Улиците в София обработени 2 пъти срещу заледяване

В чистенето са включени общо 124 снегопочистващи машини
15
Улиците в София обработени 2 пъти срещу заледяване
Снимка: БТА, архив

Две обработки със смеси срещу заледяване са извършени във всички 24 района на София, съобщиха от Столична община.

През нощта са обработени всички трасета, по които се движи масовия градски транспорт, основни улици в районите, както и опасни и стръмни пътни участъци. Освен разпръскване на смеси на места е извършено и избутване на снежна маса.

В обработките са включени общо 124 снегопочистващи машини.

В планината Витоша е направено опесъчаване на пътищата Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове.

Временно е затруднено движението по автобусни линии 70 и 44, като другите линии се движат по обичаен график. От Столична община припомнят на шофьорите да излизат на пътя с личните си автомобили само ако са снабдени с гуми за движение при зимни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
фва преди 9 години
Валя нон-стоп и улиците са почистени. Винаги може повече,особено на местата за пешеходци,но снега беше доста. Ние си изчистихме пред нас след няклйо часа не личеше.
10
3
 
5
 
! Отговори
До тоя дето ми плаща преди 9 години
Самозабравяш сеИзказвания от рода "половин България е в София" и "плащаме ви данъците" са типични за човек с комплексиЖивейте си в софето, бъдете най-великите в цяла България а може би и в света но не ни занимавайте с вашите проблеми- ние си имаме собствени
9
0
 
3
 
! Отговори
крадлив червен бунак преди 9 години
Как само два пъти? Това по документи или реално?
8
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
от долният до ГОРНИЯ:от Пловдив съм, втори по големина, настояща културна столица, до ушите сме в кал, чистим сами.А и от село Ключ да съм щях да напиша същото пак
7
3
 
5
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 9 години
София е най добре поддържания град и през зимата . Вижте улиците са черни до асфалт. За малките улици ще ме извинявате ама всеки си паркирал колата като на село и какво очаквате машините да летят ли . Браво на г-жа Фандъкова.
6
2
 
3
 
! Отговори
Az преди 9 години
Булевардите може и да са обработени, но улиците със сигурност не са и никога не се обработват ! Но явно на никого не прави впечатление - нито на общинари, нито на журналисти, нито на Протестна мрежа, на никой. При безропотното мълчание на населението е съмнително и на него дали му пука в какво гази и какви са условията за шофиране. Въобще пълна апатия.
5
2
 
6
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
От тези 124 машини срещнах поне 10 и никоя от тях не бе спуснала дъската, нито пръскаше - вървяха си да отчитат километри, не да вършат работа! А общинарите блеят, явно са преяли... със снежинки! Хубава работа, ама българска - важното , на дъската да се вее българското знаме!
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ne mi puka za tia tartei v sofia .da se daviat ne me interesyva.
3
9
 
3
 
! Отговори
До долния преди 9 години
Новината е в секция "София", за село Ключ ли искаш да пише?И да напомним: Половин България е в София, нормално да искаме да се чисти навсякъде. Средна такса/данък за апартамент в столицата е над 300 лева. В село Ключ за половин декар къща едва ли е над 30 лева.Повечето пари се разпределят именно извън София, т.е. плащаме и за вас.Та хайде стига с тая завист. Парите са усвоени и нито в София, нито в страната се харчат по предназначение. Чакам статистиката от Пирогов, въпреки "почистените" улици
2
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
А при нас??? от другите градове, дето плащаме данъци - какво правимда четем новини за сащ и софия ли
1
1
 
10
 
! Отговори
Кристиян преди 9 години
Така и не видях ЕДИН ПЪТ да минат да изчистят кварталната уличка през последните 5 години! Данъци искат да плащаме, а не могат да влезнат да почистят?!!?