Столична община инвестира над 5 млн. лв. в спорт

Фандъкова: В обновената зала "Триадица" ще тренират над 180 деца
Обновена: 4 мар 2015 18:15 | 4 мар 2015 18:15, Анисия Иванова
7
Столична община инвестира над 5 млн. лв. в спорт
Кметът Йорданка Фандъкова в столичната зала "Триадица". Снимка БТА

Столична община ще инвестира около 5 500 000 лв. през тази година в спортна инфраструктура по различни програми. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова при откриването на реновираната зала "Триадица".

По думите й едната от програмите е за строителство на нови физкултурни салони.

„Предстои строителство на физкултурен салон в 98 НУ в район "Надежда", изграждането на пристройка в съществуващия физкултурен салон на Първа английска гимназия. Новото училище в с. Герман ще е с нов физкултурен салон. Едновременно с това ще ремонтираме четири съществуващи физкултурни салона, три ученически и училищни басейни. Заедно с това ще изграждаме и фитнес площадки и ще продължим с тези на открито. Ползват се много, от това което се вижда", обясни Фандъкова.

По думите й спортът ще е един от приоритетите в работата на общината до 2018 г. Всяка година ще се стремим да разширяваме спортната база и с това ще стимулираме и учителите, и децата да спортуват, допълни тя.

Кметът съобщи, че се очаква тази година да започне и ремонтът на зала „Фестивална".

„Това е последната от публичните спортни зали, която остава в един не много добър вид. Министерството на спорта ще реши по какъв начин ще се осъществи ремонтът. Важното е хората да има къде да гледат спорт и да спортуват", обясни Фандъкова.

По отношение на ремонта в зала „Триадица" кметът заяви, че това е единствената голяма общинска зала.

„В периферията на София имаме и други спортни зали и площадки, които са отдадени на спортни клубове. За мен това сътрудничество между федерации, спортни клубове и публични институции като Община и министерство дава резултат", уточни Фандъкова.

В обновената зала "Триадица" могат да тренират над 180 деца в различни видове спорт, каза още тя, цитирана от "Фокус".

"Помня залата от преди това, помня и преди 2007 година, когато част от нея беше частна собственост. През 2007 година тогавашният кмет Бойко Борисов успя заедно с Общинския съвет да върнат залата на София, на Общината и тя да бъде запазена за спорт, което за съжаление не се случваше често по онова време", разказа Фандъкова.

Особено важно е, че Българската федерация по баскетбол има възможност тук да прави своите състезания и отборите да тренират по 3 часа всеки ден. Ученическата спортна школа, в която тренират деца от съседните училища и от цяла София, може да провежда безплатно своите занимания, каза още Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
bravo fanda4ke,pripomnisi kogat beshe direktor na 73-nemska,kogato edin mladej predstaviashe u4ilishteti po basketbol,tvoeto u4ilishte,pluvashe igraeshe basketboli kogato te pomolih za pomosh tikaza 4e sam zapsiholog,sega toi e alkoholik,moje dase gordeesh s tova'no ima gospod imash ivnuk i vnu4ka gospod shte udari tam deto nai malko o4akvash,gospod bavi,no ne zabravia
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ехааа, ще падне крадене за фирмите на нашите хора.Самоковската *** ще купи още един мезонет на 3-месечната си внучка в Манастирските ливади.Където между другото си купуват апартаменти само и точно такива селяци като нея самата.