Пак нападнаха лекари от Спешна помощ, този път в София

Няколко роми били шофьора, защото екипът закъснял
Обновена: 1 мар 2015 20:47 | 1 мар 2015 20:45,
165
Пак нападнаха лекари от Спешна помощ, този път в София
Снимка: архив Булфото

Нападенията над лекари се увеличиха с още едно. Този път жертва на роднински гняв стана екип на Спешна помощ, отишъл на адрес в столичния квартал Орландовци. Роднини на едномесечно  бебе нападнали шофьора на линейката, докато лекарката и сестрата  преглеждали бебето, съобщи БНР.

Още по темата
Шофьорът е с наранявания по лицето и гръдния кош. Един от нападателите е арестуван.

Инцидентът е станал към 22 часа снощи. Тогава лекарският екип бил на адрес в квартал Орландовци на ул. “Старата воденица” №6, за да помогне на едномесечно бебе. Докато Д-р Маринова, заедно със сестра преглеждали детето, шофьорът е чакал отвън в линейката.

Няколко роми нападнали мъжа и го били, защото лекарите били закъснели за адреса. Шофьорът е закаран във ВМА с контузия на гръден кош и по лицето. 2 зъба са разклатени. Това разказа за БНТ Мария  Пеева, началник на дневна смяна в Спешна помощ.

Шофьорът е получил медицинска помощ, след което е изписан за домашно лечение. Лекарката и сестрата не са пострадали. Заради побоя се е намесила полиция, арестуван е един от нападателите.

От Спешна помощ обясниха, че при едномесечното бебе, чиято майка е на 16 години, парамедиците са идвали вече 3 пъти. Последният път е бил снощи, а причината  – обрив по лицето на бебето.

„Сигналът е  приет към 19:30 часа. Наистина сме отишли към 22 часа, но понеже и предишният ден адресът е посещаван и детето не е имало никакво заболяване…затова е таксувано като неспешно повикване, затова е и изчакано”, обясни Пеева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
до 70 преди 9 години
Не знам какво си мислиш ,че си видял.Въпросът е ,че навсякъде има линейки които не се използват от години или са оборотни-тоест като се повреди някоя апаратурата се пехвърля в другата.И така винаги има по няколко които стоят.Имай впредвид,че някои от тях може да са били и на някой от филиалите.Та минал си видял си нещо си и си правиш погрешен извод.Ако не работиш в ЦСМП Шумен няма как да знаеш коя каква е.Поне не пиши нещо в което не си сигурен.
78
0
 
0
 
! Отговори
до 92 преди 9 години
И същото щеше да ти се случи и в САЩ сащо че щеше да платиш и 1200 долара.И пак щеше да чакаш 2 часа.Не съм подстрекател ама *** бий там някого-5 живота няма да излезеш от затвора.
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що ли преди 25 години нямаше такива новини - първо щото такива случаи колкото и малко да бяха не се обявяваха публично и второ милиционерите като хванеха не оставаше цяло парче от него и гнусният му род. Прасетата в текезесето бяха винаги добре нахранени.
76
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Никаква медицинска помощ !
75
0
 
2
 
! Отговори
един преди 9 години
До Възмутен *** защо не се опиташ в Европа или в Америка да повикаш спешна помощ за едни пъпки по лицето колко ли ще ти струва знаеш ли. Със сигурност няма да повториш
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е полицията????Или това правило ще е само на хартия....
73
7
 
3
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
По принцип лекарите в спешното са си за бой. Бавни са много и е изнервящо да гледаш как се мотат по коридорите а ти седиш и чакаш. Случи ми се преди две седмици - стояхме с 3 месечно бебе в спешното 2 часа. И чакахме за една снимка понеже детето беше с хрипове и искаха да му правят снимка на белите дробове. Отидохме в спешното и 2 часа да чакаме за една снимка на 3 месечно бебе... а ония си се моткат по коридорите и хич не им пука че ти седиш там с бебе на ръце........ няма да има бой ли, хм...
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ROMITE SA BEDNI I ZATOVA SA PROSTI I SI POZVOLIAVAT DA BIAT LEKARITE
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бенато1ва що не иде да вземе интервю
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обриви от мръсотията в която тънат тия ***
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПетковаГоспожо,вие на *** опитвали ли сте се да разяснявате или да обяснявате нещо?***,уважаема госпожо разбира само и единствено то бой!А тия са по-гнусни и от говедата! Защото *** като го нахраниш си кротува и не те напада! *** госпожо,знае кой го храни,кой го гледа и не отново не го напада!
68
0
 
7
 
! Отговори
ужас преди 9 години
Как не неабиха онези 300 фамилии, з акоито се говори, че загробиха държавата, ами тези отишли да им спасяват живота! Докато този народ немее пред робовладелците си, а бие спасителите си- дотогава ще умра в болест и бедност!
67
3
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Какво ми се случи днес.В бърза помощ,с рана от изгоряло на гърба,отказаха и да я погледнат.Стана в 15.30 часа.Как да реагирам.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
glupav,po-glupav,nai-glupav1
65
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде бе софиянци и адреса са ви написали. Какво чакате още? Като ти пребият лекаря после ако ще и цялата заплата за здравни осигуровки да си даваме все тая щото лекаря ще предпочете да продава мартеници пред НДК вместо да ходи да го бият за 2 лева.
64
1
 
34
 
! Отговори
Петкова преди 9 години
Има и още нещо: някаква разяснителна кампания няма да е излишна от страна на общината. Трябва да е насочена специално за този тип неграмотни и суеверни хора. Лекарят не е магьосник, нито е слуга на лично разпореждане. Не може да нямаш никакъв принос към обществото като данъци и труд, а да очакваш лекар от Бърза помощ да идва на секундата при теб за състояние, което не е спешно.
63
1
 
23
 
! Отговори
Петкова преди 9 години
Най-напред трябва да се промени закона за телесните повреди, така че глобата при такова престъпление да не е между сто и триста лева, което не е никакъв възпиращ фактор за побойниците. Отделен е фактът, че е било напълно ненужно да викат линейка за обрив. Детето е здравноосигурено така че може спокойно да го запишат при личен лекар и да си ходят по каналния ред на прегледи в нормално време, а не да чакат да стане полунощ, за да викат лекар за обриви.
62
1
 
38
 
! Отговори
AA преди 9 години
До АнонименИ представа си нямаш колко си прав ! За съжаление, народът ни е прекалено *** и закърнял, за да види неизбежното бъдеще, което ще бъде страшно. И малко дете може да си направи сметка, че с тези темпове на размножаване и всички пришълци, които идват, до 10 год. българите ще сме малцинство, но до тогава и системата ще рухне поради липса на работна ръка, а онези 240 ще са напуснали кораба със милионите си и смеейки ви се, овце !!! *** народ, слаба държава .....
61
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интервюто на Бенатова с един *** лидер в едно полско селце до германската граница по повод изборите свали маската.След 20-30 години България ще бъде наша.Това беше в прав текст.Стискайте се Не помирисали противоположния пол млади хора.Не се женете.не създавайте семейства.А защо ли да ги създавате като при мама и тати е безпроблемно.1,5 мил.млади хора най-безотговорно рушат БГ с това търтейско и безотговорно поведение.Ще си платят когато му дойде времето.А *** и арабелите чакат.
60
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Парламентарните и правителствени овце да извикат Ким Чен Ун .Той ще им покаже как да се справят с проблема.