Фандъкова следи под лупа подлезите по "България"

С 620 000 лв. е глобен изпълнителят на трамвайния път
12 мар 2015 16:26, Анисия Иванова
26
Фандъкова следи под лупа подлезите по "България"
Снимка: архив Булфото

Столичната община контролира строго фирмите, които извършват ремонти на територията на града, съобщи кметът  Йорданка Фандъкова.

Кметът обясни, че ремонтите на бул. "България" вървят по два различни проекта. Единият е бил за подмяната на трамвайните линии, спирките и подходите към подлезите. Този ремонт беше извършен миналата година, направен е с европейско финансиране и се изпълнява наземно. Вторият е с общински средства и е за ремонта на шестте подлеза по булеварда.

Кметът обясни, че проектът за реконструкция на трамвайния път е на стойност около 7 000 000 лв. и е част от проекта за интегриран градски транспорт. Неговият втори етап е предстоящата реконструкция на кръстовището на бул. "България" и "Иван Евстатиев Гешов", когато ще се довърши и останалата част от трамвайната линия.

Фандъкова обясни, че заради лошо изпълнение и забавяне фирмата, изпълнител на обекта, е била санкционирана с 620 000 лв. още през август миналата година и сумата е отдавна събрана. По думите на кмета фирмата е връщана няколко пъти, за да си оправи нещата.

"Никой не е застрахован от това. Винаги може да има недобро изпълнение. Затова най-важен е контролът", каза градоначалникът.

Фирмата е длъжна в десетгодишен срок да възстановява за своя сметка повреди и дефекти на проекта, което в момента се случва. Ако тя не отстрани тези дефекти, Столичната община разполага с 300 хил. лв. гаранция, от която може винаги да бъде удържано, за да се отстранят дефектите, обясни тя.

Вторият проект за подлезите, за който Dnes.bg вече писа, все още не е завършен, подчерта кметът. Тя посочи, че е наясно с изключително тежкото състояние на подлезите по бул. "България".

Част от тях вече са готови, но при най-сложните за работа - тези при бул. "Гоце Делчев" и при бул. "Тодор Каблешков", ремонтните дейности предстоят, тъй като там има сериозни проблеми с отводняването. Затова възложихме да се намери инженерно решение за отводняване, след което ремонтът ще продължи, обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
Findik преди 9 години
Да бе да , ако са ги глобили ще избият от другите проекти дето щедро им дават. Да видят моста на Горубляне , вече има цепнатина в асфалта- от същата фирма
1
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Все пак не е взела микроскоп .