Пъплиш, пропадаш, пукаш, псуваш. В този ред!

Зимата отминава, но ямите на пътя в столицата си остават
Обновена: 16 мар 2015 12:39 | 16 мар 2015 11:00,
67

Дупка до дупка. Снимка: Dnes.bg

Пъплиш, пропадаш, пукаш, псуваш – честа шофьорска гледка из кварталните улици на София.

До такава степен шосетата са станали на решето, че скиорите - слаломисти могат да завидят на водачите в столицата и да дойдат да тренират у нас... на сухо.

Зимата отминава, но ямите в столицата остават, остават и похабените нерви на стотици столичани, потънали в дупка и продънили портмонето си по ремонти.

Тръгнеш ли да излизаш от "Младост" - младостта ти отива. То не са ремонти по метрото, то не са светофари на всеки ъгъл, то не са дупки. Далеч съм от мисълта, че и по другите квартали не е същото.

За ваше сведение, едно леко отклонение - през тази година Столичната община ще ремонтира едва 20 малки улички – повечето в центъра. Сумата, отделена за това, е 24 млн. лева. Толкоз с ремонтите, толкоз и с парите!

Общинарите се заинатиха и решиха, че въвеждат нов метод за поддръжка на малките улици. От тази година София е разграфена на шест зони, а фирма ще следи всекиднивнно дали има дупки по платното или разклатени плочки по тротоара, дали се вижда маркировката, дали табелите са на място и дали осветлението работи. След това откритите проблеми ще бъдат отстранявани възможно най-бързо. Обещаха!

Но така и не видях някой да дебне дупките, а още по-малко да биват запълвани. Ще действаме самосиндикално май, на принципа – оправи си сам!

Пъплиш, пропадаш, пукаш, псуваш и на гумаджия. А там – наплив, все едно са пуснали олиото по левче. Но не – там изправят джанти и сменят гуми. Ако нямаш левчета – колата на трупчета!

"Излиза около 15-20 лева на гума. Това е, по-евтинко няма, ако искат", сподели пред Dnes.bg гумаджия от "Младост", при който напливът от коли не секва.

"Как да секне? То тук е като на Луната – кратери. Зимата е ад по пътя. Пък тази седмица още повече, шофьорите не виждат дупките, защото са пълни с вода и се хакват в тях", откровеничи той.

И ние сме откровени, плащаме си данъците, гражданската, каското, винетките, значи и пътища трябва да имаме, или грешим!

P.S. С любов към общинарите на София!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.