Оцелелият край Войняговци с куп травми, бори се за живота

Мъжът е със счупенa челюст и ребра, контузени бял и черен дроб
12 мар 2015 17:33,
7
Оцелелият край Войняговци с куп травми, бори се за живота
Снимка: архив Булфото

Оцелелият в жестоката катастрофа край Войняговци в София тази сутрин е с опасност за живота. Той е 19-годишен младеж.

Както Dnes.bg писа, в трагедията на Околовръстно шосе загинаха двама души.Основните жизнени функции на ранения са стабилизирани, но той е с временна опасност за живота, съобщи дежурният шеф на Спешна хирургия в „Пирогов” Сергей Илиев.

Младежът е пострадал тежко. Той е с травма на главата, на гръдния кош и корема. Бил е опериран спешно.

Още по темата
„Установи се разкъсване на черния дроб на две места с излив на кръв в свободната коремна кухина и некроза на жлъчния мехур в резултат на удара, който е понесъл“, обясни лекарят.

Била е извършена интервенция на черния дроб, за преустановяване на кървенето, премахнат бил и жлъчният мехур.

Д-р Илиев съобщи и че предстои допълнителна операция на счупената долна челюст на младежа, но тя не била спешна.

Пострадалият имал и счупени две ребра в дясната гръдна половина, контузия на белия дроб и малък кръвоизлив в мозъчния паренхим. Лекарят обясни, че това е сериозна травма, която изисква продължително лечение за възстановяване на болния, което ще продължи минимум около 20 дни.

Докторът беше категоричен, че ударът е бил много силен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1Сакаш нарочно е дупил газта.Бил е ядосан ,съкрушен на ръба.И ето го ефекта.Когато не мобеш да контролираш собствените си емоции.Губиш контрол над случващото се.Поне като дупи газтя да беше помисли,че там някой го мисли и Обича.Яда....,замъглява съзнанието.Донори.Дали с мотор дали с кола,когато не си с разум и сърце.И Господ не може да помогне.
3
0
 
6
 
! Отговори
69 преди 9 години
До ДимитровДругарю или Господине, но по-вероятно Другарю... Явно не си излизал по-далеч от собственото си село, защото ако беше го направил щеше да видиш, че по всички пътища в "бяла" Европа има дървета, рекламни постери, пътни знаци и множество рекламни и уведомителни табели. А това, че на такива като тебе им пречат дърветата говори за шофьорските ви качества и умения. Извинявам се, ако случайно те засягам с написаното.
2
13
 
5
 
! Отговори
Димитров преди 9 години
Ей, абе хората прокопаха канал под морето за 3 години, а ние едно скапано околовръстно не можем да направим за 40 ! Не можахте ли да разберете, ч в цял свят НЯМА ДЪРВЕТА около пътя ! Колко живота са отнесли тези скапани дървета ? Излизаш от пътя /било превишена скорост, било поднасяне/ и дървото те чака - и в буквалния и в преносния ...
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като видях на какво прилича колата, не знам как е оцелял