО на безплатна спишна помощ
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са инсинуации, и расиски при това. Най вероятно са били българи с тен от почивка в Гърция
7
1
 
47
 
! Отговори
Ганю Балкански преди 9 години
много се изучиха , ами да си бяха взели детето и да отидат в болницата , то повечето повиквания в бърза помощ и пожарната са от тоя тип "губи време" , затова никога не стигат парите .
6
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мдаа очевидно *** искат лична прислуга.Ама тя се плаща.А те ем не искат да плащат ем бият.Някакъв вид мутри и терористи.
5
0
 
67
 
! Отговори
Сланинчо преди 9 години
Така...1-во ромите са нападнали лекарския екип защото са били провокирани от закъстението2-ро тава ,че са набили шофьора е "особенности на етноса"в такива случай3-то трябва да сме толерантни към техните "особенности на етноса"4-ако не сме толерантни това вече е дискриминация!!5-то ако има дискриминация то това вече е расизам и ксенофобия... ;)))
4
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джон Кери веднага да поиска разследване и наказание за виновните,,стига само с Русиа се е занимавал ..я да се разпореди веднага на неховите лакеи в София..
3
1
 
117
 
! Отговори
Капитан Ясен преди 9 години
Станали са толкова нагли, че ползват екипите на спешна медицинска помощ като доктори на повикване! Недоволни от безплатната услуга си позволяват физическо насилие все едно сме роби!Осъзнай се българино! Твоите деца веча са малцинство в родината си!!!
2
0
 
60
 
! Отговори
Жалко преди 9 години
Все по-лошо става положението в нащо беге....
1
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОРЕДНА "проява" на ястребите